ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 2 års aflysninger: Aalborg Karneval vender tilbage

Af Stine Kjølby Christensen

To år i træk har Aalborg Karneval været nødsaget til at aflyse årets helt store festdag i Aalborg, og for mange blev denne aflysning netop indbegrebet af de konsekvenser, som Corona-pandemien medførte.

Aalborg Karneval har været afholdt siden starten af 1980’erne, og det har derfor været en tradition for mange at deltage i den store begivenhed.

I år er der heldigvis gode nyheder; for Aalborg Karneval vender tilbage.

Datoen er den 28. maj, hvor organisationen oveni købet fejrer 40 års jubilæum, så der er altså lagt op til en festdag af de helt store.

Temaet er “Når jeg bliver stor …”, og lægger altså op til, at du får lov at forfølge din største barnedrøm. Måske du gerne ville være astronaut? Professionel fodboldspiller? Prinsesse? Eller brandmand?

Alt er muligt på denne dag, så det er bare med at gribe chancen!

Flere muligheder for at fejre karnevalet

Aalborg Karneval er som altid delt op i Stjerneparaden (28. maj), den internationale parade (20. maj) og børnekarneval (21. maj).

Til den internationale parade, der går gennem byen, deltager karnevalsgrupper fra hele Europa. Paraden starter kl. 17 med afgang fra Kennedy Plads/Boulevarden og fortsætter mod Nytorv ad Boulevarden og slutter på Gabels Torv.

Læs mere om den internationale parade her

Dagen efter er der børnekarneval i byen. Paraden starter kl. 10 på forpladsen ved Budolfi Plads og går derefter via Algade og Vesterbro til indgangen til Kildeparken ved Aalborg Kongres & Kultur Center. 

I Kildeparken er der underholdning med blandt andre Paw Patrol, MGP og Pyjamasheltene.

Læs mere om børnekarneval her.

Ugen efter skydes den helt store fest i gang, hvor mange tusinde danskere forventes at deltage.

Du kan vælge at starte i Nørresundby kl. 10, Østerport kl. 10.30 eller i Vestbyen kl. 11. Alle tre ruter ender i Kildeparken, hvor du skal vise armbånd for at komme ind.

Armbåndet kan købes her.

Del artikel