Curlingmor vækker opsigt: Reklame-stunt fra Aalborg Teater går totalt viralt

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

“Kære Forældre”.

Sådan starter en besked sendt på Forældreintra, som alle børnefamilier med skolebørn kender til.

Her kommunikerer man nemlig frem og tilbage med skolen. Men nu er en besked på Forældreintra gået totalt viralt både på Facebook og Instagram. Og beskeden har tråde tilbage til Aalborg.

Det vender vi lige tilbage til.

Først lidt om beskeden. For den er fra en bekymret mor. Det man vist roligt kan kalde for en curlingmor.

Dødtræt af hvide boller til børnefødselsdag

Hun er nemlig dødtræt af, at der er blevet serveret hvide boller til en børnefødselsdag. Det må kræve nogle regler om spelt og fuldkorn, mener hun.

“Dog er jeg blevet gjort opmærksom på, at der til denne fødselsdag blev serveret kridhvide hvedeboller med tandsmør, som hverken var med fuldkorn eller økologisk mærkning,” skriver moderen blandt andet i det her opslag.

Screenshot; Anders Hemmingsen.dk opslag

60.500 likes på Instagram

Beskeden fik virkelig fart på nettet, da Instagram-kongen Anders Hemmingsen med knap 700.000 følgere postede beskeden.

Den har pt fået over 7.500 kommentarer, 60.500 likes på Instagram. På Facebook har den fået over 4000 kommentarer hvilket også er ret voldsomt.

Du kan faktisk læse et stort interview med Anders Hemmingsen på vores søstersite MigogKbh.dk lige her

 

View this post on Instagram

 

🤦🏻‍♂️ (@aalborgteater)

A post shared by Anders Søby Hemmingsen (@andershemmingsendk) on

Derudover har flere tusinder danskere delt de to opslag, så det virkelig er nået langt ud i alle landets kroge.

Debatten raser naturligvis, og curlingmor er nok det pæneste denne kvinde bliver kaldt i hovedparten af kommentarerne. Der er dog bare lige et lille men…

Beskeden er falsk. Det er et reklame-stunt fra Aalborg Teater, som sætter fokus på curlingforældre. Det handler deres kommende store stykke Blodbadets Gud nemlig om.

To forældrepar, hvis børn har været indblandet i nogle episoder i skolen, mødes for at tale ud om tingene. Det ender i et verbalt “blodbad”, fordi der er noget dyrisk i én, der vil beskytte ens børn = curling. Det er stykkets handling kort fortalt.

Aalborg Teater jubler over den virale effekt

Hos Aalborg Teater jubler man naturligvis over, at den falske besked har fået vinger.

“Jeg foreslog, om ikke vi kunne bruge forældreintra til et eller andet sjovt. Det er i fin forlængelse af vores kommende forestilling, der netop handler om nogle af de konflikter, man kan ende i som forældre.

Man kan have mange, gode, velmenende intentioner, men når det kommer til stykket og lokummet brænder, så ryger det af helvede til – og i virkeligheden gør man også bare sine børn en bjørnetjeneste,” siger Casper Østergaard Thomsen fra Aalborg Teater til MigogAalborg.

Han har med stor iver fulgt med i debatten via Anders Hemmingsens opslag både på Instagram og Facebook.

“Det har været interessant at se og udforske i folk reaktioner hos Anders Hemmingsen. Det rammer noget hos folk, og de har virkelig stærke holdninger til det.

Der bliver ikke skrevet særlig pænt derinde, men vi kan se, at de fleste virker til at løbe i samme retning. Så skulle der sidde nogle curlingforældre at læse med, så kan de i hvert fald ikke overskue at forsvare sig,” forklarer Casper.

Vil ikke støde nogen

“Vi er ikke ude på at støde nogen overhovedet. Tværtimod vil vi gerne drille folk lidt og sætte den moderne forældrerolle lidt til debat.

At vi bruger et hjemmelavet screenshot fra forældreintra er med til at gøre forestillingen mere vedkommende, og at Anders Hemmingsen så samler det op, er jo bare fantastisk.”

