Burger King-skilt pillet ned i en fart: Ingen tilladelse fra Aalborg Kommune endnu

Skrevet af: Michael Qureshi

“Glæd dig! Her åbner en ny Burger King.”

Mandag dukkede et stort skilt op på hjørnet ved McDonalds’ grund på Hjørringvej i Nørresundby. Afsenderen var ironisk nok McDonalds største konkurrent, Burger King.

Budskabet var klart. Ganske få meter fra McDonalds åbner en Burger King-restaurant i krydset ved Forbindelsesvejen/Hjørringvej.

Der er bare lige et enkelt problem. Burger King har ikke fået godkendelse på byggeriet endnu. Faktisk er sagen stadig på et tidligt stadie i By- og Landskabsforvaltningen.

Skiltet er nu pillet ned igen

Efter MigogAalborg tirsdag kontaktede både Burger King samt bygherren Colosseum Ejendomme i Frederikshavn, så er skiltet nu pillet ned igen.

Det har de også god grund til, mener stadsarkitekt i Aalborg Kommune Peder Baltzer Nielsen, da MigogAalborg taler med ham onsdag eftermiddag.

“Det er rigtigt, at vi har en dialog om en placering af Burger King. Men det hele er stadig i startfasen.

Der er et udkast til en lokalplan under bearbejdning, men jeg vil vurdere, at der stadig er noget vej endnu.

Det er ikke helt uproblematisk at placere en Burger King på den placering i forhold til infrastrukturen og hvor indkørslen skal ligge,” forklarer Aalborgs stadsarkitekt, Peder Baltzer Nielsen.

Sådan så det ud tirsdag eftermiddag på Hjørringvej
Sådan så skiltet ud onsdag eftermiddag efter MigogAalborg kontaktede Burger King

Stadsarkitekten hentyder sandsynligvis også til, at krydset ved Forbindelsesvejen/Hjørringvej i Nørresundby er ekstremt trafikeret i myldretiden.

Og derfor skal det være hensigtsmæssigt at kunne svinge ind på Burger Kings grund.

Planen er, at Burger Kings indkørsel skal ligge på Krusemyntevej.

Her skal Burger King ifølge planen ligge

Hos Aalborg Kommune var man derfor noget overrasket, da man hørte om, at skiltet med en ny Burger King på vej, var sat op. Det er ikke god stil, lyder det.

“Jeg synes, det var noget vovet at sætte det skilt op, når man stadig ikke har noget på plads.

Vi arbejder meget med fællesskabet og om at skabe Aalborg Kommune sammen med borgerne, bygherrerne, developers, virksomheder og så videre.

Så jeg synes, at man skal holde sig for god til sådan noget og ligesom respektere spillets regler,” lyder det fra Peder Baltzer Nielsen.

Kan stadig ske

Han slår dog fast, at processen godt kan ende med, at Burger King åbner så tæt på McDonalds. Men der er stadig lang vej endnu.

MigogAalborg har siden tirsdag eftermiddag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Burger Kings danske ledelse via deres presseansvarlige Charlotte Correll, men hun oplyste tirsdag aften, at det ikke var muligt at få en kommentar til sagen.

Hos bygherren Colosseum Ejendomme A/S med base i Frederikshavn har der været tavst trods adskillige opkald og sms til indehaver Brian Severinsen.

McDonalds i Nørresundby har ikke ønsket at medvirke i artiklen.

 

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00