Ugens tip: Flæskestegs-sandwich med sovs på VB til 69 kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De medvirkende i Ugens tip er udelukkende udvalgt af redaktionen, og ingen af stederne har betalt for at være med. 

I sidste uge tog vi et lille afbræk fra julens mange lækkerier, da Ugens tip stod i den klassiske morgenmads tegn.

Derfor er vel også på sin plads, at vi i denne uge igen tipper om noget, der smager lidt af jul.

Restaurant Vestre Baadelaug er en sand brun perle i Aalborg, og da Danmarks Bedste Bøfsandwich var forbi i oktober konstaterede de (igen), at byen kan være stolt over at huse én af Danmarks allerbedste bøfsandwiches.

Bøfsandwichen er da også den mest kronede i Danmarkshistorien: Tre tredjepladser, én andenplads og én førsteplads er det blevet til, siden DBB startede i 2012.

Men Vestre Baadelaug har også mange andre danske klassikere på menukortet – lige fra pariserbøf, stjerneskud, æggekage og meget, MEGET mere.

Mør gris og brun sovs til 69 kr

Denne uges tip er VB’s bud på en flæskestegs-sandwich, som du finder på frokostkortet.

Den består af flæskesteg og sprøde svær, som bliver serveret i en smør-ristet briochebolle med hjemmelavet senneps-mayo, syltede agurker og VB’s helt egen rødkål.

Herligheden har en yderst skarp frokostpris på kun 69 kr.

Det lyder jo nærmest himmelsk i sig selv … men hele herligheden bliver lige pakket ind i den legendariske sovs, som også indhyller den ikoniske bøfsandwich.

Vores venner fra Danmarks Bedste Bøfsandwich beskriver sovsen helt perfekt:

“Det første ens tryllebundne øjne møder på serveringen, er sovsen.

Et studie i gaffelvenlighed og brun kærlighed. Den smyger sig om retten, så man overvejer om man måske kunne bruge den på væggene hjemme i stuen? Måske ikke så praktisk, men uden tvivl de mest velsmagende vægge i landet.

For det er nemlig ikke kun viskositeten der spiller – det gør smagen også. En dybde i smagsnuancerne, der får Marianergraven til at virke som et forkølet soppebassin i Lalandia.

Eminent og med en flot saltbalance, så vi ender med en nominering for Danmarks mest kælne brune sovs!”

Sandwichen har den perfekte balance mellem de fem grundsmage, og kødet er fuldstændig smørmørt.

Efter en tur på VB, kan man ofte trænge til en lille lur, for der er altid fuld knald på både smag, portionsstørrelse og kalorier.

VB’s bud på en frokost-flæskestegssandwich er en fantastisk “lille” sandwich, som efterlader dig dejligt mæt og tilfredsstillet, men uden risiko for, at du er nødt til at tage en sygedag, afspadsering eller aflyse julegaveindkøbene senere på dagen.

Du kan også vælge at få dit grise-fiks i en lidt større udgave i form af en lun flæskestegs-burger, som består af gris m. sprød svær, senneps-mayo, rødkål, syltede agurker & rustikke fritter, som du får til 139 kr. Den kan købes hele dagen.

Åbningstider:

Mandag: Lukket
Tirsdag – søndag: 11.00 – 22.00 (Køkken lukker omkring kl. 20.00)
Lukketider er vejledende ift. behov, og du kan altid følge med på Facebook.