Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få ledige pladser på ny e-sport linje: Spil computer i skoletiden på HF&VUC NORD

Af Emil Kjær Jørgensen
FOTO: HF&VUC NORD
FOTO: HF&VUC NORD

E-sport er i rivende udvikling, og det kræver stor dedikation og masser af tid, hvis man vil slå igennem inden for sporten – om det er så er bag skærmen, som træner, spiludvikler, eventkoordinator, analytiker eller marketingsspecialist.

Sidste år kunne HF&VUC NORD for første gang tilbyde den helt nye linje Hf E-sport, der kombinerer en almen gymnasial uddannelse med undervisning i e-sport.

Den 10. august er HF&VUC NORD klar til at byde en ny Hf E-sport klasse velkommen.

Ansøgningsfristen sluttede egentlig 1. marts, men der er stadig få ledige pladser, som du kan søge om optagelse på her.

Få ledige pladser på ny e-sport linje: Spil computer i skoletiden på HF&VUC NORD
HF&VUC NORD

En uddannelse for ALLE med interesse for e-sport

Uddannelsen varer to år som en normal hf-uddannelse, hvor man ugentligt har to moduler, der står i e-sportens tegn. Derudover vil e-sportens problemstillinger også blive integreret i den almindelige undervisning

På uddannelsen får man mulighed for at bruge det allernyeste udstyr i fede lokaler med et bredt udvalg af spil som fx CS:GO, LOL, Hearthstone og Fortnite – i godt selskab med kompetente trænere, der kan udvikle dine kompetencer.

“Vi har fået en del henvendelser fra folk, som tror det er en eliteuddannelse, og de derfor ikke er ‘gode nok’.

Men det er langt fra tilfældet. Man skal blot opfylde kravene for at tage en hf, og så skal man have en grundinteresse for sporten. Du kan både være nybegynder eller erfaren,” forklarer underviser og tovholder på uddannelsen, Dan Sommersøe.

Et helt unikt fællesskab

Hf E-sport har kun et enkelt år på bagen, men eleverne på uddannelsen har allerede knyttet helt særlige bånd.

“Mange af de andre klasser misunder os for det fællesskab, vi har i klassen. Fra dag et var der en helt særlig synergi i klassen, fordi mange mennesker mødtes i et læringsrum med en fælles interesse,” forklarer Dan og fortsætter:

“Vi er lynhurtigt blevet en lille familie, og hvis jeg eksempelvis har foreslået, at vi kunne sætte os ned og lave taktikker, så er opbakningen der bare med det samme – og så har vi ofte siddet på skolen indtil klokken 19 om aftenen.

Hver onsdag har hele klassen også mødtes frivilligt, hvor vi spiller liga-kampe sammen, og tester læringen i praksis.”

Få ledige pladser på ny e-sport linje: Spil computer i skoletiden på HF&VUC NORD

Spændende udlandsrejser i vente

Elever på Hf E-sport får mulighed for at deltage i diverse turneringer i løbet af uddannelsen, og derudover er der også planlagt en studietur, hvor man eksempelvis besøger store e-sportsevents som DreamHack Winter.

Fællesskabet er også gældende uden for skolens rammer, hvor mange af eleverne har hygget sig med at nørde lige præcis det aspekt af e-sporten, som de finder interessant.

Dan Sommersøe glæder sig til at få endnu en klasse med i “familien” til august, men selvom der er stort fokus på det sociale, skal man også være klar på at yde en stor indsats i løbet af de to år.

“Der bliver ikke gået på kompromis med det generelle faglige niveau, og man skal være klar på nogle lange og intense dag, hvor man lærer en masse, men hvor vi selvfølgelig også har det sjovt i processen.”

Du finder meget mere info om uddannelsen på HF&VUC NORD her.