Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Af Stine Kjølby Christensen

I onsdags startede Danmarks nok hyggeligste festival i Skalskoven i Nibe.

Nibe Festival kører på 34. år og hvert år lover festivalholdet bag både guld og grønne skove; og igen og igen lykkes det også teamet at leve op til løfterne.

Igen i år var forventningerne store med både nationale og internationale navne, såsom The Script, Big Boi, Rasmus Seebach, Thomas Helmig og Dizzy Mizz Lizzy.

Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Allerede nu kan de første tre krydses af, og Nibe Fesitval er som forventet meget tilfredse med præstationerne – og dét på trods af at nogle trak flere publikummer end andre.

“Selvom øl og burgere fylder meget, så er og skal musikken være det centrale på en festival. Vi er ikke bange for at tage musikalske chancer, og ikke altid gå den lige vej – hvilket vi for eksempel viste med Big Boi,” siger festivalleder Peter Møller Madsen.

Musikken skal udover scenekanten

Den amerikanske rapper Big Boi, bedst kendt som ét af medlemmerne af hiphop-duoen Outkast, havde æren af Stor Scene kl. 19.15 om onsdagen, og det var ret hurtigt tydeligt, at den amerikanske rapper ikke var blandt dagens helt store trækplastre.

Det forhindrede dog ikke de opmødte i at have en fest, og holdet bag Big Boi fortalte da også efterfølgende, at de havde været meget tilfredse og glade for at være der.

Det begrænsede publikum er bestemt heller ikke noget, der afskrækker Nibe for at booke modige navne en anden gang.

“Vi fortsætter helt klart med den internationale musik. Nogle gange slår vi en skævert – and so what.” siger Peter.

Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Senere på aftenen overtog ét af årets allerstørste navne scenen: The Script.

Modsat aftenens tidligere koncert var Hestepladsen fyldt til randen med musikelskere i alle aldre, køn og former. Der blev sunget med på alle sange, og hele koncerten eksekverede, da forsangeren Danny O’Donoghue flere gange kastede sig direkte ud i menneskemængden.

“Efter koncerten kom folk i en lind strøm og sagde tak. Vores ønske er jo at kunne give udadvendte, musikalske oplevelser, så det var en stor succes at kunne præsentere et så veloplagt band, som skabte en dybt involverende koncert,” forklarer Peter Møller Madsen veltilfreds.

“Musik handler om at komme udover scenekanten, og selvom verdensnavnet The Script er vant til langt større rammer, så performerede de alligevel helt sublimt, og krediterede vores publikum for at være, som de er Det var ikke bare another day at the office.”

The Script ved hvad de skal ??? #migogaalborg #aalborg #migognibe

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Budgettet slog rekord – igen

Det er ikke kun de musikalske forventninger, der er gået lige hjem.

Også budgettet, der sidste år slog rekorder under silende regn, har vist sig at holde stik.

“Onsdag havde vi budgetteret med en omsætning på 3.000.000 kr., men endte med et slutresultat på 3.328.000 kr. – hvilket vi er meget tilfredse med.” fortæller festivalformand, Thomas Larsen og uddyber:

“Vi havde i forvejen sat barren virkelig højt, da budgettet var magen til det, vi omsatte for på årets første festivaldag sidste år – hvor vi havde en stor Bryan Adams-koncert med væsentligt flere gæster. Så alt i alt har det været en fantastisk start på festivalen!”

Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Nyt system viser sjove tal

Selvom kontanterne flyver i kassen overalt på festivalen, så er det på trods af at Nibe Festival for første gang i år er fuldstændig cashless. Det betyder, at det ikke længere er muligt at betalte med kontanter i barer og boder.

Et tiltag, som indtil nu også har vist sig at være succesfuldt og uden nogle former for nedbrud.

Thomas fortæller, at én af de store fordele ved systemet er, at de kan trække tal ud og se, hvad der sker i de forskellige barer og boder.

Disse tal viser bl.a. at der på årets første dag blev solgt 13.007 dåseøl, 3518 kildevand, 4051 festivalburgere og én salat.

Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Tal der vidner om, at festivalen huser nogle glade og veltilpasse gæster, der – modsat sidste år – kan være taknemmelige for vejret.

“Vi ser hvert år, hvordan handlemønstrene ændrer sig efter vejret – men I år har vi et rigtigt fadølsvejr! Der er ikke umenneskelige temperaturer, der tærer på både gæster, telt og skoven – men vi drukner heller ikke i vand og blæst. Så vi er meget tilfredse.” siger Peter.

Alt i alt er starten på årets Nibe Festival altså startet fuldstændig perfekt.

“Det hele ruller som sædvanligt.” afslutter Peter Møller Madsen.

Del artikel

Andre læser også