Så er det nu: I morgen genåbner BACO i nye lokaler

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I december 2018 åbnede en helt ny kaffe/bagel-bar i Vesterå med det geniale koncept:

Du tror vi lyver, koster kun en 20’er!

… Lige fra den frisksmurte bagel til den friskbryggede kop kaffe.

Konceptet gik rent ind hos de sultne og tørstige aalborgensere, og få måneder efter åbningen, kunne MigogAalborg bringe nyheden om, at den store succes tvang dem til at udvide til større lokaler.

Flytningen har været længe undervejs, og nu kan vi så endelig afsløre, at BACO åbner i morgen kl. 10.00 ved Bredegade Torv, i Nørregade 1, hvor By Shefali tidligere har haft butik.

Fredet bygning har givet lidt udfordringer

BACO flytter ind i én af Aalborgs ældste bygninger, og det har skabt en del uforudsete udfordinger.

“Renovationen af lokalerne gik fra, at vi blot skulle svinge et par malerpensler til, at vi både skulle have nye lofter og vægge,” fortæller medejer Frederik Kjær til MigogAalborg.

Bygningen er fredet, og derfor har processen været lang for de ambitiøse iværksættere.

“Det er en fredet bygning, så det skaber selvfølgelig lidt udfordringer, men nu hvor vi står med det færdige resultat, er vi helt vildt glade for at flytte ind i lokaler med masser af sjæl og historie,” siger Frederik.

BACO har fået Dano Byg ind som investorer i firmaet, og de har ligeså stået for renoveringen af lokalerne.

BACO kan nu byde velkommen til hele 70 kvadratmeter frem for de ydmyge 17 kvadratmeter på Vesterå.

De autentiske lokaler, med synlige bjælker og skæve vinduer, kan tilbyde over 30 siddepladser.

Nyt sortiment i vente

Bortset fra nye lokaler bliver alt  – næsten – som det plejer i BACO.

Fokus er stadig på hyggelig og hurtig betjening og et enkelt sortiment, som dog er blevet udvidet.

Der er stadig fokus på bagels og billig kaffe, og køber man et stempelkort til 200 kr., kan man få bagels eller kaffe til kun 20 kr. pr. stk.

Derudover koster bagels og alle typer kaffe 25 kr.

Morgenmadsbagels med Cream cheese, Cream cheese & Bacon, Peanutbutter kan købes fra kl. 9-12, men du kan også vælge Skyr med granola&sirup, Omelet m. skinke&ost eller en morgenplatte bestående af en bagel med smør, syltetøj og nutella – alt til en skarp pris på 25 kr.

Hele dagen fra 9-18 kan du sætte tænderne i bagels med alt fra Kylling/bacon, Serano/Mozzarella, Tumousse, Hummus eller Nutella.

Af søde sager kan du vælge mellem croissant, croissant m. chokolade eller den helt specielle BACO-kage; også kun til 25 kr.

Åbningsfest med gratis kage i morgen

BACO åbner allerede i morgen kl. 10.00, og de første 300 gæster kan se frem til gratis kage fra Guldbageren fra Vestbyen.

Guldbageren kommer også til at stå for den helt specielle BACO-kage, der kan købes fra lørdag.

Den består af en mazarinbund, fyldt med flydende karamel og overtrukket med chokolade, hasselnødder og havsalt.

“Den kan kun købes hos os, og er helt skræddersyet efter vores ønske. Bageren har faktisk lagt tre gamle kageopskrifter sammen for at skabe den ultimative BACO-kage,” fortæller medejer Emil Kjær.

BACO holder åbent mandag-fredag fra klokken 10-00 18.00 og lørdag fra kl. 10.00 – 16.00.

Hvad: BACO åbner i nye lokaler
Hvor: Nørregade 1 (Ved Bredegade Torv)
Hvornår: Fredag d. 30. august kl. 10.00

Du kan finde mere info om BACO her.

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge