Amanda blogger: Min vildeste gourmet-oplevelse og Möet-event

Skrevet af: Amanda Palm

Hvis vi skruer tiden ca. en måned tilbage var og jeg på en total luksus tur til Berlin, hvor vi spiste vanvittig lækker mad på både Kempinski restaurant og vores hotel Ritz Carlton, hvorfor vi var endnu mere spændte på, hvad Mortens Kro i vores egen by, Aalborg, kunne levere af mad.

For dem af jer der ikke lige bor i Aalborg eller har været her, tænker I nok. Hov, stop. En Kro? Er det ikke sådan noget gammeldags med bøf og sovs og kartofler? Det tror jeg vist også jeg tænkte første gang nogen i Aalborg nævnte Mortens Kro.

Det er lidt spøjst, fordi bedømt på navnet er det fuldstændig modsat af, hvad man tror og forventer. Det er vel nok den fineste restaurant i Aalborg og har vist været tæt på en Michelin-stjerne. Den har også tre fornemme stjerner i Den Danske Spiseguide.

Endelig kom vi til torsdag aften, hvor min kæreste og jeg havde bestilt bord på Mortens kro. Vi havde forudbestilt en omgang “surprise” menu, hvorfor vi var meget spændte og forventningsfulde.

Da vi ankommer til Mortens Kro bliver vi mødt af en utrolig høflig og sjov tjener, som tager vores overtøj og henviser os til vores bord. Her bliver vi mødt af et lækkert glas moët champagne, hvor der bliver serveret varm nybagt brød til, forskellige slags smør samt en tallerken med lidt forskelligt lækkert.

Herefter bliver der serveret 3-4 forskellige forretter, som er alt fra lækker suppe til tatar. Der bliver selvfølgelig serveret et nyt glas vin til hver forret, hvor både Frederik og jeg var utrolig imponeret over sammensætning af vin og mad, temperatur og smag.

Der er mange gode spisesteder, som kan servere en god flaske vin til forskellige retter, men på Mortens kro var der en sublim forståelse i forhold til de retter, som blev serveret og tilhørende vine.

Amanda i AalborgAmanda i AalborgAmanda i Aalborg

Fx fik vi forskellige glas rødvine til hovedretterne, hvor den første var stuetemperatur som passede perfekt til den kolde okse tatar og derefter en lidt kold rødvin som blev serveret til hovedretten, bestående af lækker varm kød med dertilhørende kartofler, sauce samt garniture.

Efter den sidste hovedret blev vi inviteret ud i den lækre gårdhave, hvor vi også var inviteret til et Möet champagne-event. Det var promovering for den nye Möet Ice.

De havde lavet det lidt spændende som en slags rullende champagnebar, og Aalborg var blot en af få byer i Danmark, hvor de lavede det her event. København, Aarhus og Odense var de øvrige.

Amanda i Aalborg

Den Nye Möet ice er en rosé champagne, og er helt sikkert sommerens champagne efter min smag! Det er bestemt ikke sidste gang, jeg drikker den i år.

Tilbage på gourmet-restauranten fik vi til en lækker sorbet is bestående af flere varianter med tilbehør, og til sidst sluttede vi af med kaffe.

Er Mortens kro det bedste spisested i Aalborg? Det er et svært spørgsmål, eftersom vi har hver vores smag, og det er forskelligt, hvad vi har lyst til. Det var ikke kun nogle lækre anretninger og en helt fantastiske smagsoplevelse vi fik os, men også en helt unik service.

Frederik og jeg var som nyforelsket igennem hele aftenen og da vi kom hjem!

Amanda i AalborgAmanda i Aalborg

Mortens kro har virkelig formået at give os en af de bedste aftener vi nogensinde har haft sammen. Jeg vil helt sikkert mene at Mortens kro er et sted man SKAL besøge! Og et af de bedste steder jeg nogensinde har været at spise og tilbringe min aften. De får topkarakterer fra mig.

Aalborg byder på mange lækre spiseoplevelser, og byen har virkelig højnet niveauet, så det er mindst lige så godt som Aarhus. Du har også Fusion, Applaus og Meat, som er en slags MASH heroppe. m

Men som helheds oplevelse har vi aldrig oplevet sådan en menu/aften som vi nu har oplevet på Mortens kro. Vi kommer snart igen!

Mortens Kro online

Amanda Palms seneste blogindlæg