Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Run on Wine: Drik dig halvfuld undervejs i nyt vin-løb

Af Emil Kjær Jørgensen

I et klassisk hundevæddeløb jagter hundene en kunstig hare, som er monteret på en skinne rundt på banen, og det giver dem motivationen til at blive ved og ved med at løbe.

Men hvordan motiverer man egentlig menneskeracen til at få snøret løbeskoene og drage ud på en 3 kilometer løbetur en fredag i september?

Det kræver selvsagt en helt anden form for gulerod, og den har vi fundet lidt uden for Aalborg.

I den smukke Drastrup Skov lige ved Frejlev, sydvest for Aalborg, afholder Frejlev Motion nemlig det geniale løb Run On Wine fredag den 3. september.

Ja, du læste rigtigt. Benzinen undervejs er vin i alle afskygninger.

“Frejlev Motion er en lille lokal løbeklub, og vil vil gerne vise folk, at det at løbe i en løbeklub bestemt ikke kun er for de stræbsomme, hurtige og dem, der vil løbe langt.

ALLE kan være med, og derfor vil vi gerne lave et event, hvor netop oplevelsen, og ikke præstationen, er i fokus,” fortæller medarrangør Louise Bøgild til MigogAalborg.

Sådan kommer vinløbet til at foregå

Men hvorfor så et vinløb?

“I Frankrig er det populært at lave løb, hvor man på en marathon-distance løber rundt og besøger vinslotte, og det blev vi inspireret af. Vi har helt fantastisk natur her ved Frejlev, så vi har stjålet lidt af konceptet, men vi må undvære vinslottene. Til gengæld stiller vi fire vindepoter op, så der kun er 700 meter mellem forfriskningerne.”

Løbet afvikles som et rundeløb af 3 kilometer i smukke Drastrup Skov, hvor fest og hygge er i højsæde.

Løbets 3 kilometer byder på hele fire vindepoter, hvorfra der udskænkes rød-, hvid- og rosévin som forfriskning til løberne.

Prisen for at løbe med er 250 kr., og der er løbe t-shirts til de første 150 tilmeldte.

“Man må naturligvis møde op i lige det tøj, som man finder komfortabelt, men må da hjertens gerne klæde sig festligt på. Jeg regner da hvert fald med, at jeg skal løbe i en cocktailkjole,” siger Louise.

Lysende lanterne, hygge og højt humør

Ruten afvikles primært på brede stier og med få single tracks i Drastrup Skov, der til lejligheden er pyntet med lysende lanterne og flag.

Ruten er anlagt, så man på en kortere distance møder løbets andre løbere og kan hilse på hinanden.

For hver 700 meter passerer man et festligt depot med masser af vin, musik og festlig stemning. Start/mål passeres for hver omgang.

“Man man løbe alle de omgange, man vil. Hvis man eksempelvis løber syv omgange, så har man gennemført et halvmarathon, og måske drukket to flasker vin,” siger Louise med grin.

Festen fortsætter bagefter

I start/mål-området vil der blive opsat festtelt, hvorfra løbere og tilskuer kan købe mad og drikkevarer.

“Det er vores håb, at man vil søge teltet, når benene ikke kan/vil mere ude på ruten og fortsætte den festlige stemning. Der opsættes toiletvogn på pladsen, og der udskænkes fri vin fra festteltet hele aftenen mod forevisning af løbsnummer.

Vi opfordrer til, at lade bilen blive hjemme til dette løb og enten tage cyklen eller bliver transporteret.”

Der er begrænsede pladser til rådighed, og du tilmelder dig lige her.

Hvad: Run on Wine
Hvor: Drastrup Skov
Hvornår: Fredag d. 3. september kl. 18.30