Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

BACO udvider igen: Åbner kaffebar på Havnefronten

Af Emil Kjær Jørgensen

Østre Havn er ved at udvikle sig til at blive en af de mest attraktive bydele i Aalborg.

Her finder du alt fra eksklusive ejerlejligheder til lejeboliger for studerende, gode handlemuligheder, fantastisk udsigt, det lækre havnebassin med masser af vandsportsaktiviteter, studie:rummet og meget mere.

Østre Havns helt klare midtpunkt er Stjernepladsen, hvor man har store planer om at etablere både caféer og restauranter.

Nu kan vi her på MigogAalborg afsløre, at den fremadstormende kaffebar/cafékæde BACO åbner deres tredje kaffebar på netop Stjernepladsen.

BACO Bagels & Coffee gik rent ind hos aalborgenserne med god kaffe og solide bagels, da de åbnede på Vesterå tilbage i 2019. Med den store succes rykkede man i august sidste år i større lokaler i Nørregade 1, og i maj i år udvidede man med endnu en kaffebar på det nye Budolfi Plads.

Lige nu er håndværkerne stadig ved at lægge sidste hånd på detaljerne, så det er stadig usikkert, hvornår BACO kan rykke ind og indrette lokalerne.

“Hvis alt går efter planen, åbner vi i starten af 2021,” fortæller Frederik Kjær, medejer af BACO, til MigogAalborg. Han fortsætter:

“Placeringen i det nye fantastiske område ved Østre Havn passer helt ideelt til vores koncept. Her er masser af liv og ikke mindst en masse studerende.”

Alt bliver næsten som det plejer i BACO, hvor man naturligvis vil have fokus på at servere kaffe, bagels og lidt sødt til en skarp pris. Men derudover holder man også fast i en vigtig tradition.

“Vi plejer at tilføje noget nyt til menukortet hver gang vi åbner et nyt sted. Vi kan endnu ikke løfte sløret for, hvad det bliver, men folk kan godt glæde sig,” lover Frederik.

BACO udvider igen: Åbner kaffebar på Havnefronten

Vækst under corona

Det er ingen hemmelighed, at Corona har været en kæmpe udfordring for hele restaurationsbranchen, men BACO er kommet godt gennem 2020.

“Vi har været rigtig pressede, men hele teamet har arbejdet superhårdt for vores fælles mission om at gøre BACO til en succes og ændre kaffebranchen. Når man lægger opbakningen fra vores fantastiske kunder oveni, har det faktisk betydet, at vi nu kan udvide,” fortæller Frederik og fortsætter:

”Udvidelsen har vi virkelig haft behov for, da vi gerne vil have et større centralkøkken, hvor fra vi kan styre alt vores take away. Det får vi i de nye lokaler på Østre Havn.”

For at kunne trykke speederen yderligere i bund i 2021, er det for Frederik og co. vigtigt at skabe et stabilt økosystem, og derfor etablerer man også et administrativt kontor i de nye lokaler, hvor de vil udtænke nye ambitiøse planer for BACO.

BACO udvider igen: Åbner kaffebar på Havnefronten
Frederik Kjær

Gode venner flytter med

Udover udsigten til friskbygget kaffe og nysmurte bagels, kan vi også se frem til, at livsstilskonceptet Frederik Hector flytter ind i nabolokalerne.

De har stor succes med den kombinerede barber- og tailorshop under samme tag i Slotsgade, og de har snart brug for mere plads.

Frederik Hector er blandt andre stiftet af Frederik Kjær, men han har siden solgt det fra for at have fuldt fokus på BACO og den nye iværksætterplatform MONETIZ.

BACO udvider igen: Åbner kaffebar på Havnefronten
Emil, medejer af BACO

“Jeg er stadig nære venner med folkene bag Frederik Hector, så da jeg fandt ud af, at nabolokalerne også var ledige, var det en no-brainer at få dem som nye naboer,” fortæller Frederik.

Hvad: BACO åbner ny kaffebar
Hvor: Stjernepladsen, Østre Havn
Hvornår: Start 2021