Få ledige pladser på ny e-sport linje: Spil computer i skoletiden på HF&VUC NORD

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
FOTO: HF&VUC NORD
FOTO: HF&VUC NORD

E-sport er i rivende udvikling, og det kræver stor dedikation og masser af tid, hvis man vil slå igennem inden for sporten – om det er så er bag skærmen, som træner, spiludvikler, eventkoordinator, analytiker eller marketingsspecialist.

Sidste år kunne HF&VUC NORD for første gang tilbyde den helt nye linje Hf E-sport, der kombinerer en almen gymnasial uddannelse med undervisning i e-sport.

Den 10. august er HF&VUC NORD klar til at byde en ny Hf E-sport klasse velkommen.

Ansøgningsfristen sluttede egentlig 1. marts, men der er stadig få ledige pladser, som du kan søge om optagelse på her.

HF&VUC NORD

En uddannelse for ALLE med interesse for e-sport

Uddannelsen varer to år som en normal hf-uddannelse, hvor man ugentligt har to moduler, der står i e-sportens tegn. Derudover vil e-sportens problemstillinger også blive integreret i den almindelige undervisning

På uddannelsen får man mulighed for at bruge det allernyeste udstyr i fede lokaler med et bredt udvalg af spil som fx CS:GO, LOL, Hearthstone og Fortnite – i godt selskab med kompetente trænere, der kan udvikle dine kompetencer.

“Vi har fået en del henvendelser fra folk, som tror det er en eliteuddannelse, og de derfor ikke er ‘gode nok’.

Men det er langt fra tilfældet. Man skal blot opfylde kravene for at tage en hf, og så skal man have en grundinteresse for sporten. Du kan både være nybegynder eller erfaren,” forklarer underviser og tovholder på uddannelsen, Dan Sommersøe.

Et helt unikt fællesskab

Hf E-sport har kun et enkelt år på bagen, men eleverne på uddannelsen har allerede knyttet helt særlige bånd.

“Mange af de andre klasser misunder os for det fællesskab, vi har i klassen. Fra dag et var der en helt særlig synergi i klassen, fordi mange mennesker mødtes i et læringsrum med en fælles interesse,” forklarer Dan og fortsætter:

“Vi er lynhurtigt blevet en lille familie, og hvis jeg eksempelvis har foreslået, at vi kunne sætte os ned og lave taktikker, så er opbakningen der bare med det samme – og så har vi ofte siddet på skolen indtil klokken 19 om aftenen.

Hver onsdag har hele klassen også mødtes frivilligt, hvor vi spiller liga-kampe sammen, og tester læringen i praksis.”

Spændende udlandsrejser i vente

Elever på Hf E-sport får mulighed for at deltage i diverse turneringer i løbet af uddannelsen, og derudover er der også planlagt en studietur, hvor man eksempelvis besøger store e-sportsevents som DreamHack Winter.

Fællesskabet er også gældende uden for skolens rammer, hvor mange af eleverne har hygget sig med at nørde lige præcis det aspekt af e-sporten, som de finder interessant.

Dan Sommersøe glæder sig til at få endnu en klasse med i “familien” til august, men selvom der er stort fokus på det sociale, skal man også være klar på at yde en stor indsats i løbet af de to år.

“Der bliver ikke gået på kompromis med det generelle faglige niveau, og man skal være klar på nogle lange og intense dag, hvor man lærer en masse, men hvor vi selvfølgelig også har det sjovt i processen.”

Du finder meget mere info om uddannelsen på HF&VUC NORD her.

Nu er man helt klar: Aalborgs første veganske foodtruck åbner i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

miDet har været længe undervejs. Men nu er der kun få dage til, at det hele bliver en realitet.

I februar kunne vi fortælle om VeganDóttir (der på islandsk betyder “veganer-datter”), som har startet en Crowfunding-kampagne for at få kapital til at starte op.

Målet var 50.000 kr. fra private, som ville støtte op om Aalborgs første veganske Foodtruck, og de penge blev rejst allerede i slutningen af april.

Men så kom Corona buldrende og satte en stopper for, at man kørte rundt i Aalborg på forskellige lokationer. I stedet fandt man en løsning med en fast placering lige ved Råt & Godt på Hjulmagervej.

Klar til de første gæster fra søndag

Nu er man så klar til at byde de første gæster velkommen fra på søndag d. 16. august, hvor man åbner klokken 14.00 og holder åbent indtil klokken 20.00.

“I starten kommer vi primært til at servere burgere og fritter.

Alt i burgerne er lavet fra bunden med grøntsager fra vores lokale leverandører.

De veganske bøffer består af mange friske ingredienser, dressingerne laver vi også selv og så er “ostesaucen” også lavet af grøntsager. Der er virkelig tænkt over hver lille ingrediens, og det er lavet på kærlighed,” forklarer den ene del af det nye madsted, Kolbrún Gunnarsdóttir.

