Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fokus på udvikling i tre bydele: Her er planerne for Nørresundby, Vestbyen og Vejgaard

Af Christine Luca Hornemann

Byudviklingen står højt på Aalborg Kommunes dagsorden.

Byggekranerne vejrer fra side til side for at bygge nye hjem til byens mange borgere og kommende tilflyttere.

Aalborg Kommunes By-og Landskabsforvaltning har i øjeblikket særligt fokus på tre bydele i Aalborg – Nørresundby, Vestbyen og Vejgaard.

Kommunen har et ønske om at involvere borgerne i de kommende planer, inden stregerne bliver sat på tegnebrættet til de nye visioner for de attraktive bydele.

Nørresundby – et populært sted at bosætte sig

I 2018 udarbejdede Aalborg Kommune en bosætningsanalyse, der blandt andet viste, at det er populært at bo og bosætte sig i nord for fjorden.

Potentielle tilflyttere fremhæver Nørresundby som et godt sted at bo – der tæt på indkøbsmuligheder, vand og grønne arealer, Aalborgs Midt­by, samt den kollektive transport.

Byudviklingen i Nørresundby har stået på i mange år. Langs havnefronten er området mellem broerne, Nordhavnen og Lindholm Brygge blevet omdannet fra industriområder til nye bykvarterer med lækre og attraktive boliger.

Nu er turen kommet til Stigsborg Havnefront – et stort byudviklingsområde, som blandt andet bliver Aalborg Kommunes første bæredygtige kvarter, som du kan læse meget mere om her.

I bosætningsanalysen blev der også spurgt ind til, hvilke af Aalborg Kommunes byudviklingsområder som der er størst forventninger til, og her lå Stigsborg Havnefront på en klar førsteplads.

Fokus på udvikling i tre bydele: Her er planerne for Nørresundby, Vestbyen og Vejgaard
overflyvningsvisualisering: stigsborghavnefront.dk

Udover projekterne langs Nørresundbys havnefront, så er der fokus på byudviklingen i det nordlige Nørresundby, i et område som har fået titlen Løvvangen InBetween.

Projektet omhandler udvikling af et nyt mødested, boliger og grønne områder.

Siden kulturbroen blev etableret på jernbanebroen i 2017, har fodgængere og cyklister haft to steder at krydse Limfjorden.

Tal fra Aalborg Kommune viser, at cirka 1000 cyklister anvender broen på daglig basis. Det kan iagttages at både Lindholm Strandpark, og parkerne i Vestbyen har fået flere brugere siden kulturbroens etablering.

I øjeblikket arbejdes der for etablering af endnu en cykel- og gangbro for fodgængere og cyklister, mellem Stigsborg Havnefront og Musikhuskvarteret.

I Nørresundby er der også fokus på den kollektive trafik, hvor der netop er taget hul på en analyse for Plusbus etape 2, som forventeligt vil være en nord-sydgående rute gennem Nørresundby-Aalborg.

Med udgangspunkt i den store udvikling i Nørresundby, ønsker Aalborg Kommune blandt andet at skabe en debat om, hvordan identiteten og sammenhængskraften skal sikres – både internt i Nørresundby, men også med resten af byen på tværs af Limfjorden.

Debatperioden kommer til at indeholde forskellige aktiviteter.

Den første foregår på Torvet i Nørresundby den 27. april kl. 11.00 – 13.00, hvor der er mulighed for at komme med input til debatten. Du kan følge processen på Aalborg Kommunes hjemmeside www.aalborg.dk/norresundby.

Vestbyen – over halvdelen af beboerne er unge under 35

Vestbyen er en bydel der tiltrækker mange unge og studerende. Over halvdelen af borgerne der bor i Vestbyen er mellem 17 og 35 år.

Bydelens rammer og store kvaliteter er den brede vifte af centrale mødesteder som Stadion, Haraldslund Vand- og Kulturhus, Aalborg Street Food, Vestre Bådehavn, Vestre Fjordpark og de grønne områder langs Limfjorden, som beboerne i bydelen og for resten af Aalborg og oplandet kan benytte.

Fokus på udvikling i tre bydele: Her er planerne for Nørresundby, Vestbyen og Vejgaard

Selvom bydelen rummer mange kvaliteter, fremstår den nogle steder umoderne og trænger til en opdatering.

Der er flere store projekter på vej i Vestbyen, der alle får stor betydning for bydelen.

Her kan blandt andet nævnes Spritten, som allerede har haft første grundstennedlæggelse, og spadestikket til den nye Plusbus, der blev foretaget den 4. april.

Derudover starter der et projektet ved Sygehus Nord og Gåsepigen, og området ved Limfjords-værftet, som skal omdannes til boligområde med det maritime miljø som omdrejningspunkt.

Fokus på udvikling i tre bydele: Her er planerne for Nørresundby, Vestbyen og Vejgaard

Aalborg Kommune vil gerne skabe en debat med input til Vestbyens udvikling.

Den 6. maj afholdes der en ”Vestby debatdag” i Haraldslund Vand- og Kulturhus, hvor der blandt andet vil være mulighed for at få en snak med rådmand Hans Henrik Henriksen og deltage i guidede gåture.

Du kan følge processen for Vestbyen på www.aalborg.dk/vestbyen.

Vejgaard – en mangfoldig bydel

I Vejgaard bor der alle slags mennesker, og der er plads til alle.

Det er en mangfoldig bydel, hvor der løbende sker generationsskifte. Bydelen har et stærkt sammenhold og et godt foreningsliv.

Vejgaard opfattes ofte som et parcelhuskvarter, men bydelen rummer også meget andet som eksempelvis en meget høj andel af almene boliger.

Når kommunens fokus er stillet på Vejgaard, så er det for at skabe et servicetjek af bydelen, men også fordi bydelen er i et vadested, hvor der mangler en klar vision om, hvordan den skal udvikles fremadrettet.

Fokus på udvikling i tre bydele: Her er planerne for Nørresundby, Vestbyen og Vejgaard

Der er en stor investeringslyst i Vejgaard, og der er mange developere, store som små, der byder ind med projekter. De sidste par år har særligt boligselskaber sat deres præg på bydelen med studie, række -og etageboliger.

Aktuelt er der også gang i området omkring den gamle skøjtehal, der er blevet revet ned området ud mod Østre Alle er til debat.

Fokus på udvikling i tre bydele: Her er planerne for Nørresundby, Vestbyen og Vejgaard

I krystalkuglen er der også andre områder, der står over for en omdannelse, herunder dele af den sydlige del af Hadsundvej, samt området omkring Riishøjcentret, hvor flere af de nuværende funktioner forventes at udflytte i løbet af de næste par år. Det vil give mulighed for nye funktioner og borgere i kvarteret.

For nylig kunne MigogAalborg fortælle, at Rema 1000 er et skridt nærmere ved at åbne en butik i Vejgaard.

I Aalborg Kommunes debatoplæg er der fokus på at finde den rigtige balance mellem at bevare de værdifulde karakteristika i Vejgaard og samtidigt give plads til udvikling af en bæredygtig og attraktiv bydel.

Debatperioden forløber fra d. 26 april – 29 maj. Perioden kommer til at indeholde forskellige aktiviteter. Den første forgår i Omnihuset den 6. maj fra kl. 19.00 – 21.00, og det store borgermøde sker d. 21 maj i Vejgaard BoldKlub fra kl. 19.00 – 21.00 hvor der er mulighed for at komme med input til debatten.

Du kan følge processen for Vejgaard på Aalborg Kommunes hjemmeside www.aalborg.dk/vejgaard.

Del artikel

Andre læser også