Julemarked på Gammeltorv: Disse lækkerier skal du smage

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Julen er som bekendt hjerternes fest og en tid, hvor den barske vinterkulde lægger op til lidt lækkert at varme sig på.

I læsernes tjeneste har vi allerede taget hul på juleriet – blandt andet med et besøg hos Wildebeest, som har fået juleburgere på menuen. Og selvfølgelig Guf & Kugler, som for længst har brudt grænsen for, hvor mange julelækkerier, man må friste sine gæster med.

I anledning af, at julemarkedet på Gammeltorv nu også er skudt i gang, har vi selvfølgelig (igen) været på jagt efter de allerbedste julegodter.

Her er vores bud på fem ting, som du bare smage, før det kan blive rigtig jul.

Gigant Hotdogs hos Pølsehytten

Pølsehytten, der ligger i hjertet af Aalborg julemarked, byder blandt andet på en halv meter lang Gigant Hotdog. Hverken mere eller mindre.

Denne hotdog er både et sjovt og anderledes indslag – og derudover er den faktisk superlækker.

Pølsen kan blære sig med at være en sprød slagterpølse fra Als: og tilberedes over grillen i midten af den runde hytte. Det enorme hotdogbrød er ligeledes speciallavet af en bager i Vestbyen.

Gigant hotdoggen koster 100,- … men så får du altså også et gigantisk måltid, og du skal på ingen måde frygte at gå sulten derfra.

Hvis du er i det romantiske hjørne, er hotdoggen også et oplagt valg til et romantisk Lady og Vagabonden-øjeblik.

De Hollandske Oste

De hollandske oste er efterhånden blevet fast inventar hvert år på julemarkedet, hvor man med store øjne kan beundre de store, runde Gouda-oste, der er stablet op i hyttens åbne vindue.

Om du er til den stærke, den milde, den runde, den skarpe eller måske til gedeosten, så er der rig mulighed for at få smagt på de forskellige varianter – inden du vælger, hvilken ost du skal have med hjem.

Et sjovt lille (eller måske vi i dette tilfælde skulle sige “stort”) fun fact er, at de hos Hollandsk Ost reklamerer med at have en af de største Gouda-oste i verden.

Det må næsten være et must-see i sig selv!

Den prisvindende sylte fra Bitten Slagter

Sylten fra Bitten Slagter er ikke blot hjemmelavet.

Den er også kåret som Nordjyllands bedste sylte i 2017 – og er i den grad anbefalelsesværdig.

Sylten er for de fleste fast inventar på julebordet og på julemarkedet kan du købe den prisvindende juleklassiker for 28,- for en lille og 55,- for en stor.

Udover sylten laves der også en væld af lækre hjemmelavede spegepølser, hvoraf to af bestsellerne er med krydderkant og den mexicanske med jalapeños.

Og hvis ikke du har prøvet de sprøde, hjemmelavede flæskesvær, er du virkelig gået glip af noget!

Romtoddy og Lumumba ROMeriet

Hos ROMeriet kan man få varmen med en romtoddy eller en lumumba.

Disse lækre drikke varmer ikke kun de frosne fingre – de varmer også både krop og sjæl.

Hvis man er til en krydret drik skal ROMeriets romtoddy prøves. Både citronen, kanelen og de mange juelkrydderier, blandet med en 12 årig rom, er uden tvivl en smagsoplevelse i sig selv.

Den cremede Lumumba, hvor rommen virkelig kommer til sin ret i sammensuriet af den varme, fyldige kakao og den cremede flødeskum på toppen, er også en sikker vinder.

Den gode rom og vinterkulden er vel i bund og grund den perfekte undskyldning for at få en lille skid på, mens man julehygger og skal man kunne køre bilen hjem, har de selvfølgelig også sørget for at lave en alkoholfri version.

Pandekager og Vafler

Ingen juleguide uden lidt til den søde tand.

Når man har spist sig mæt i gigantiske hotdogs, diverse oste, slagtervarer og skyllet det hele ned med en varm romtoddy kunne man jo passende gemme lidt plads til en vaffel – og måske en enkelt pandekage.

Både de nybagte vafler og pandekager kan fås med et væld af toppings. Om man er til chokolade eller karamel sovs, syltetøj, flormelis, banan eller måske endda softice, så kan man få det her.

Og man kan jo passende gøre os kunsten efter og sætte sig et sted i julelandskabet for at nyde sin vaffel … eller slå mave.

Du kan læse meget mere om julemarkedet lige her.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.