ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sidste chance for optagelse: Hf-linjerne på HF&VUC NORD er mere populære end nogensinde

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: HF&VUC NORD
Foto: HF&VUC NORD

Overvejer du at begynde på en 2-årig hf til sommer? Så skal du snart til at træffe en beslutning, da ansøgning via optagelse.dk lukker 1. marts.

Hos HF&VUC NORD oplever man større og større interesse for hf-linjerne, som både giver de studerende mulighed for at få en gymnasial uddannelse på kortere tid, eller følge specielle hf-linjer, der tilgodeser den enkelte elevs behov.

Du har muligheden for at tage den 2-årige hf i enten Hjørring eller Aalborg.

Et bredt udvalg af hf-linjer

Du kan både vælge den klassiske 2-årige, som giver dig adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser som eksempelvis lærer, pædagog eller sygeplejerske.

Derudover kan du tage et overbygningsforløb, så alle videregående uddannelser er inden for rækkevidde.

Derudover har HF&VUC NORD også række skræddersyede linjer som Aktiv HF, HF-Esport, HF+ (med treårig tilrettelæggelse), HF MusT (musik), HF- enkeltfag og HF for ordblinde samt HF som fjernundervisning.

Sidste chance for optagelse: Hf-linjerne på HF&VUC NORD er mere populære end nogensinde
Foto: HF&VUC NORD

En af dem, der har valgt at tage en hf på HF&VUC NORD er Sascha, som lige nu går på første år på en 2-årig hf i Hjørring.

“Jeg har arbejdet som ufaglært kok i to år, men det er en hård branche at arbejde i. Jeg valgte hf for at starte på en frisk, og fordi jeg gerne vil læse videre på universitetet.”

Den 2-årige hf kan du begynde på efter 9. klasse, hvor første år består af en række obligatoriske fag, som du vil have sammen med dine klassekammerater.

På dit andet år skal du så vælge imellem forskellige fagpakker, som kan være med til at målrette din hf mod en videregående uddannelse.

I Aalborg kan du vælge mellem linjerne Velfærd (samfundsfag B + psykologi C), Sundhed (biologi B/kemi B + psykologi C), Medier (mediefag B + design C) og Design (matematik B + design C).

I Hjørring kan du vælge mellem linjerne Menneske (Samfundsfag B + religion B), Samfund (Matematik B + samfundsfag B), Sundhed (Idræt B + biologi B), Krop (Idræt B + matematik B) og Videnskab (Matematik B + kemi B)

I Aalborg har du så muligheden for at supplere med overbygningsforløb, hvis du drømmer om at læse videre på en lang videregående uddannelse. Her kan du vælge mellem 1: Matematik B-A + fysik 0-B og 2. Engelsk B-A + tysk 0-B.

Lærerne imødekommer elevernes forskelligheder

Sascha føler, at hun med den 2-årige hf er landet det helt rigtige sted.

“Mange har forældre, der tror man skal gå på en 3-årig STX, HHX eller HTX, men en HF er fuldt ud lige så god.

Jeg har selv prøvet at gå på HHX, og personligt synes jeg, det er meget rarere på hf. Det er meget mere blandet aldersmæssigt, og mange af os har aktivt taget valget om at læse en hf, i stedet for bare at tage den “normale” vej fra folkeskolen til det almene gymnasium. Vi er det samme sted i livet.”

Mange kan måske have en fordom om, at hf er knap så socialt som de almene gymnasiale uddannelser, men det kan Sascha ikke genkende.

“Derudover er lærerne gode til at imødekomme elevernes forskelligheder. De ved, at vi kommer med forskellige ting i bagagen, og der er de gode til at få alle med.”

Du kan læse meget mere om de forskellige hf-linjer på HF&VUC NORDs hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også