Det hele ruller: Nibe Festival slår rekorder igen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I onsdags startede Danmarks nok hyggeligste festival i Skalskoven i Nibe.

Nibe Festival kører på 34. år og hvert år lover festivalholdet bag både guld og grønne skove; og igen og igen lykkes det også teamet at leve op til løfterne.

Igen i år var forventningerne store med både nationale og internationale navne, såsom The Script, Big Boi, Rasmus Seebach, Thomas Helmig og Dizzy Mizz Lizzy.

Allerede nu kan de første tre krydses af, og Nibe Fesitval er som forventet meget tilfredse med præstationerne – og dét på trods af at nogle trak flere publikummer end andre.

“Selvom øl og burgere fylder meget, så er og skal musikken være det centrale på en festival. Vi er ikke bange for at tage musikalske chancer, og ikke altid gå den lige vej – hvilket vi for eksempel viste med Big Boi,” siger festivalleder Peter Møller Madsen.

Musikken skal udover scenekanten

Den amerikanske rapper Big Boi, bedst kendt som ét af medlemmerne af hiphop-duoen Outkast, havde æren af Stor Scene kl. 19.15 om onsdagen, og det var ret hurtigt tydeligt, at den amerikanske rapper ikke var blandt dagens helt store trækplastre.

Det forhindrede dog ikke de opmødte i at have en fest, og holdet bag Big Boi fortalte da også efterfølgende, at de havde været meget tilfredse og glade for at være der.

Det begrænsede publikum er bestemt heller ikke noget, der afskrækker Nibe for at booke modige navne en anden gang.

“Vi fortsætter helt klart med den internationale musik. Nogle gange slår vi en skævert – and so what.” siger Peter.

Senere på aftenen overtog ét af årets allerstørste navne scenen: The Script.

Modsat aftenens tidligere koncert var Hestepladsen fyldt til randen med musikelskere i alle aldre, køn og former. Der blev sunget med på alle sange, og hele koncerten eksekverede, da forsangeren Danny O’Donoghue flere gange kastede sig direkte ud i menneskemængden.

“Efter koncerten kom folk i en lind strøm og sagde tak. Vores ønske er jo at kunne give udadvendte, musikalske oplevelser, så det var en stor succes at kunne præsentere et så veloplagt band, som skabte en dybt involverende koncert,” forklarer Peter Møller Madsen veltilfreds.

“Musik handler om at komme udover scenekanten, og selvom verdensnavnet The Script er vant til langt større rammer, så performerede de alligevel helt sublimt, og krediterede vores publikum for at være, som de er Det var ikke bare another day at the office.”

The Script ved hvad de skal 🤩🎉🎶 #migogaalborg #aalborg #migognibe

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Budgettet slog rekord – igen

Det er ikke kun de musikalske forventninger, der er gået lige hjem.

Også budgettet, der sidste år slog rekorder under silende regn, har vist sig at holde stik.

“Onsdag havde vi budgetteret med en omsætning på 3.000.000 kr., men endte med et slutresultat på 3.328.000 kr. – hvilket vi er meget tilfredse med.” fortæller festivalformand, Thomas Larsen og uddyber:

“Vi havde i forvejen sat barren virkelig højt, da budgettet var magen til det, vi omsatte for på årets første festivaldag sidste år – hvor vi havde en stor Bryan Adams-koncert med væsentligt flere gæster. Så alt i alt har det været en fantastisk start på festivalen!”

Nyt system viser sjove tal

Selvom kontanterne flyver i kassen overalt på festivalen, så er det på trods af at Nibe Festival for første gang i år er fuldstændig cashless. Det betyder, at det ikke længere er muligt at betalte med kontanter i barer og boder.

Et tiltag, som indtil nu også har vist sig at være succesfuldt og uden nogle former for nedbrud.

Thomas fortæller, at én af de store fordele ved systemet er, at de kan trække tal ud og se, hvad der sker i de forskellige barer og boder.

Disse tal viser bl.a. at der på årets første dag blev solgt 13.007 dåseøl, 3518 kildevand, 4051 festivalburgere og én salat.

Tal der vidner om, at festivalen huser nogle glade og veltilpasse gæster, der – modsat sidste år – kan være taknemmelige for vejret.

“Vi ser hvert år, hvordan handlemønstrene ændrer sig efter vejret – men I år har vi et rigtigt fadølsvejr! Der er ikke umenneskelige temperaturer, der tærer på både gæster, telt og skoven – men vi drukner heller ikke i vand og blæst. Så vi er meget tilfredse.” siger Peter.

Alt i alt er starten på årets Nibe Festival altså startet fuldstændig perfekt.

“Det hele ruller som sædvanligt.” afslutter Peter Møller Madsen.

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft