Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor tradition brydes: Årets store juletræ i Aalborgs midtby får ny placering

Af Michael Qureshi

År efter år har vi været vant til, at det store juletræ fra venskabsbyen Fredrikstad i Norge har fået den fineste placering på Nytorv midt i Aalborg.

Men det kommer ikke til at ske i år. Nytorv er nemlig midt i et gigantisk vejarbejde, der har til formål at omdanne pladsen til et attraktivt byrum i midtbyen. Du kan læse om Nytorvs vilde forvandling her.

Derfor bliver det på Gabels Torv ved Friis Shoppingcenter og Magasin, at årets juletræ kommer til at pynte i det centrale Aalborg.

Det fortæller chef i Aalborg Events, Søren Thorst.

“Nytorv er jo under fuld forvandling, så der er ingen mulighed for at juletræet skal stå der i år. I stedet rykker vi det på Gabels Torv, hvor det stadig får en flot central placering,” siger Thorst til MigogAalborg.

Juletræstænding er heller ikke realistisk

Den tidligere AaB-profil er i dag ansat som eventchef under Aalborg Kommune, og der er ingen tvivl om, at Corona har ødelagt rigtig mange planer i hans afdeling i 2020.

Det gælder også den store tradition med at samles flere tusinder omkring det traditionelle juletræstænding. Det tvivler Søren Thorst også på kan gennemføres.

“Som tingene ser ud lige nu, så tror jeg ikke, at det bliver aktuelt.

Det er normalt en kæmpe tradition i Aalborg, hvor børn og unge samles og hygger sig. Men det er svært at samle mange mennesker på et sted i disse tider,” forklarer han.

Heldigvis tændes der stadig julebelysning overalt i Aalborgs midtby. Det kan du læse mere om her.