Gastromand anmelder Sushimania XO: Nyt high end asiatisk i byen
2017 var en milepæl i Aalborgs gastronomiske verden.
Efter fire år var det slut med den populære SushiSushi restaurant, som rigtigt mange aalborgensere har elsket.
XO-konceptet afløste i oktober den populære SushiSushi-buffet, men ifølge medindehaver og driftschef Nathalie Ina Kühl er Aalborg endelig blevet klar til en luksus asiatisk gourmetrestaurant.
Det kan kun tiden vise, men jeg var i hvert fald klar på at udforske konceptet og selve restauranten en råkold aften.
Vi bliver budt pænt velkommen i døren, restauranten er overraskende stor – 60 pladser gætter jeg, belysningen afdæmpet (på nær i køkkenet) og indretningen holdt i mørke nuancer.
Et par store tykke tæpper giver en ekstra følelse af luksus. Alt i alt en lækker setting for en god aften i byen!
Vi får et bord ved vinduet, og konstaterer, at udsigten til Strandvejen vest for Broen ikke er den mest inspirerende.
Vi får hurtigt stukket et menukort i hænderne og anbefalet et glas Pol Roger – talkin’ ’bout preaching to the choir!
Et glas bliver hurtigt til en flaske, men hey, nu var de nybagte forældre jo kommet i byen, og er det i øvrigt ikke noget med at champagne og sushi er hinandens bedste venner? Pol’en har de fineste bobler og dufter dejligt af ristet toastbrød og æbler.
Snacks
Til at akkompagnere champagnen blev der hurtigt stillet nogle soyaristede mandler og en omgang puffede rischips på bordet. Mandlerne er simpelthen suveræne, og skålen er hurtigt tom. Rischipsene smager af flæskesvær – og det er jo sjældent specielt dårligt…
Vi har ekstremt svært ved at bestemme os, da vi bladrer i det lækre menukort, men ender på et par Bao og en omgang Omakase – det skulle vise sig at være mere end rigeligt!
Bao
Hvis du endnu har tilgode at stifte bekendtskab med Bao’en – de fyldte, kinesiske, bløde, dampede boller, har du virkelig noget at glæde dig til!
Sushimania XO gør heldigvis Bao’en ære, og er alene grund nok til at lægge vejen forbi restauranten på Strandvejen.
Mens kæresten hoppede på udgaven med andebryst, der godt kunne have været mere mør, valgte jeg den friterede udgave (naturligvis) med braiseret svin, syltede løg og koriander – sprød, blød, sød, syrlig, mør, intens smagende – damn det var godt!
Jeg må indrømme, at jeg på dette tidspunkt fortrød, at vi ikke bare var gået all in på Sushimanias Baos, men forude ventede 30 stk. sushi – pr. mand/kvinde…
Omakase
Da min kæreste og jeg var i Japan lærte vi at lægge vores bestilling i hænderne på de ultradygtige sushikokke, der typisk står i lære i årtier. Omakase kommer fra det japanske makaseru – ”at betro”, og betyder ”jeg overlader det til dig”.
På Sushimania XO betyder det ikke mindre end 30 stykker sushi, så det var nok liiiige i overkanten, at bestille en Omakase hver:)
Omakasen præsenterer sig flot på den sorte skifferplade, og maven bliver helt klart mæt før øjnene. Generelt er sushien af god kvalitet uden at komme på omgangshøjde med the real thing. Særligt tunen kunne godt bruge et kvalitetsløft.
Nigirien med laks, hybenkompot og frisk chili er derimod toplækker. Det havde formentlig været helligbrøde at putte topping på en nigiri i Japan, men hvad gør det, når vi er i AA, og det bare smager godt?!
Højdepunktet er dog Dragonroll’en med sprød tempurarreje, avocado, japansk mayo, og grillet hvidfisk på toppen!
Cheesecake
Der var egentlig ikke plads, men selvfølgelig skulle vi lige smage Sushimania XOs cheesecake med mango på Oreo-bund, og på magisk vis forsvandt den da også fra tallerkenen og satte dermed et perfekt punktum for en god aften.
Sushimania XO er et godt nyskabende bud på en restaurant på et højere niveau i Aalborg.
Man kan både komme derind med den helt store tegnebog, men man kan også starte en god bytur med venner/veninderne derinde – altså dem der måske er nærmere de 30 og derover.