Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I onsdags startede Danmarks nok hyggeligste festival i Skalskoven i Nibe.

Nibe Festival kører på 34. år og hvert år lover festivalholdet bag både guld og grønne skove; og igen og igen lykkes det også teamet at leve op til løfterne.

Igen i år var forventningerne store med både nationale og internationale navne, såsom The Script, Big Boi, Rasmus Seebach, Thomas Helmig og Dizzy Mizz Lizzy.

Allerede nu kan de første tre krydses af, og Nibe Fesitval er som forventet meget tilfredse med præstationerne – og dét på trods af at nogle trak flere publikummer end andre.

“Selvom øl og burgere fylder meget, så er og skal musikken være det centrale på en festival. Vi er ikke bange for at tage musikalske chancer, og ikke altid gå den lige vej – hvilket vi for eksempel viste med Big Boi,” siger festivalleder Peter Møller Madsen.

Musikken skal udover scenekanten

Den amerikanske rapper Big Boi, bedst kendt som ét af medlemmerne af hiphop-duoen Outkast, havde æren af Stor Scene kl. 19.15 om onsdagen, og det var ret hurtigt tydeligt, at den amerikanske rapper ikke var blandt dagens helt store trækplastre.

Det forhindrede dog ikke de opmødte i at have en fest, og holdet bag Big Boi fortalte da også efterfølgende, at de havde været meget tilfredse og glade for at være der.

Det begrænsede publikum er bestemt heller ikke noget, der afskrækker Nibe for at booke modige navne en anden gang.

“Vi fortsætter helt klart med den internationale musik. Nogle gange slår vi en skævert – and so what.” siger Peter.

Senere på aftenen overtog ét af årets allerstørste navne scenen: The Script.

Modsat aftenens tidligere koncert var Hestepladsen fyldt til randen med musikelskere i alle aldre, køn og former. Der blev sunget med på alle sange, og hele koncerten eksekverede, da forsangeren Danny O’Donoghue flere gange kastede sig direkte ud i menneskemængden.

“Efter koncerten kom folk i en lind strøm og sagde tak. Vores ønske er jo at kunne give udadvendte, musikalske oplevelser, så det var en stor succes at kunne præsentere et så veloplagt band, som skabte en dybt involverende koncert,” forklarer Peter Møller Madsen veltilfreds.

“Musik handler om at komme udover scenekanten, og selvom verdensnavnet The Script er vant til langt større rammer, så performerede de alligevel helt sublimt, og krediterede vores publikum for at være, som de er Det var ikke bare another day at the office.”

The Script ved hvad de skal 🤩🎉🎶 #migogaalborg #aalborg #migognibe

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Budgettet slog rekord – igen

Det er ikke kun de musikalske forventninger, der er gået lige hjem.

Også budgettet, der sidste år slog rekorder under silende regn, har vist sig at holde stik.

“Onsdag havde vi budgetteret med en omsætning på 3.000.000 kr., men endte med et slutresultat på 3.328.000 kr. – hvilket vi er meget tilfredse med.” fortæller festivalformand, Thomas Larsen og uddyber:

“Vi havde i forvejen sat barren virkelig højt, da budgettet var magen til det, vi omsatte for på årets første festivaldag sidste år – hvor vi havde en stor Bryan Adams-koncert med væsentligt flere gæster. Så alt i alt har det været en fantastisk start på festivalen!”

Nyt system viser sjove tal

Selvom kontanterne flyver i kassen overalt på festivalen, så er det på trods af at Nibe Festival for første gang i år er fuldstændig cashless. Det betyder, at det ikke længere er muligt at betalte med kontanter i barer og boder.

Et tiltag, som indtil nu også har vist sig at være succesfuldt og uden nogle former for nedbrud.

Thomas fortæller, at én af de store fordele ved systemet er, at de kan trække tal ud og se, hvad der sker i de forskellige barer og boder.

Disse tal viser bl.a. at der på årets første dag blev solgt 13.007 dåseøl, 3518 kildevand, 4051 festivalburgere og én salat.

Tal der vidner om, at festivalen huser nogle glade og veltilpasse gæster, der – modsat sidste år – kan være taknemmelige for vejret.

“Vi ser hvert år, hvordan handlemønstrene ændrer sig efter vejret – men I år har vi et rigtigt fadølsvejr! Der er ikke umenneskelige temperaturer, der tærer på både gæster, telt og skoven – men vi drukner heller ikke i vand og blæst. Så vi er meget tilfredse.” siger Peter.

Alt i alt er starten på årets Nibe Festival altså startet fuldstændig perfekt.

“Det hele ruller som sædvanligt.” afslutter Peter Møller Madsen.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

BabyBio er et hit: Se storfilm om formiddagen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ét af vores læseres mest stillede spørgsmål er:

Hvad kan jeg lave i byen, når jeg er på barsel?

At have en nyfødt baby kan nemlig godt få mange til at føle sig ekskluderede fra de oplevelser, man som ikke-forælder er vant til.

Hvad nu hvis nogen føler sig krænket over at jeg ammer? Hvad hvis baby skriger? Er der plads til en barnevogn? Vil folk omkring mig forstå?

Heldigvis findes der arrangementer, der udelukkende tilgodeser nybagte forældre med nuttet påhæng.

På babyens præmisser

I Nordisk Film Biografer har man længe haft stor succes med BabyBio, der netop er målrettet til forældre på barsel, som har lyst til en hyggelig biografoplevelse – uden at skulle undvære familiens nyeste medlem i mellemtiden.