Islandske Kolbrún Gunnarsdóttir har startet projektet i samarbejde med Rasmus Raspel og Paula Uspenski.

Laves frisk på stedet

Fritterne er lavet af lokale kartofler, helt uden giftstoffer.

Al maden laves helt frisk på stedet og serveres med masser af mikrogrønt. For de uindviede er det grøntsagsskud med enormt meget smag.

“Vores leverandører er Grønt Smag, Milpa Have og Sandmosens Permahave, som alle kommer fra Aalborg og omegn.

Vi bruger mindre, lokale farmere, som har mulighed for at dyrke på en mere bæredygtig måde uden at bruge giftstoffer. Vi vil hellere støtte op om dem og lokalsamfundet end at købe noget, der er masseproduceret,” forklarer Kolbrún Gunnarsdóttir

VeganDóttir er primært takeaway, men der er en fin udendørs terrasse, hvor man kan sidde og hygge. Alle møblerne i området er bygget af dem selv af genbrugsmaterialer.

“Vi glæder os meget til at åbne, og vi håber, at aalborgenserne vil tage imod vores bæredygtige koncept.”

Hvad: Åbner på søndag den 16. august, kl. 14.00 og har åbent indtil kl. 20
Hvad sker der: De kan lokke med en masse musik til åbningen. White Wolf og vinyl DJ’en Chris Power kommer for at spille.
Hvor:  Hjulmagervej 58 (ved siden af Råt&Godt)

Åbningstider. De har åbent på mandag den 17. august, men herefter er åbningstiderne: Mandag og torsdag lukket. Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag åbent fra 12.00 til 20.00 og søndag åbent 12.00 til 18.00.

Meget mere Street Art i byen: Kendt kunstner maler nyt stort gavlmaleri i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim

Her i Aalborg nyder vi rigtig godt af det smukke Street Art rundt omkring på forskellige gavlmalerier i byen.

Inden for den nærmeste fremtid, kan vi se frem til flere. Det første er allerede godt i gang med at blive malet.

Den verdenskendte kunstner INTI fra Chile er netop ankommet til Aalborg, og er i fuld gang med et gavlmaleri midt i Aalborg.

Det sker på Nørregade 31, hvor man kan se ham arbejde hver dag frem til 18. august i næste uge.

Stort scoop at få ham til Aalborg

Hans store gavlmalerier kan i dag opleves verden rundt, og er ofte kendetegnet ved stærke farver som et latinsk karneval mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret stærkt teknisk strøg.

Det har længe været et stort ønske at få kunstneren til Aalborg, hvorfor det er første gang, han udfører et værk i Danmark.

“Vi er rigtig stolte over, at så stort et navn på Street Art scenen er kommet her til Aalborg og laver det næste store gavlmaleri.

Vi håber rigtig mange vil kigge forbi de kommende dage og se ham arbejde,” lyder det fra Kirk Gallery, som er initiativtager på de forskellige gavlmalerier.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Kæmpe scoop: Dansk Hollywood-stjerne optræder snart i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Michael Qureshi

“Engle og Dæmoner”. “Fast & Furious”. “The Last Kingdom” og mange flere.

Det er sjældent, at en skuespiller med så mange Hollywood-produktioner pludselig opfører et stykke kombineret soloteater og musikoplevelse i en kirke i Aalborg.

Men det bliver nu en realitet.

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster fredag 11. september kl. 19 Vor Frue Kirke i Aalborg med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN.

En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstrende ode til kærligheden og kroppen.

Det skriver Vor Frue Kirke i en pressemeddelelse.

Ublu hyldest

HØJSANGEN har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bornerte teologer i århundreder.

Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares Sonetter og et væld af populærkulturelle værker. Som den eneste tekst i Biblen er den båret af en kvindelig fortællerstemme.

Kvadrofonisk lyd

HØJSANGEN undersøges gennem Lindhardts distinkt nærværende læsning og Gemmers sakrale synthflader, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, fremkaldt kvadrofonisk fra kirkerummets fire hjørner.

Succes med Prædikerens Bog

De to kunstnere fortolkede i 2018-19 i en række danske kirker Prædikerens Bog i projektet ALTING HAR EN TID, der tiltrak sig stor opmærksomhed for sit sitrende sammenspil og intense udtryk. Vor Frue Kirke glæder sig til at præsentere deres nye samarbejde.

Projektet er støttet af DJBFA, Brorsons Kirke i København og Statens Kunstfond.

Der bliver sandsynligvis nok hurtigt udsolgt i forhold til begrænset antal billetter på grund af Covid-19 restriktioner

Du kan købe billet lige her