Vilde drinks til vilde priser: SushiMania XO åbner for Cocktail Nights

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er fem måneder siden, SushiManiaXO slog dørene op til deres helt nye koncept: Luksus Sushi og Asian Gourmet.

Vi har flere gange haft fornøjelsen af at slå vejen forbi restauranten – Læs eksempelvis Gastromands anmeldelse her.

Siden da har tiden ikke stået stille Strandvejen, og mange nye tiltag har set dagens lys. Senest et nylanceret menukort og planer om en fast cocktail-aften i de hyggelige lokaler.

Har fået eksklusivt Wagyu-kød på kortet

”Vi vil jo gerne hele tiden optimere gourmet-oplevelsen for gæsterne, så nu har vi blandt andet fået tilføjet kaviar, andeconfit og wagyu til kortet,” fortæller Nathalie Ina Kühl, som til dagligt er driftchef og medindehaver af SushiManiaXO.

Wagyu er en samlet betegnelse for fire japanske kvægracer, hvor massage, øl og musik samlet set skulle gøre kødet til noget af det møreste i hele verden.

Men det er altså ikke kun madoplevelsen, som SushiManiaXO gerne hele tiden vil optimere og udvikle.

Vilde drinks til vilde priser

På lørdag, d. 3. marts, åbner restauranten for første gang op for en eksklusiv Cocktail Night, hvor priserne er skruet helt i bund, og hele tre nye cocktails vil blive præsenteret.

Især den ene bliver nok et samlingspunkt for aftenens gæster, da den med sin stærke lyserøde farve i den grad må siges at være ”Instagram-venlig”.

”I dagens anledning har vi opfundet tre nye cocktails,” siger Nathalie og uddyber:

”Som regel tilføjer man sukkervand i drinks, men det bliver ikke nødvendigt med denne her – den er nemlig lavet på candyfloss.”

Udover det lyserøde vidunder og de to andre nye cocktails byder menukortet også på fire velkendte klassikere, såsom gin/tonic og aperol spritz – alle til den nette sum af 50 kr.

”Det bliver vores første cocktail-aften, men jeg håber på og regner med, at det er noget, vi fortsat kan køre med cirka hver anden måned,” siger Nathalie.

Mad, musik og masser af godt selskab

Aftenen byder altså både på masser af smagfulde nyheder, lyserøde indslag, alle cocktails til en flad 50’er og sprøde toner af jazzy, disco, funk og house fra DJ Yek mellem 21 og 01.

”Vi åbner op for reservationer fra klokken 17, og håber så at gæsterne har lyst til at tilbringe hele sin aften hernede – evt. som et slags pre-party til en god bytur i Jomfru Ane Gade, som jo ligger et stenkast herfra,” siger Nathalie og slutter:

”Ellers er man selvfølgelig også hjertelig velkommen til at kigge forbi efter maden og blot smageprøve de nye cocktails eller få en god pris på vores kolde bobler. Vi glæder os bare til en hyggelig aften med lækker sushi samt spændende drinks i godt selskab.”

Du kan bestille bord til aftenen her.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni