Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Af Stine Kjølby Christensen

Mens mørket og kulden falder på over Vesterhavet, stiger temperaturen i Romulus i Skallerup Seaside Resort.

De varme, romerske bade, der er ét af feriecenterets helt store trækplastre, boblede lidt ekstra i dagens anledning.

Alle onsdage i ugerne 43-48  inviterer Skallerup nemlig eksklusivt til gusaften i Romulus Spa & Wellness, der ligger i forlængelse af Skallerup.

Her får du mulighed for at nyde aftenstemningen, mens du – til lyden af rislende fontæner i de varme termalbade – kan se frem til en afslappende sanseoplevelse, der tager dig på en tidsrejse tilbage til antikkens Rom.

Aftenen står på hele tre gange special gus i Danmarks største sauna med havudsigt, hvor nogle af Danmarks bedste gusmestre står klar til at give dig en unik oplevelse – og ikke mindst den ultimative afslutning på dagen.

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Bliv fornyet i sansesaunaen

Mens mestrene basker med håndklæder, der får varmen til at brede sig som en tung dyne i saunaen, vil duften af æteriske olier af alt fra gran, blodappelsin til opfriskende pebermynte smyge sig gennem dine luftveje og efterlade dig fuldstændigt afslappet.

Når kvarteret i sansesaunaen er gået, kan du passende dyppe dig i et iskoldt bassin, der vil få dine blodkar til at trække sig lynhurtigt sammen.

Dette er med til at udløse et chok i kroppen, der sætter gang i både endorfiner og andrenalin, der efterlader dig med en følelse af fornyet energi.

Saunagus har derudover en lang række sundhedsmæssige fordele og kan blandt andet være med til at booste dit kredsløb og immunforsvar.

Vi har selv haft fornøjelsen af at opleve den første omgang Gusaften i Skallerup. Undertegnede har efterhånden prøvet det flere gange, men min ledsager var mere bekymret for varmen.

“Mit mål er at klare 10 minutter!” blev der proklameret før starten.

Alle 15 minutter blev dog klaret og efter en tur i det kolde kar, efterfulgt af en retfærdig dom om at det havde været decideret fedt, var det nu tid til at blive belønnet med en lækker tapasanretning, der kan tilkøbes til aftenen.

“I skal forestille jer, at I er på skovtur,” sagde den søde Romulus-medarbejder til os, da vi fik overrakt tapas med tilhørende øl og saft.

Lige hvad vi havde brug for efter den varme tur i saunaen.

Velvære for hele kroppen

Middagen blev indtaget på en hævet terrasse – naturligvis i morgenkåber og slippers – mens ansigtets varme sauna-glød stille og roligt fortog sig.

Herefter var det igen tid til at slentre en tur i Romulus, hvor massagedyser, dampbade og både kolde og varme bade ventede på os.

Træder man et skridt udendørs, kan man desuden sætte sig til rette i et opvarmet bassin, hvor den sorte nattehimmel kigger ned og lader Vesterhavet bruse som terapeutisk baggrundsmusik.

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Har man mod på mere saunagus er der hele tre tidspunkter at gå efter: 18.30, 19.30 og 20.30.

På disse aftener lukker Romulus helt eksklusivt kl. 21 og herefter kan man altså vælge at tage turen hjem eller alternativt tage en velfortjent overnatning.

Vælger du første løsning, koster aftenen 180 kr for boende gæster eller 280 kr for øvrige. Læs mere her

Vi valgte naturligvis den sidstnævnte.

Tilkøb en overnatning i klitterne

I anledning af gusaftenerne kan du nemlig tilkøbe en overnatning i et feriehus, der ligger som et sandslot mellem klitterne.

Her blev vi i ro og balance lullet i søvn til lyden af bølgerne, der mødte stranden lige uden for vores dør … og sov til den lyse morgen.

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Fra kl. 8.00 blev der serveret morgenmadsbuffet i Skallerups restaurant.

Så skulle man måske tro, at vi havde fået nok detox og velvære for denne gang … men nej.

Vi havde nemlig besluttet os for også at deltage i Skallerups Havgus aktivitet, der endnu engang bød på en tur i sauna.

Saunagus med havudsigt

Vi blev indlogeret i kåber og tæpper og herefter hentet ved indgangen til Romulus af Hav-expressen, der satte kursen stik vest.

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Efter en kort tur gennem klitterne mødte vi synet af en lille sauna-“hule”, placeret ganske få meter fra bølgen blå. Det betød, at vi, mellem gusene i 100 graders varme, kunne klare det 12 grader “kolde dyp” direkte i havet.

Den mobile sauna har naturligvis også panoramavindue sådan, at du har mulighed for at nyde havudsigten, imens de aromatiske dufte endnu engang breder sig omkring din krop.

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

Velvære og bølgebrus: Skallerup inviterer til gusaftener ved Vesterhavet

En oplevelse man sent vil glemme.

Prisen for en aften/morgen som vores, inklusiv Romulus-aften med tre gange specialgus, tapas, overnatning, morgenmad og fri adgang til flere af Skallerups aktiviteter koster fra 895 kr. Det kan du læse mere om her.

En morgentur med Havgus kan desuden bookes for 100 kr.

Vi takker endnu engang af for et forrygende varmt, koldt og helt fantastisk ophold i noget nær Danmarks absolut lækreste feriecenter.

Vi glæder os allerede til næste gang.

Konkurrence

I samarbejde med Skallerup Seaside Resort har vi fået lov at udlodde 2 x fribilletter til en valgfri gusaften i Romulus.

Alt, du skal gøre for at deltage, er at skrive navnet på den person, du vil have med, i kommentarfeltet på Facebook.

Vi trækker en vinder på tirsdag d. 29. oktober.

Del artikel

Andre læser også