Stykket Blodbadets Gud har premiere 9. januar 2019 på Aalborg Teater, og her på MigogAalborg har vi allerede hørt rigtig meget om stykket. Derfor bør man helt sikkert overveje at tage ind og se det i januar.

Stykket spiller fra 9. januar til 16. februar 2019.

Du kan læse mere om det og booke billet til det her

Final Four i Aalborg bliver kæmpestort: Vind 4 billetter til semifinale

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

En af årets helt store begivenheder i dansk ishockey finder sted næste weekend lige her i Aalborg.

Final Four er pokalturneringens finalestævne, hvor semifinaler og finale spilles i samme weekend i samme arena, som vælges helt officielt som værtsby.

I år er det Aalborg, som er værter for den store begivenhed, der kommer til at trække tusindvis af ishockey-fans til byen.

Det hele går løs fredag d. 25. januar, når de to semifinaler spilles. I modsætning til DM-turneringen, hvor eksempelvis finalen spilles over syv kampe, så er det altså knald eller fald i alle kampene.

Lørdag d. 26. januar spilles den afgørende finale så.

MigogAalborg er mediepartnere på Final Four

MigogAalborg er stolte over at kunne annoncere, at vi er mediepartnere på Final Four. Derfor vil vi blandt andet lave Live-studie i Gigantium i løbet af fredagen til begge semifinaler.

Aalborg Pirates spiller deres semifinale mod Rungsted Seier Capitals klokken 20.00 i Gigantium, og siddeplads-billetterne er stort set revet væk.

Den første semifinale om fredagen spilles 16.30 mellem Sønderjyske og Frederikshavn, så der kommer helt sikkert mange fra Frederikshavn til Aalborg.

Derefter kommer piraterne i gang mod Rungsted kl. 20.00.

Finalen spilles lørdag eftermiddag

Selve finalen spilles lørdag d. 26. januar kl. 14.30. Drømmen er nok, at det bliver rent nordjysk brag mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

I det hele taget bliver der knald på i Gigantium i den weekend. For der afvikles samtidig Nordjyllands største esportevent, hvor der blandt andet er kæmpe pengepræmier på spil. Det kan du læse om her.

I den forbindelse afholdes uofficielt DM i NHL ’19, hvor de bedste danske ishockeyklubber sender en repræsentant hver for at se, hvem der er bedst på computeren.

Hvad: Final Four i Bentax Arena
Hvor: Gigantium, Aalborg
Hvornår: 25 – 26. januar 2019
Billetinfo: Køb billetter til kampene her

KONKURRENCE

Vind 4 billetter til Aalborg Pirates’ semifinale fredag d. 25. januar kl. 20.00

Vi udlodder i samarbejde med Final Four 6 x 4 billetter til semifinalen. Så der er gode vinderchancer.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv hvem du vil tage med, hvis du vinder

Vi trækker vinderne på tirsdag d. 22. januar.

Eksklusiv aften på San Giovanni: Ure, lækre bøffer og udsøgt vin

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du til eksklusive ure, lækre bøffer og udsøgt vin, afholder San Giovanni det helt perfekte arrangement tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.

De inviterer nemlig til en helt speciel aften med Danmarks førende ur-ekspert, Kristian Haagen.

Han udgiver bla. magasinet Timegeeks og er valuar for auktionshuset Bruun Rasmussen.

“Hvis man interesserer sig for ure, kan han vel nærmest betegnes som en rockstjerne,” siger indehaver af San Giovanni, Mikele Volpi, til MigogAalborg og fortsætter:

“Folk var helt oppe at ringe over arrangementet sidst, så derfor skal succesen selvfølgelig gentages i år.”

En aften med nørderi, lækker mad og udsøgt vin

Dørene åbner klokken 17.30, og fra klokken 18.00-18.45 vil der være foredrag med Kristian Haagen, samtidig med der serveres lækre bobler fra Marsuret “San Boldo Prosecco di Valdobbiadene” og snacks under fordraget.

Under foredraget vil Kristian Haagen tage publikum igennem de tre mest populære urmærker i luksusklassen; Patek Philippe, Rolex og Audemars Piguet.

