Burger King-skilt pillet ned i en fart: Ingen tilladelse fra Aalborg Kommune endnu

Skrevet af: Michael Qureshi

“Glæd dig! Her åbner en ny Burger King.”

Mandag dukkede et stort skilt op på hjørnet ved McDonalds’ grund på Hjørringvej i Nørresundby. Afsenderen var ironisk nok McDonalds største konkurrent, Burger King.

Budskabet var klart. Ganske få meter fra McDonalds åbner en Burger King-restaurant i krydset ved Forbindelsesvejen/Hjørringvej.

Der er bare lige et enkelt problem. Burger King har ikke fået godkendelse på byggeriet endnu. Faktisk er sagen stadig på et tidligt stadie i By- og Landskabsforvaltningen.

Skiltet er nu pillet ned igen

Efter MigogAalborg tirsdag kontaktede både Burger King samt bygherren Colosseum Ejendomme i Frederikshavn, så er skiltet nu pillet ned igen.

Det har de også god grund til, mener stadsarkitekt i Aalborg Kommune Peder Baltzer Nielsen, da MigogAalborg taler med ham onsdag eftermiddag.

“Det er rigtigt, at vi har en dialog om en placering af Burger King. Men det hele er stadig i startfasen.

Der er et udkast til en lokalplan under bearbejdning, men jeg vil vurdere, at der stadig er noget vej endnu.

Det er ikke helt uproblematisk at placere en Burger King på den placering i forhold til infrastrukturen og hvor indkørslen skal ligge,” forklarer Aalborgs stadsarkitekt, Peder Baltzer Nielsen.

Sådan så det ud tirsdag eftermiddag på Hjørringvej
Sådan så skiltet ud onsdag eftermiddag efter MigogAalborg kontaktede Burger King

Stadsarkitekten hentyder sandsynligvis også til, at krydset ved Forbindelsesvejen/Hjørringvej i Nørresundby er ekstremt trafikeret i myldretiden.

Og derfor skal det være hensigtsmæssigt at kunne svinge ind på Burger Kings grund.

Planen er, at Burger Kings indkørsel skal ligge på Krusemyntevej.

Her skal Burger King ifølge planen ligge

Hos Aalborg Kommune var man derfor noget overrasket, da man hørte om, at skiltet med en ny Burger King på vej, var sat op. Det er ikke god stil, lyder det.

“Jeg synes, det var noget vovet at sætte det skilt op, når man stadig ikke har noget på plads.

Vi arbejder meget med fællesskabet og om at skabe Aalborg Kommune sammen med borgerne, bygherrerne, developers, virksomheder og så videre.

Så jeg synes, at man skal holde sig for god til sådan noget og ligesom respektere spillets regler,” lyder det fra Peder Baltzer Nielsen.

Kan stadig ske

Han slår dog fast, at processen godt kan ende med, at Burger King åbner så tæt på McDonalds. Men der er stadig lang vej endnu.

MigogAalborg har siden tirsdag eftermiddag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Burger Kings danske ledelse via deres presseansvarlige Charlotte Correll, men hun oplyste tirsdag aften, at det ikke var muligt at få en kommentar til sagen.

Hos bygherren Colosseum Ejendomme A/S med base i Frederikshavn har der været tavst trods adskillige opkald og sms til indehaver Brian Severinsen.

McDonalds i Nørresundby har ikke ønsket at medvirke i artiklen.

 

Sushimenu og populære ramen: Nyåbnede Yummi lancerer fristende juni-tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du var blandt de knap 4500, som sikrede sig billet til vores udsolgte Aalborg Sushi Festival, så har du måske allerede stiftet bekendtskab med nyåbnede Yummi.

Restauranten åbnede i marts ganske få dage, før statsminister Mette Frederiksen lukkede landet og spisestederne ned.

Så det har været op af bakke for Yummi, der holder til i kendte lokaler Ved Stranden, hvor CanBlau senest lå.

I Hjørring har ejerkredsen stor succes med konceptet Yummi Running Sushi, og derfor besluttede man sig for at udvide til Aalborg med lidt ændringer på konceptet.

Sushimenuer og populære ramen

Her i Aalborg har man i stedet valgt at satse på både All You Can Eat Sushi, hvor man krydser fra en ipad og får det frisklavet.

Derudover har man lækre sushimenuer og ikke mindst populære ramen.

Derfor har man her i juni lanceret flere spændende tilbud i restauranten og som Take Away.

Man har et helt fantastisk sushi-tilbud med 24 deluxe-stykker for kun 159 kr. (tilbuddet gælder for de 20 første, der bestiller det på dagen).

Derudover har man så valgt at give en gratis Bao med, når man bestiller en portion ramen.

“Vi vil gerne introducere aalborgenserne for hjemmelavet ramen,” fortæller den ene del af ejerduoen, Jing Zhao, som driver restauranten med sin mand, Xun Zhang.

“Det tager tid at vænne sig til noget nyt, men folk bliver mere og mere eventyrlystne – især i storbyer som Aalborg.

Der er også et øget fokus på sundhed i dag, og ramen er både en sund og nærende spise.”

Kraftig smagfuld suppe

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange ekstra toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange smagskombinationer, men fælles for spisen er den rige og behagelige smag, som efterlader dig mæt og tilfreds.

Yummi tilbyder hele syv forskellige slags ramen i prislejet 95-105 kr, og der er noget for enhver smag.

Når man så bestiller en portion ramen medfølger altså i hele juni en lækker bao.

Deres Bao indeholder svinekød, hoisin sauce, syltede agurker, forårsløg og peanuts.

Vi er dog tilbøjelige til at beskrive Bao som en dansk tradition i nye klæder; stykket af flæsk er nemlig lige så lækkert, som vi kender det fra mors kødgryder, og Yummi løfter det saftige stykke kød op på nye højder ved at indsvøbe det i en fluffy dyne af dej.

Bao

Sushi-menu til de hurtige

Er man hurtig, så kan man nyde deres helt særlige sushi-menu.

I hele juni måned sælger de deres nye Crispy Ebi Topping menu for KUN 159,-!
Original pris: 299,-
Menuen består af:
8 stk. Sakura
8 stk. Green dragon
8 stk. Red dragon
I alt 24 stk. Alle sammen deluxe!

Sushi-tilbuddet gælder kun 20 gæster om dagen.

Hvad: Juni-tilbud på Yummi

Hvor: Ved Stranden 5

Læs mere og se menukortet her

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.