Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Satser på Aalborg-området: Rema 1000 vil åbne tre nye inden for kort tid

Af Christine Luca Hornemann
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Snart kan Vejgaard få meget mere discount.

Borgerne i Vejgaard kan se frem til endnu en Rema 1000, da købmandskæden planlægger at flytte ind på grunden ved Hadsundvej 128, som ligger nær Humlebakken.

Kommune- og lokalplanen for området er i offentlig høring, og aalborgenserne, der er bosat i området, kan snart glæde sig til mere at vælge mellem, når der skal handles ind i hverdagen.

Meget mere discount

En ny detailhandels-undersøgelse viser, at der i Vejgaard er behov for yderligere dagligvarehandel. En af årsagerne er flere nye boliger og et stigende antal af indbyggere i bydelen.

Rema 1000 har vokseværk i Aalborg. Kæden vil åbne tre inden for overskuelig tidsramme, hvor de allerede har åbnet den første ved Godsbanen.

Derudover er planen at åbne yderligere en dagligvareforretning ved det nye Budolfi Plads.

For at gøre plads til dagligvarebutikken i Vejgaard rives to villaer (Hadsundvej 130 A og Gormsvej 4) og et garageanlæg (Hadsundvej 128) ned, så et nyt butikscenter på Hadsundvej kan bygges.

Der bliver opsat nødvendig afskærmning mod ekstern støj fra butikken, for at stille de bedste forudsætning for de omkringliggende boliger, ligesom det, ifølge lokalplanen, er en forudsætning at en venstresvingsbane på Hadsundvej tilføjes, for at forbedre trafiksikkerheden.

Satser på Aalborg-området: Rema 1000 vil åbne tre nye inden for kort tid
Foto: Aalborg Kommune

Alle disse ændringer giver ifølge lokalplanen mulighed for at dagligvarebutikken kan blive op til 1200 kvadratmeter med tilhørende parkeringsplads, så det bliver nemt at stille bilen mens der bliver handlet.

Derudover vil kommuneplanen åbne nye muligheder for området, hvor det er oplagt at lave det til et lokalcenter mellem Tagensvej og Gormsvej, for at samle den øvrige detailhandel i nærområdet.

Der gives mulighed for at skabe en bred vifte af funktioner i området, der skal understøtte handlen i lokalcenteret, herunder blandt andet dagligvarebutikker, udvalgsvarebutikker, restauranter, kontorer og service.

I området ligger allerede en Spar, Vejgaard Radio og TV, Dansk Bilglas og Jydepotten.

Vejgaard under udvikling

Udover den nye lokal- og kommuneplan, har By- og Landskabsforvaltningen igangsat udarbejdelsen af for debatmateriale til en byudviklingsplan for hele Vejgaard.

Der er mulighed for at komme til Borgermøde d. 9 april fra kl. 19-21, hvor borgerne i Vejgaard kan blive hørt om de nye planer omkring den gamle Allé skole, Karnersvej og den gamle City Kirke, inden Aalborg Kommune slår streger til den endelige udvikling i Vejgaard.

Det er stadig uvist, hvad der kommer til at ske, men materialet vil blive forelagt By- og Landskabsudvalget i foråret 2019, hvorefter det forventes udsendt til offentlig debat.

Er du nysgerrig på at læse mere om lokal og kommuneplanen, så kan du se mere her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Satser på Aalborg-området: Rema 1000 vil åbne tre nye inden for kort tid

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Del artikel