Kåret som Byens Bedste Brunch: Nu relancerer Spiret sit aftenkort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det sidste halve år har ikke ligefrem været en dans på roser for byens take aways, caféer og restauranter.

Dørene var lukkede i månedsvis, og imens kunne restauratørerne blot se til, mens omsætningen fra den ene dag til den anden faldt til 0 – ovenikøbet uden udsigt til, hvornår man mon måtte åbne op igen.

Først i maj var der glædeligt gensyn, når folk igen strømmede ud i gaderne, og siden har hvert spisested gjort sit for at aalborgenserne igen fik lysten til at gå ud at spise.

Også hos Spiret på Boulevarden har man forsøgt at se fremad, og ventetiden er blandt andet blevet brugt på at udforme et splinternyt aftenmenukort til caféen.

Det særlige ved netop dette menukort er, at det er det allerførste som køkkenchef Tobias Alsøer og Mads Brix – der overtog Café Spiret i 2019 – helt selv udarbejdet lavet fra ende til anden.

“Siden jeg overtog Spiret, har vi lagt rigtig meget energi i udvikling af caféen, så vi både kunne bibeholde de elementer, der gør Spiret til Spiret – men også sætte mit eget præg på det, som jeg synes, at Spiret skal være fremover,” fortæller Mads Brix.

Byens Bedste Brunch

Spiret er nok især kendt og elsket for deres bland-selv-brunchkoncept, som de da også var de første i byen til at præsentere tilbage i 2018. Siden har en del steder fulgt trop, men aalborgenserne ser ikke ud til at have glemt, hvor det hele begyndte.

I hvert fald kunne vi for kort tid siden overrække Spiret en Aalborg Award for “Byens Bedste Brunch” – en pris, der er blevet uddelt på baggrund af en afstemning på MigogAalborg, hvor mere end 30.000 deltog.

“Vores brunch er for mange blevet vores varemærke, så det er en pris, vi er virkelig glade for at have gjort os fortjent til,” siger Mads stolt.

Ekstra fokus på vegetariske retter

Brunchen går som sagt strygende, og nu håber Mads også, at det kommende aftenmenukort vil følge trop.

Retterne er blandt andet opdelt efter burgere, salater, pasta, klassikere og (selvfølgelig) dessert.

“Vi har forsøgt at gøre det hele mere simpelt, og så er noget af det nye også, at alle kategorierne har fået en vegetar-variant,” siger Mads.

“Vi vil gerne være med til at omfavne og anerkende, at det at spise vegetarisk er blevet en normal ting i samfundet, som mange gerne gør fra tid til anden. Uanset om man er vegetar eller ej.”

Førhen kørte Spiret “den nemme løsning” med blot at udskifte bøffen eller kødet med noget ekstra grønt, hvis nogen bad om en grøn udgave. Sådan er det ikke fremover.

“Der er virkelig blevet kræset for råvarerne, så det er blevet en ret for sig selv, der ikke minder om de andre.

For eksempel er vores veggieburger lavet med smørstegte portobellosvampe, spinat, matcha, frisk salat, semidried tomater, hjemmesyltede rødløg og løgrelish – og så kan den endda bestilles som vegansk,” siger Mads.

Den nye veggiepasta består af frisk pasta i hvidvinsfløde, limesaft, trøffelpuré og stegte svampe.

Den nye veggiepasta af frisk pasta i hvidvinsfløde, limesaft, trøffelpuré og stegte svampe

Kendt keramiker har lavet service

Det er ikke kun menukortet, der har fået en overhaling. Faktisk er den største investering, som Mads har gjort sig i år i stedet det service, som retterne fremover serveres i.

Disse kommer nemlig fra en anerkendt keramiker på Nørrebro, der også har leveret stel til Michelin-restauranten Formel B og den populære café Mad & Kaffe.

“Stellet, som Per Bo har lavet til os, er blevet skræddersyet til Spirets retter, så det passer med både form, farver og tekstur. Servicet er dermed forskelligt alt efter hvilken ret, man vælger,” forklarer Mads.

Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at Spirets brunch nok også især har vundet byens madhjerter pga. det visuelle aspekt, der i den grad er værdigt til en #insta-post.

Det håber Mads også, at det nye aftenstel kan lægge op til.

“Det visuelle, som vi gør meget ud af om dagen, vil vi gerne følge med på om aftenen, så vores gæster også synes, at det er pænt at kigge på.

Man spiser jo på mange måder også med øjnene, så det er vigtigt for os, at hele oplevelsen tager sig godt ud – allerede før man smager på det,” slutter Mads med et smil.

Se hele menuen her