Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kan blive et helt nyt område: Sygehus Nord sættes nu til salg

Af Michael Qureshi

Det var forventet, men nu er det endeligt vedtaget.

Regionsrådet i Region Nordjylland sætter nu officielt Sygehus Nord midt i Aalborg til salg.

Matriklen i det centrale Aalborg udgør den ene af to grundsten i det nuværende Aalborg Universitetshospital i Aalborg.

Beslutningen om at sætte Sygehus Nord til salg følger af de betingelser, som i sin tid fulgte med statens tilsagn om finansiering af nye hospitalsbyggerier rundt omkring i landet.

En betingelse for opnå kvalitetsfondsmidlerne er, at 12,5 procent af finansieringen af det ny Aalborg Universitetshospital skal skaffes ved salg af de matrikler, som Region Nordjylland fraflytter.

De 12,5 procent svarer til 595 mio. kr.

Læs også: Tre retter for 225 kr.: Toprestauranter er med i Aalborgs største restaurant-festival

Vil bygge spritnye boliger

Det mest realistiske scenarie er, at en eventuel køber river alle bygningerne i Sygehus Nord-arealet ned, og bygger spritnye boliger.

Det vil blive et attraktivt område at flytte ind i for mange i fremtidens Aalborg midt i byens pulserende liv og ikke mindst i tilknytning til Reberbansgade som også er kendt for at være en “madgade”.

Tidligere har Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen også åbnet for, at der kan ske en kæmpe forvandling i det centrale område i Aalborg.

“Boliger vil være det primære fokus, men man vil også kigge på små erhverv i forhold til special-butikker og take away, så bydelen stadig adskiller sig og rummer muligheder,” har Hans Henrik Henriksen tidligere fortalt MigogAalborg.

Ligesom i de mange andre nye bydele som har været, og stadig er, undervejs, så har Aalborg Kommune fokus på at skabe en grøn og bæredygtig bydel.

Områdets grønne profil styrkes som et vigtigt aktiv til at skabe mere synligt grønt og by-natur i midtbyen og vestbyen.

“Den grønne del kan eksempelvis være et element i form af en mindre bypark,” lød det tidligere fra Hans Henrik Henriksen.

En af landets store pensionsfonde kunne være en mulig køber til grunden, ligesom lokale A. Enggaard har de økonomiske  muskler til at købe op i Aalborg.

Kæmper med økonomien i nyt Supersygehus

Mens Sygehus Nord sættes til salg, så kæmper Region Nordjylland i øjeblikket med at finde en kvart mio. kr. som mangler i økonomien i byggeriet af det det nye Supersygehus i Aalborg Øst.

“Vi kan ikke præsentere en færdig løsning endnu, men vi arbejder på det.

Der har været meget fokus i medierne på, om regionen kunne få et tilskud fra staten, og at et tilsvarende tilskud er ydet Region Midtjylland til de problemer, som de har haft med økonomien i Aarhus Universitetshospital.

Vi er åbne over for alle løsningsmuligheder, og måske bliver det en kombination af flere ting.

En del af løsningen kunne også være at flytte rundt på nogle af regionens anlægspenge til indkøb af udstyr, der kan komme økonomien i det nye universitetshospital til gavn,” udtaler formandskabet i Regionsrådet, der består af regionsrådsformand Ulla Astman (S), 1. næstformand Lone Sondrup (V) og 2. næstformand Lene Linnemann (SF).

Region Nordjylland forventer stadig, at man kan flytte ind i det nye sygehus i 2022.

Del artikel

Andre læser også