Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Væsentlige ændringer: Sådan bliver ruten til karneval

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

I år kunne Aalborg Karneval dele den glædelige nyhed, at den store begivenhed vender tilbage den 28. maj, hvor organisationen ovenikøbet fejrer 40 års jubilæum.

Ruten bliver dog ikke helt den samme som den plejer, og det er der en meget åbenlys grund til: Vejarbejde.

Vestbyen er gravet op pga. Plusbus-arbejdet, og Vesterbro er delvist spærret af omkring togskinnerne, da broen skal renoveres, og det betyder, at karneval har været tvunget til at lave nogle ændringer i ruten.

“Det er primært vores opstart fra Haraldslund, der er ændret. Nu starter det ved Kvickly og fortsætter ned til Strandvejen, hvorefter det bliver den normale rute.

De har jo også lukket meget af Vesterbro af nu, og her talte vi med By og Land samt myndigheder om, hvordan vi kunne håndtere det. Det har ledt til nogle små justeringer i form af, at vi har måtte flytte kongevognen en smule, men ellers satser vi på, at der er passage,” fortæller Mette Bugge, der er formand for Aalborg Karneval.

Bliver som man kender det

Der er dermed godt styr på tingene hos organisationen, der selvsagt har meget erfaring med at få begivenheden til at løbe så gnidningsfrit som muligt.

Ændringerne på især Vesterbro kan betyde, at deltagerne i karneval bruger længere tid i selve paraden, men som Mette Bugge siger: “Det er som regel, det folk synes er sjovest, og vi regner derfor ikke med, at de har noget imod det.”

Mette Bugge og resten af organisationen har været opmærksomme på vejarbejdet i flere måneder og har derfor haft god mulighed til at tage stilling til det og ikke mindst planlægge sig ud af det.

“Karneval bliver som man kender det,” understreger formanden og tilføjer:

“Hvis tempoet bliver lidt langsommere på nogle strækninger, gør vi noget ekstra med musikvognene for at holde festen kørende.”

Flere muligheder for at fejre karnevalet

Aalborg Karneval er som altid delt op i Stjerneparaden (28. maj), den internationale parade (20. maj) og børnekarneval (21. maj).

Til den internationale parade, der går gennem byen, deltager karnevalsgrupper fra hele Europa. Paraden starter kl. 17 med afgang fra Kennedy Plads/Boulevarden og fortsætter mod Nytorv ad Boulevarden og slutter på Gabels Torv.

Læs mere om den internationale parade her

Dagen efter er der børnekarneval i byen. Paraden starter kl. 10 på forpladsen ved Budolfi Plads og går derefter via Algade og Vesterbro til indgangen til Kildeparken ved Aalborg Kongres & Kultur Center.

I Kildeparken er der underholdning med blandt andre Paw Patrol, MGP og Pyjamasheltene.

Læs mere om børnekarneval her.

Ugen efter skydes den helt store fest i gang, hvor mange tusinde danskere forventes at deltage.

Du kan vælge at starte i Nørresundby kl. 10, Østerport kl. 10.30 eller i Vestbyen kl. 11. Alle tre ruter ender i Kildeparken, hvor du skal vise armbånd for at komme ind.

Armbåndet kan købes her.