Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skræddersyet undervisning: Tag 9. og 10. klasse for voksne på HF&VUC NORD

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: HF&VUC NORD
Foto: HF&VUC NORD

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om HF&VUC NORD’s mange tilbud inden for hf.

Du kan både tage en almindelig hf eller vælge en af de spændende hf-linjer, der giver mulighed for at kombinere en gymnasial uddannelse med lige netop dit interesseområde.

Du kan blandt andet vælge en e-sport linje, hfMusT, der kombinerer uddannelse med musik eller teater eller den populære linje Action Nature, der er skræddersyet til den aktive studerende.

Udover et bredt udvalg af ungdomsuddannelser, tilbyder HF&VUC NORD også 9. og 10. klasse for voksne, som går under navnet Almen Voksenuddannelse (AVU).

Det er for dig, der aldrig fik folkeskolens afgangseksamen eller dig, der gerne vil forbedre dig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau.

Du kan stadig nå at tilmelde dig

Undervisningen er så småt gået i gang her i august, men du kan stadig at tilmelde dig inden 1. september. Derudover starter alle hold igen til januar, hvor du kan tilmelde dig i december.

“Vi har alle fag som enkeltfag, så vi kan skræddersy undervisningen lige efter den enkeltes behov,” fortæller Jens Brandt, der er underviser og studievejleder på HF&VUC NORD.

Skræddersyet undervisning: Tag 9. og 10. klasse for voksne på HF&VUC NORD
Foto: HF&VUC NORD

Med en eksamen på 9. og 10. klasses niveau kan du læse videre på en erhvervsuddannelse eller på hf, og du kan kombinere fagene, som du har lyst til – eller brug for.

“Vi tager altid en personlig snak med den enkelte studerende, så vi er helt sikre på, at man læser det rigtige. Mange tror, at de skal have en fuld 9. klasse for at læse videre, men vi kan hjælpe dem med overblikket, så de kun læser det nødvendige.”

Det er hovedsageligt de større fag som dansk, matematik og engelsk, som folk læser på HF&VUC NORD, men du kan også læse valgfag som samfundsfag, naturfag eller historie.

De fleste studerende er personer med dansk som andetsprog.

“Det kan eksempelvis være folk, der er flygtet fra Syrien, og som gerne vil læse videre i Danmark. Der skal man have en 9. klasse for at læse videre i det danske uddannelsessystem. Derudover kræver det også visse danskkundskaber at få et statsborgerskab,” forklarer Jens.

Du kan tage 9. og 10. klasse som enkeltfag og som fjernundervisning. Derudover er der også specielle linjer for tosprogede, ordblinde og grønlændere.

Du skal være over 25 år for at tage en AVU, og du skal du betale for de fag, du deltager i. Du kan få SU, hvis du deltager i et forløb med mindst 23 lektioner om ugen. Der gælder særlige regler, hvis du har børn.

Du kan finde mere info her.

Skræddersyet undervisning: Tag 9. og 10. klasse for voksne på HF&VUC NORD
Foto: HF&VUC NORD

Forbedrende voksenundervisning for alle

Udover muligheden for at tage fag på 9. – eller 10. klasses niveau, kan du også vælge Forberedende Voksenundervisning (FVU), som er et tilbud til dig, der ønsker at blive bedre til dansk eller matematik – hvad enten du vil videreuddanne dig eller ej.

”FVU giver et prøvebevis som der kan bruges til at sørge ind på en erhvervsuddannelses matematik trin 2, dansk trin 4. FVU er mere fleksibel med undervisningstiden. Det kan tilrettelægges efter kursistens behov indenfor hverdage kl. 8 – 16. Der undervises i basale færdigheder, som er meget mere henvendt til hverdagen. Det kan eksempelvis være overslagsregning, hvordan man læser en busplan osv.,” forklarer Jens.

Undervisningen kan også tage udgangspunkt i kursistens arbejde.

FVU tilbydes også til personer, der ikke kan tale eller skrive dansk endnu.

FVU er helt gratis, og det kan man tilmelde dig hele året rundt. Det finder du mere info om her.

Du finder meget mere info om HF&VUC NORD’s mange tilbud her.