ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tørken får konsekvenser: Nibe Festival skal spare på vandet

Af Emil Kjær Jørgensen

Selvom der nok ikke hersker nogen tvivl, om at der er masser af våde varer på årets Nibe Festival, får den massive tørke i Nordjylland nu konsekvenser i Nibe.

Der er allerede total afbrændingsforbud i Nordjylland, og nu får kombinationen af en meget tør sommer og et ekstraordinært højt vandforbrug i Nibe Aalborg Forsyning til at opfordre borgerne i Nibe til at spare på vandet de kommende dage.

De oplever nemlig lige nu vanskeligheder ved at indvinde nok vand til Nibe ift. vandforbrugernes forbrug i sommervarmen.

Tørken får konsekvenser: Nibe Festival skal spare på vandet
Sidste år var festivalen ved at regne væk. I år er problemerne helt anderledes.

Opfodring til hele kommunen

For at imødekomme yderligere udfordringer og for at sikre vandforsyningen, har Aalborg Forsyning bl.a. været i dialog med Nibe Festivals ledelse om i videst muligt omfang at spare på vandet. Samtidig opfordres borgerne i Nibe til at spare på vandet, hvor det er muligt og indstille havevanding indtil på mandag.

Læs også: Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

“Det vil gøre meget for at afhjælpe de udfordringer, vi står med lige nu, hvis borgerne i Nibe vil udvise omtanke med deres vandforbrug i de kommende dage. Situationen er ikke alarmerende, men et hurtigt kig på vejrudsigten viser, at det varme vejr fortsætter, så det er nødvendigt, at spare på eksempelvis havevanding i det omfang man kan,” fortæller Bo Laden, direktør i Aalborg Forsynings vanddivision og opfordrer til generel omtanke i forhold til vandforbruget i varmen:

“Lige nu og her er der ikke udfordringer andre steder end Nibe, men i kraft af, at vi kommer til at spejde langt efter nedbør den næste tid, må opfordringen herfra være, at vandforbrugerne i hele Aalborg Kommune generelt bruger vand med omtanke, og eksempelvis undlader at vande græsplænen eller andet, der forbruger store mængder vand.”

Del artikel

Andre læser også