Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Største julemarked nogensinde: Her er alle boderne

Af Emil Kjær Jørgensen

Den 16. november kl. 12 starter juleriet for alvor på Gammeltorv og indtil d. 23. december kan man traditionen tro se frem til mere end 20 hyggelige juleboder, karruseller, selveste Julemanden og meget mere.

Nu kan Aalborg City så afsløre hvilke boder, vi kan se frem til i år. De har opnået en enorm stor efterspørgsel, og nu kan der simpelthen ikke presses flere hytter ind på Gammeltorv.

“Gammeltorv bliver fyldt til bristepunktet – på den gode måde altså. Men der er stadig masser af plads til hygge og en masse flot udsmykning,” fortæller en stolt direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Selvom vi kan se frem til at masser af nyheder, er den store styrke også, at mange gengangere hvert år vender retur til Gammeltorv.

“Vi har efterhånden fået opbygget en rutine, hvor mange af hytterne ved lige, hvordan det hele skal sættes op. Derfor kan de bruge ekstra tid og energi på at gøre hytterne endnu flottere. Jeg tør godt love, at vi får det flotteste julemarked nogensinde,” siger Flemming.

Største julemarked nogensinde: Her er alle boderne
Foto: Stine Kjølby Christensen

Boderne som vi kan se frem til er følgende:

Vafler – æbleskiver

Brændte mandler

Clickheat fra UK 

Kunsthåndværker hytten

Alpaca uld fra Peru, huer, vanter, sokker og meget mere

Tupperware

Hollandsk Ost

Oliven

Salami – øl pølser mm.

Romeriet – alverdens god rom

Ægtelammeskind.dk

Juletræssalg

Bitten Slagter

KaffeExpressen

Grilhytten – over åben ild

Pandekagehuset

Spunky – salg af tasker, smykker, accessoires

Julehytten – 123 marked kalendergaver og alt i julepynt

Cafeen – Gluhwein, rom toddy , juleøl, varm kakao osv.

Julemandens Hus – i år med Myselie

Pariserhjulet er tilbage

Selvom julemarkedet i Aalborg er en fast tradition, har der alligevel været stor tvivl om en af de helt store vartegn.

Man har nemlig været udfordret på logistikken angående det smukke pariserhjul.

“Vi plejer jo at bakke ned fra Vesterbro, igennem Algade og så det sidste stykke ned mellem Budolfi Kirke og det gamle posthus. Men i år har vi været mere end udfordrede.

Algade er jo spærret helt op til Vesterbro, pladsen foran Posthuset er også gravet op, mens det store arbejde med Bufolfi Plads også gør pladsen ekstra trang,” fortæller Flemming og fortsætter:

“Da vi ramte midt oktober og arkæologerne stadig lå med deres teskeer foran Budolfi Kirke og gravede efter skjulte skatte, var vi da noget nervøse.”

Største julemarked nogensinde: Her er alle boderne

Men natten til fredag lykkedes det så at få det ikoniske pariserhjul ind på sin vante plads på Gammeltorv, lige uden for Studenterhuset.

Ved hjælp af sandpuder, køreplader og ikke mindst en yderst skarp lastbilchauffør blev planen mod alle odds fulgt til punkt og prikke.

“Den chauffør har haft mere end det store kørekort! Han har bakket ind fra Vesterbro, igennem Vingårdsgade, drejet ind på Jernbanegade, for dernæst at dreje den ind forbi den ekstra smalle passage fra Algade og hen mod Gammeltorv,” fortæller en begejstret Flemming og fortsætter:

“Det viser bare det fantastiske samarbejde, som vi oplever her i byen. Der har været en enorm samarbejdsvilje fra entreprenørerne fra Arkil og ikke mindst Aalborg Kommune. Alle har gjort en stor indsats for det her, og det er bare skønt.”

Du kan tænde for julebelysningen i Aalborg

Julestemningen er nærmest garanteret på forhånd, hvis man bare sørger for et par jævnlige gåture gennem det (forhåbentlig) snefyldte marked; og skal den lige toppes med en smørklat og kanel, så kan man passende sætte kryds i julekalenderen igen d. 17. november, hvor Julemanden også ankommer på Honnørkajen kl. 10.45. 

Uanset om sneen knaser under de sorte støvler eller ej, så får Julemanden sin gang i byens gader helt frem til juleaften, hvor unge såvel som gamle kan hilse på ham og dele sine inderste juleønsker.

Derudover udtrækker Aalborg City, d. 15. november, en heldig vinder, som som får æren af at tænde for julen og julelyset i Aalborg City, som består af mere end 300.000 LED-pærer. Julebelysningen bliver tændt 16. november kl 17.

I år kan både børn og barnlige sjæle endda vinde muligheden for at trykke på den helt store knap til årets julebelysning.

Se hvordan du deltager her:

Del artikel

Andre læser også