Forberedelserne er i gang: Nu bliver julelysene snart tændt i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det bliver ikke rigtig jul i Aalborg, før den flotte julebelysning lyser midtbyen op og sørger for den helt rigtige julestemning, når de brændte mandler skal fortæres og julegaverne indkøbes.

Julebelysningen bliver i år tændt fredag den 13. november, men i år må vi desværre undvære den store fest, der hører med.

“Vi må erkende, at covid-19 sætter en stopper for de helt store festligheder i år, men når mørket sænker sig over byen fredag den 13. november, vil vi sørge for, at julelysene bliver tændt.

Vi håber, at mange nordjyder vil benytte lejligheden til at få købt de første julegaver i byens mange butikker,” fortæller Flemming Thingbak fra Aalborg City.

Endnu mere julebelysning i vente

I år bliver der endda endnu mere hyggelig julebelysning i Aalborg, for området omkring det nye Budolfi Plads får i år en ordentlig overhaling med både juletræer med lys og den klassiske julebelysning.

Det er naturligvis et kæmpe arbejde at sætte over 125 lys-guirlander op i byen, og derfor arbejder elektrikere allerede nu fra morgen til aften for at sætte dem op over hele byen.

“For et par år siden købte vi vores egen julebelysning, som både er strømbesparende og giver en endnu stærkere visuel oplevelse, når man går rundt i midtbyen,” siger Flemming.

Julelysene er så småt ved at blive hængt op i byen

Butikkerne står sammen om at skabe julestemning

De karakteristiske julelys i Aalborgs gader bliver kun tændt, fordi byens butikker bakker op om initiativet.

“Vi er enormt stolte af, at midtbyens butikker også i år har valgt at bakke så flot op om julebelysningen – især i så svær en tid, som vi befinder os i lige nu,” siger Flemming Thingbak.