Største julemarked nogensinde: Her er alle boderne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. november kl. 12 starter juleriet for alvor på Gammeltorv og indtil d. 23. december kan man traditionen tro se frem til mere end 20 hyggelige juleboder, karruseller, selveste Julemanden og meget mere.

Nu kan Aalborg City så afsløre hvilke boder, vi kan se frem til i år. De har opnået en enorm stor efterspørgsel, og nu kan der simpelthen ikke presses flere hytter ind på Gammeltorv.

“Gammeltorv bliver fyldt til bristepunktet – på den gode måde altså. Men der er stadig masser af plads til hygge og en masse flot udsmykning,” fortæller en stolt direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Selvom vi kan se frem til at masser af nyheder, er den store styrke også, at mange gengangere hvert år vender retur til Gammeltorv.

“Vi har efterhånden fået opbygget en rutine, hvor mange af hytterne ved lige, hvordan det hele skal sættes op. Derfor kan de bruge ekstra tid og energi på at gøre hytterne endnu flottere. Jeg tør godt love, at vi får det flotteste julemarked nogensinde,” siger Flemming.

Foto: Stine Kjølby Christensen

Boderne som vi kan se frem til er følgende:

Vafler – æbleskiver

Brændte mandler

Clickheat fra UK 

Kunsthåndværker hytten

Alpaca uld fra Peru, huer, vanter, sokker og meget mere

Tupperware

Hollandsk Ost

Oliven

Salami – øl pølser mm.

Romeriet – alverdens god rom

Ægtelammeskind.dk

Juletræssalg

Bitten Slagter

KaffeExpressen

Grilhytten – over åben ild

Pandekagehuset

Spunky – salg af tasker, smykker, accessoires

Julehytten – 123 marked kalendergaver og alt i julepynt

Cafeen – Gluhwein, rom toddy , juleøl, varm kakao osv.

Julemandens Hus – i år med Myselie

Pariserhjulet er tilbage

Selvom julemarkedet i Aalborg er en fast tradition, har der alligevel været stor tvivl om en af de helt store vartegn.

Man har nemlig været udfordret på logistikken angående det smukke pariserhjul.

“Vi plejer jo at bakke ned fra Vesterbro, igennem Algade og så det sidste stykke ned mellem Budolfi Kirke og det gamle posthus. Men i år har vi været mere end udfordrede.

Algade er jo spærret helt op til Vesterbro, pladsen foran Posthuset er også gravet op, mens det store arbejde med Bufolfi Plads også gør pladsen ekstra trang,” fortæller Flemming og fortsætter:

“Da vi ramte midt oktober og arkæologerne stadig lå med deres teskeer foran Budolfi Kirke og gravede efter skjulte skatte, var vi da noget nervøse.”

Men natten til fredag lykkedes det så at få det ikoniske pariserhjul ind på sin vante plads på Gammeltorv, lige uden for Studenterhuset.

Ved hjælp af sandpuder, køreplader og ikke mindst en yderst skarp lastbilchauffør blev planen mod alle odds fulgt til punkt og prikke.

“Den chauffør har haft mere end det store kørekort! Han har bakket ind fra Vesterbro, igennem Vingårdsgade, drejet ind på Jernbanegade, for dernæst at dreje den ind forbi den ekstra smalle passage fra Algade og hen mod Gammeltorv,” fortæller en begejstret Flemming og fortsætter:

“Det viser bare det fantastiske samarbejde, som vi oplever her i byen. Der har været en enorm samarbejdsvilje fra entreprenørerne fra Arkil og ikke mindst Aalborg Kommune. Alle har gjort en stor indsats for det her, og det er bare skønt.”

Du kan tænde for julebelysningen i Aalborg

Julestemningen er nærmest garanteret på forhånd, hvis man bare sørger for et par jævnlige gåture gennem det (forhåbentlig) snefyldte marked; og skal den lige toppes med en smørklat og kanel, så kan man passende sætte kryds i julekalenderen igen d. 17. november, hvor Julemanden også ankommer på Honnørkajen kl. 10.45. 

Uanset om sneen knaser under de sorte støvler eller ej, så får Julemanden sin gang i byens gader helt frem til juleaften, hvor unge såvel som gamle kan hilse på ham og dele sine inderste juleønsker.

Derudover udtrækker Aalborg City, d. 15. november, en heldig vinder, som som får æren af at tænde for julen og julelyset i Aalborg City, som består af mere end 300.000 LED-pærer. Julebelysningen bliver tændt 16. november kl 17.

I år kan både børn og barnlige sjæle endda vinde muligheden for at trykke på den helt store knap til årets julebelysning.

Se hvordan du deltager her:

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her