Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I onsdags startede Danmarks nok hyggeligste festival i Skalskoven i Nibe.

Nibe Festival kører på 34. år og hvert år lover festivalholdet bag både guld og grønne skove; og igen og igen lykkes det også teamet at leve op til løfterne.

Igen i år var forventningerne store med både nationale og internationale navne, såsom The Script, Big Boi, Rasmus Seebach, Thomas Helmig og Dizzy Mizz Lizzy.

Allerede nu kan de første tre krydses af, og Nibe Fesitval er som forventet meget tilfredse med præstationerne – og dét på trods af at nogle trak flere publikummer end andre.

“Selvom øl og burgere fylder meget, så er og skal musikken være det centrale på en festival. Vi er ikke bange for at tage musikalske chancer, og ikke altid gå den lige vej – hvilket vi for eksempel viste med Big Boi,” siger festivalleder Peter Møller Madsen.

Musikken skal udover scenekanten

Den amerikanske rapper Big Boi, bedst kendt som ét af medlemmerne af hiphop-duoen Outkast, havde æren af Stor Scene kl. 19.15 om onsdagen, og det var ret hurtigt tydeligt, at den amerikanske rapper ikke var blandt dagens helt store trækplastre.

Det forhindrede dog ikke de opmødte i at have en fest, og holdet bag Big Boi fortalte da også efterfølgende, at de havde været meget tilfredse og glade for at være der.

Det begrænsede publikum er bestemt heller ikke noget, der afskrækker Nibe for at booke modige navne en anden gang.

“Vi fortsætter helt klart med den internationale musik. Nogle gange slår vi en skævert – and so what.” siger Peter.

Senere på aftenen overtog ét af årets allerstørste navne scenen: The Script.

Modsat aftenens tidligere koncert var Hestepladsen fyldt til randen med musikelskere i alle aldre, køn og former. Der blev sunget med på alle sange, og hele koncerten eksekverede, da forsangeren Danny O’Donoghue flere gange kastede sig direkte ud i menneskemængden.

“Efter koncerten kom folk i en lind strøm og sagde tak. Vores ønske er jo at kunne give udadvendte, musikalske oplevelser, så det var en stor succes at kunne præsentere et så veloplagt band, som skabte en dybt involverende koncert,” forklarer Peter Møller Madsen veltilfreds.

“Musik handler om at komme udover scenekanten, og selvom verdensnavnet The Script er vant til langt større rammer, så performerede de alligevel helt sublimt, og krediterede vores publikum for at være, som de er Det var ikke bare another day at the office.”

The Script ved hvad de skal 🤩🎉🎶 #migogaalborg #aalborg #migognibe

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Budgettet slog rekord – igen

Det er ikke kun de musikalske forventninger, der er gået lige hjem.

Også budgettet, der sidste år slog rekorder under silende regn, har vist sig at holde stik.

“Onsdag havde vi budgetteret med en omsætning på 3.000.000 kr., men endte med et slutresultat på 3.328.000 kr. – hvilket vi er meget tilfredse med.” fortæller festivalformand, Thomas Larsen og uddyber:

“Vi havde i forvejen sat barren virkelig højt, da budgettet var magen til det, vi omsatte for på årets første festivaldag sidste år – hvor vi havde en stor Bryan Adams-koncert med væsentligt flere gæster. Så alt i alt har det været en fantastisk start på festivalen!”

Nyt system viser sjove tal

Selvom kontanterne flyver i kassen overalt på festivalen, så er det på trods af at Nibe Festival for første gang i år er fuldstændig cashless. Det betyder, at det ikke længere er muligt at betalte med kontanter i barer og boder.

Et tiltag, som indtil nu også har vist sig at være succesfuldt og uden nogle former for nedbrud.

Thomas fortæller, at én af de store fordele ved systemet er, at de kan trække tal ud og se, hvad der sker i de forskellige barer og boder.

Disse tal viser bl.a. at der på årets første dag blev solgt 13.007 dåseøl, 3518 kildevand, 4051 festivalburgere og én salat.

Tal der vidner om, at festivalen huser nogle glade og veltilpasse gæster, der – modsat sidste år – kan være taknemmelige for vejret.

“Vi ser hvert år, hvordan handlemønstrene ændrer sig efter vejret – men I år har vi et rigtigt fadølsvejr! Der er ikke umenneskelige temperaturer, der tærer på både gæster, telt og skoven – men vi drukner heller ikke i vand og blæst. Så vi er meget tilfredse.” siger Peter.

Alt i alt er starten på årets Nibe Festival altså startet fuldstændig perfekt.

“Det hele ruller som sædvanligt.” afslutter Peter Møller Madsen.

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.