Få ledige pladser på ny e-sport linje: Spil computer i skoletiden på HF&VUC NORD

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
FOTO: HF&VUC NORD
FOTO: HF&VUC NORD

E-sport er i rivende udvikling, og det kræver stor dedikation og masser af tid, hvis man vil slå igennem inden for sporten – om det er så er bag skærmen, som træner, spiludvikler, eventkoordinator, analytiker eller marketingsspecialist.

Sidste år kunne HF&VUC NORD for første gang tilbyde den helt nye linje Hf E-sport, der kombinerer en almen gymnasial uddannelse med undervisning i e-sport.

Den 10. august er HF&VUC NORD klar til at byde en ny Hf E-sport klasse velkommen.

Ansøgningsfristen sluttede egentlig 1. marts, men der er stadig få ledige pladser, som du kan søge om optagelse på her.

HF&VUC NORD

En uddannelse for ALLE med interesse for e-sport

Uddannelsen varer to år som en normal hf-uddannelse, hvor man ugentligt har to moduler, der står i e-sportens tegn. Derudover vil e-sportens problemstillinger også blive integreret i den almindelige undervisning

På uddannelsen får man mulighed for at bruge det allernyeste udstyr i fede lokaler med et bredt udvalg af spil som fx CS:GO, LOL, Hearthstone og Fortnite – i godt selskab med kompetente trænere, der kan udvikle dine kompetencer.

“Vi har fået en del henvendelser fra folk, som tror det er en eliteuddannelse, og de derfor ikke er ‘gode nok’.

Men det er langt fra tilfældet. Man skal blot opfylde kravene for at tage en hf, og så skal man have en grundinteresse for sporten. Du kan både være nybegynder eller erfaren,” forklarer underviser og tovholder på uddannelsen, Dan Sommersøe.

Et helt unikt fællesskab

Hf E-sport har kun et enkelt år på bagen, men eleverne på uddannelsen har allerede knyttet helt særlige bånd.

“Mange af de andre klasser misunder os for det fællesskab, vi har i klassen. Fra dag et var der en helt særlig synergi i klassen, fordi mange mennesker mødtes i et læringsrum med en fælles interesse,” forklarer Dan og fortsætter:

“Vi er lynhurtigt blevet en lille familie, og hvis jeg eksempelvis har foreslået, at vi kunne sætte os ned og lave taktikker, så er opbakningen der bare med det samme – og så har vi ofte siddet på skolen indtil klokken 19 om aftenen.

Hver onsdag har hele klassen også mødtes frivilligt, hvor vi spiller liga-kampe sammen, og tester læringen i praksis.”

Spændende udlandsrejser i vente

Elever på Hf E-sport får mulighed for at deltage i diverse turneringer i løbet af uddannelsen, og derudover er der også planlagt en studietur, hvor man eksempelvis besøger store e-sportsevents som DreamHack Winter.

Fællesskabet er også gældende uden for skolens rammer, hvor mange af eleverne har hygget sig med at nørde lige præcis det aspekt af e-sporten, som de finder interessant.

Dan Sommersøe glæder sig til at få endnu en klasse med i “familien” til august, men selvom der er stort fokus på det sociale, skal man også være klar på at yde en stor indsats i løbet af de to år.

“Der bliver ikke gået på kompromis med det generelle faglige niveau, og man skal være klar på nogle lange og intense dag, hvor man lærer en masse, men hvor vi selvfølgelig også har det sjovt i processen.”

Du finder meget mere info om uddannelsen på HF&VUC NORD her.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.