Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vender på en tallerken: Klar til at droppe planer om ny Burger King

Af Michael Qureshi
Det er på denne placering, at man vil bygge en ny Burger King. Skiltet blev sidste år ved en fejl placeret
Det er på denne placering, at man vil bygge en ny Burger King. Skiltet blev sidste år ved en fejl placeret

Det har været frem og tilbage. Op og ned.

Et brandvarmt emne over en længere periode, som i den grad har delt vandene.

Kan der komme en ny Burger King som nabo til McDonalds på den stærkt trafikerede Hjørringvej i Nørresundby?

Beboerne i området jubler absolut ikke ved tanken.

Men i en længere periode tydede alt på, at By- og Landskabsudvalget var klar på at imødekomme ønsket om en ny lokalplan, som gjorde det muligt at bygge en fastfood-restaurant i området.

Har ændret holdning

Men nu tyder alt på, at holdningen er ændret, og man nu vil droppe planerne om at igangsætte en ny lokalplan. Det fremgår af dagsordenen for det kommende møde i By- og Landskabsudvalget som finder sted i morgen torsdag d. 21. januar.

I dagsorden står der;

“By- og Landskabsforvaltningens indstilling i det udsatte punkt fra den 3. december 2020 (pkt. 4) var, at By- og Landskabsudvalget godkendte, at der udarbejdes forslag til lokalplan for en fastfoodrestaurant ved Rosenvænget og Hjørringvej.

Indstillingen om godkendelse af igangsætning af planlægning for en fastfoodrestaurant var under forudsætning af, at der forinden kunne findes en trafikal løsning med vejadgang og adgangsforhold, der opfylder kravene i vejreglerne.

Efter nærmere undersøgelser af vejadgang og adgangsforhold er det imidlertid forvaltningens opfattelse, at der ikke kan findes en hensigtsmæssig løsning på vejadgang og adgangsforhold.

By- og Landskabsforvaltningen kan derfor ikke anbefale at igangsætte lokalplanlægning for en fastfoodrestaurant på den pågældende placering.”

Har fået 151 skriftlige henvendelser imod placering

Over for Nordjyske vil Rådmand for By- og landskabsforvaltningen ikke kommentere sagen, før den er færdigbehandlet på morgendagens møde.

“Jeg tror ikke, at jeg vil snakke så meget om det inden,” siger Hans Henrik Henriksen til Nordjyske.

Kommunen oplyser, at de har fået 151 skriftlige henvendelser som primært argumenterer imod en kommende Burger King lige ved siden af McDonalds.

Trafikalt kaos og skole som nabo

Argumenterne fra borgerne varierer lige fra frygt for trafikalt kaos til at det er en dårlig ide med endnu en fastfoodrestaurant lige ved siden af en skole i forhold til elevernes sunde vaner.

En kuriøs detalje er, at der for noget tid siden faktisk blev placeret et skilt med “her kommer en ny Burger King” på lokationen, men det viste sig at være en fejl fra en entreprenør som var ved at bygge Burger King i Svenstrup. Det kan du læse om her.

I samme område har der også været planer om at bygge en større dagligvarebutik fra en kæde, der ønskede at etablere sig på Nørre Uttrup Torv.

Det ville medføre at de nuværende butikker på det lille torv skulle nedlægges heriblandt en kiosk og Sushi Mania. Men det bliver heller ikke en realitet.

Du kan læse nærmere detaljer her