Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stort afslag i pris: Staten sælger ikonisk Aalborg-ejendom

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: LuftfotosDanmark
Foto: LuftfotosDanmark

I marts 2022 skrev vi, at der var et markant ejerskifte på vej for den ikoniske bygning, hvor selve adressen står med kæmpe bogstaver øverst på bygningen.

Ejendommen er selvfølgelig Skibsbyggerivej 5, som er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og indeholder 7.000 kvm erhvervsarealer fordelt på 5 etager og med tilhørende kælder på 850 kvm.

Bygningen blev sat til salg for en pris på 112 mio. kr, og nu melder Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme i en pressemeddelelse, at den er solgt.

Hvor meget den er solgt for vil ejendomsselskabet dog ikke afsløre, skriver Nordjyske, der også kan melde om, at der er sket et stort afslag i prisen.

“Men det meste af afslaget skal bruges på klimaforbedringer i ejendommen. Købere til ejendomme som denne er ekstremt klimabevidste – og det gælder både i forhold til forbrug og indeklima,” udtaler Mattias Manstrup, der er partner i erhvervsmæglerkæden Nordicals Aalborg, som har stået for salget, til Nordjyske.

Skal omdannes til moderne flerbrugerhus

Freja Ejendomme overtog ejendommen fra Bygningsstyrelsen og den har tidligere været anvendt til kontor og administration for Toldstyrelsen og Motorstyrelsen. I dag er kun stueetagen udlejet til de to styrelser.

Jeppe Lynge Larsen, COO hos K Properties udtaler om salget:

”Øst-havnen i Aalborg er i rivende udvikling i disse år og betragtes som det mest attraktive kontorområde i Nordjylland.

Beliggenheden er med andre ord helt i top på denne ejendom, som vi vil omdanne til et moderne og energivenligt flerbrugerhus med plads til flere mellemstore lejere”.

Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme, supplerer:

”Det er en fantastisk ejendom med nogle rigtig gode lokaler og en imponerende beliggenhed og udsigt.

Men det er også en meget stor ejendom, som bestemt ikke er for alle.

Derfor er vi også rigtig glade for dette salg, hvor vi har fundet den helt rigtige køber, der kan løfte opgaven og skabe nyt liv i ejendommen”.   

Del artikel

Andre læser også