Filmforestillingen foregår i hverdagens dagstimer, og derudover vil der være dæmpet belysning i salen, så din baby ikke pludselig risikerer at forsvinde i biografmørket.

Skulle baby blive træt i løbet af filmen, vil det være muligt at opstille barnevognen uden for salen, hvor biografpersonalet fungerer som kyndige barnepiger; sådan at mor og far stadig har mulighed for at se filmen helt til rulleteksterne løber over lærredet.

Fede præmier og masser af kvalitetstid

Naturligvis havde vi ikke tænkt os at omtale dette arrangement uden først at have testet det på egen krop.

Og selvom vi hverken fik tilbudt en sut, blev lullet i søvn eller gylpede helt så meget som det gennemsnitlige publikum under forestillingen, så var det en enormt hyggelig oplevelse – og ingen så heller ned på os, da vi blandede en pose slik fra kiosken.

Det på trods af, at klokken endnu ikke havde slået 10 en tirsdag formiddag …

Foruden dagens film, Mødregruppen, var der desuden flere konkurrenceudtrækninger i samarbejde med Børnenes Kartel, der gav et par heldige forældre præmier med hjem.

Set fra vores synspunkt, så er der altså 0 gode grunde til ikke at invitere sig selv på en tur i BabyBio – måske især en oplagt mulighed for en mødregruppe, der gerne vil have nogle hyggelige timer sammen.

BabyBio afvikles i Kennedy Arkaden hver torsdag i lige uger og i City Syd hver tirsdag i ulige uger og viser altid biografaktuelle film.

Næste arrangement foregår tirsdag d. 26. februar kl. 12.00, og blandt forestillingerne er denne gang den oscarnominerede Green Book, der blandt andre har Viggo Mortensen i hovedrollen.

Du kan købe billetter til BabyBio lige her.

Historisk lavt: Nu kan boligejere få lån til nul procent i rente

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

For første gang nogensinde har boligejere mulighed for at vælge et 10-årigt fastforrentet lån med en rente på nul procent. Det skriver Berlingske.

Jyske Realkredit, der er det tidligere BRF-kredit, åbnede tirsdag for et nyt 10-årigt fastforrentet boliglån til nul procent.

Det sker blot efter 14 dage, hvor der også blevet skrevet historiske lånerekoder, da de fire store realkreditselskaber åbnede for et 30-årigt lån på 1,5 procent med ti års afdragsfrihed.

“Det er helt vildt”

Det er første gang i historien ifølge boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh.

”Det er helt vildt, at vi nu har åbnet lån med nul procent i rente. Jeg ser det her som et lån, man holder til udløb.

Man kan ikke forestille sig, at det kan blive billigere,” siger Mikkel Høegh til Berlingske.

Han uddyber, at lånet henvender sig til boligejere med friværdi til at finansiere forbedringer i boligen eller opfylde andre drømme, som eksempelvis til en ny bil.

Og ligesom Mikkel Høgh uddyber, skriver Jyske Bank også på deres hjemmeside at lånet ikke er til dem der ønsker at købe en bolig, men er perfekt som et tillægslån til eksempelvis et nyt køkken eller andre forbedringer, der giver boligen værdi på langt sigt.

Men selvom renten er på nul procent, betyder det ikke, at lånet er gratis. Der skal fortsat betales bidrag og afdrag af lånet.

Kæmpe scoop: En af verdens bedste DJ’s spiller på Aalborg-natklub

Skrevet af: Redaktionen
Martin Jensen spiller på store scener i hele verden
Martin Jensen spiller på store scener i hele verden

I 2018 opnåede den fremadstormende danske DJ Martin Jensen en placering som nr. 54 på listen over verdens 100 bedste DJs.

Hans GIGA-hit Solo Dance er blevet afspillet knap 500 mio. gange på Spotify. Nu kommer selveste Martin Jensen så her til Aalborg.

Han skal spille på natklubben Zurf lørdag d. 23. marts, og det må siges at være et kæmpe scoop.

Normalt spiller Martin Jensen på de største scener verden over på Ibiza, i Miami, New York, Las Vegas etc.

Derudover spiller han til kæmpe festivaler globalt.

Scoop at få ham til Aalborg

Det er første gang siden karrieren for alvor tog fart, at Martin Jensen tager på en Club Tour, og Zurf har altså formået at hente ham til Aalborg.

“Vi er ret stolte over, at vi har formået at hente et navn i den størrelse til Zurf og ikke mindst Aalborg.

Martin Jensen har 2,3 mio. følgere på Facebook og er et kæmpe internationalt DJ navn og har arbejdet sammen med flere af verdens største artister som Katy Perry og Ed Sheeran.

Så vi håber på en vild aften på Zurf,” fortæller Marlene Gyldenberg fra Zurf og Zwei Grosse.

Over 1 milliard streaminger på verdensplan

Siden debutsinglen “Miracles” fra 2016 er det kun gået fremad og op for det 26-årig stjernefrø, der (hjulpet stærkt på vej af monsterhittet “Solo Dance”) har over 1 milliard streaminger på verdensplan.

Martin Jensen, der de seneste år har spillet koncerter rundt om i Europa, Asien, Sydamerika og Nordamerika, spillede blandt andet på årets Smukfest herhjemme i Danmark.

Hvad: Martin Jensen spiller
Hvor: Zurf, Gaden
Hvornår: Lørdag d. 23. marts fra kl. 22
Tjek begivenheden her