Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mens mørket og kulden falder på over Vesterhavet, stiger temperaturen i Romulus i Skallerup Seaside Resort.

De varme, romerske bade, der er ét af feriecenterets helt store trækplastre, boblede lidt ekstra i dagens anledning.

Alle onsdage i ugerne 43-48  inviterer Skallerup nemlig eksklusivt til gusaften i Romulus Spa & Wellness, der ligger i forlængelse af Skallerup.

Her får du mulighed for at nyde aftenstemningen, mens du – til lyden af rislende fontæner i de varme termalbade – kan se frem til en afslappende sanseoplevelse, der tager dig på en tidsrejse tilbage til antikkens Rom.

Aftenen står på hele tre gange special gus i Danmarks største sauna med havudsigt, hvor nogle af Danmarks bedste gusmestre står klar til at give dig en unik oplevelse – og ikke mindst den ultimative afslutning på dagen.

Bliv fornyet i sansesaunaen

Mens mestrene basker med håndklæder, der får varmen til at brede sig som en tung dyne i saunaen, vil duften af æteriske olier af alt fra gran, blodappelsin til opfriskende pebermynte smyge sig gennem dine luftveje og efterlade dig fuldstændigt afslappet.

Når kvarteret i sansesaunaen er gået, kan du passende dyppe dig i et iskoldt bassin, der vil få dine blodkar til at trække sig lynhurtigt sammen.

Dette er med til at udløse et chok i kroppen, der sætter gang i både endorfiner og andrenalin, der efterlader dig med en følelse af fornyet energi.

Saunagus har derudover en lang række sundhedsmæssige fordele og kan blandt andet være med til at booste dit kredsløb og immunforsvar.

Vi har selv haft fornøjelsen af at opleve den første omgang Gusaften i Skallerup. Undertegnede har efterhånden prøvet det flere gange, men min ledsager var mere bekymret for varmen.

“Mit mål er at klare 10 minutter!” blev der proklameret før starten.

Alle 15 minutter blev dog klaret og efter en tur i det kolde kar, efterfulgt af en retfærdig dom om at det havde været decideret fedt, var det nu tid til at blive belønnet med en lækker tapasanretning, der kan tilkøbes til aftenen.

“I skal forestille jer, at I er på skovtur,” sagde den søde Romulus-medarbejder til os, da vi fik overrakt tapas med tilhørende øl og saft.

Lige hvad vi havde brug for efter den varme tur i saunaen.

Velvære for hele kroppen

Middagen blev indtaget på en hævet terrasse – naturligvis i morgenkåber og slippers – mens ansigtets varme sauna-glød stille og roligt fortog sig.

Herefter var det igen tid til at slentre en tur i Romulus, hvor massagedyser, dampbade og både kolde og varme bade ventede på os.

Træder man et skridt udendørs, kan man desuden sætte sig til rette i et opvarmet bassin, hvor den sorte nattehimmel kigger ned og lader Vesterhavet bruse som terapeutisk baggrundsmusik.

Har man mod på mere saunagus er der hele tre tidspunkter at gå efter: 18.30, 19.30 og 20.30.

På disse aftener lukker Romulus helt eksklusivt kl. 21 og herefter kan man altså vælge at tage turen hjem eller alternativt tage en velfortjent overnatning.

Vælger du første løsning, koster aftenen 180 kr for boende gæster eller 280 kr for øvrige. Læs mere her

Vi valgte naturligvis den sidstnævnte.

Tilkøb en overnatning i klitterne

I anledning af gusaftenerne kan du nemlig tilkøbe en overnatning i et feriehus, der ligger som et sandslot mellem klitterne.

Her blev vi i ro og balance lullet i søvn til lyden af bølgerne, der mødte stranden lige uden for vores dør … og sov til den lyse morgen.

Fra kl. 8.00 blev der serveret morgenmadsbuffet i Skallerups restaurant.

Så skulle man måske tro, at vi havde fået nok detox og velvære for denne gang … men nej.

Vi havde nemlig besluttet os for også at deltage i Skallerups Havgus aktivitet, der endnu engang bød på en tur i sauna.

Saunagus med havudsigt

Vi blev indlogeret i kåber og tæpper og herefter hentet ved indgangen til Romulus af Hav-expressen, der satte kursen stik vest.

Efter en kort tur gennem klitterne mødte vi synet af en lille sauna-“hule”, placeret ganske få meter fra bølgen blå. Det betød, at vi, mellem gusene i 100 graders varme, kunne klare det 12 grader “kolde dyp” direkte i havet.

Den mobile sauna har naturligvis også panoramavindue sådan, at du har mulighed for at nyde havudsigten, imens de aromatiske dufte endnu engang breder sig omkring din krop.

En oplevelse man sent vil glemme.

Prisen for en aften/morgen som vores, inklusiv Romulus-aften med tre gange specialgus, tapas, overnatning, morgenmad og fri adgang til flere af Skallerups aktiviteter koster fra 895 kr. Det kan du læse mere om her.

En morgentur med Havgus kan desuden bookes for 100 kr.

Vi takker endnu engang af for et forrygende varmt, koldt og helt fantastisk ophold i noget nær Danmarks absolut lækreste feriecenter.

Vi glæder os allerede til næste gang.

Konkurrence

I samarbejde med Skallerup Seaside Resort har vi fået lov at udlodde 2 x fribilletter til en valgfri gusaften i Romulus.

Alt, du skal gøre for at deltage, er at skrive navnet på den person, du vil have med, i kommentarfeltet på Facebook.

Vi trækker en vinder på tirsdag d. 29. oktober.

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her