Han vil forklare, hvorfor netop de tre urmærker er så populære og hvad der ligger bag – ikke mindst det mekaniske værk. Desuden vil der være tid til at stille spørgsmål.

Klokken 19.00 er det så tid til at nyde en lækker bøf skåret fra oksemørbraden af Irsk græsfodret kødkvæg med passende garniture. Hertil skænkes Rosso Piceno “Gotico” i topårgangen 2015.

Kristian Haagen

Herefter serveres lækker dessertkage med Italiensk craftbeer fra Brewfist Italian Ales.

Kl. ca. 19.30 og frem vil der være mulighed for at få vurderet sit ur ved Kristian Haagen (dog max 1 ur pr. gæst)

“Sidste gang havde folk vidt forskellige ure med, og det behøver bestemt ikke at være Rolex eller Patek Philippe. Vi havde endda et par gæster, som havde nogle vilde Casio-ure fra 1970’erne med,” siger Mikele.

Prisen for foredrag, mad, vin, øl og en signeret bog fra Kristian Haagen; “Hashtags  Watches II”, er 695 kroner.

“Når det handler om livsstil, er der ofte mange events til kvinder her i byen. Derfor henvender den her aften sig primært til mænd, men kvinder er selvfølgelig velkommen,” afslutter Mikele.

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Klitgård Ure og Richard. Kristian Haagen vil derfor også være til stede i de to butikker i følgende tidsrum:

kl. 10.00-11.00 hos Richard
kl. 11.30-12.30 hos Klitgård
kl. 14.30-15.30 hos Richard
kl. 16.00-17.00 hos Klitgård

Hvad: Ure, bøffer og vino
Hvor: San Giovanni, Vesterbro 46, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.
Pris: 695 kr.

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto fra spillet
Foto fra spillet

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

Aalborg er en spirende iværksætterby, hvor ideer udvikles og nye firmaer skyder op.

Alene i første halvår i 2018 blev der i gennemsnit oprettet mere end 191 nye virksomheder hver eneste dag i Danmark.

Én af Aalborg nye virksomheder er Tunnel Vision Games, som udvikler computerspil til PC og konsoller.

Firmaet startede ud for fem et halvt år siden som et studieprojekt, og nu er de fire studiekammerater officielt blevet kollegaer, og dermed klar til at nå nye højder med deres firma.

Meget snart lancerer de deres første spil ’’Lightmatter’’.

”Firmaet havde sin start for fem år siden, som et studieprojekt, hvor vi udviklede en prototype, som vi lagde ud på nettet. Og efter kort tid fik spillet en masse opmærksomhed og downloads.

Til konferencen, Casual Connect i Amsterdam vandt vi en pris for mest innovative spil– og vi var blandt få, som var afsted med et studieprojekt.

Vi blev også nomineret til bedste Show Case ved Spilprisen i Danmark, og bedste Student Game ved Unity Awards. Alt dette var ligesom startskuddet for os,” fortæller CEO, Philip Hundevad Nymann, til MigogAalborg.

Udgiver snart deres første spil

De valgte herefter at vente hele to et halvt år på at videreudvikle spillet på grund af uddannelsen, da de godt vidste, at det ville blive et heltidsprojekt.

I stedet dygtiggjorde de sig og lavede andre småspil i mellemtiden.

På nuværende tidspunkt er de seks i firmaet – fire Founders, og to fuldtidsansatte. Og deres første spil er lige på trapperne.

“Lige nu er vi omkring et halvt år fra release af det færdige produkt, som vi har arbejdet med i mange år efterhånden.

Vi startede med at tro, at det ville tage ét år at færdiggøre, efter endt uddannelse, men det har taget længere tid.

Vi har haft svært ved at tage det fra et studieprojekt til et kommercielt niveau. Og vi har lavet det samme spil tre-fire gange med forskellige vinkler, før vi endte ud i det spil, vi alle var tilfredse med.

Det har været en lang proces, men vi glæder os til snart at sende det ud.” fortæller Philip.

Skyggerne dræber dig

Tunnel Vision Games’ første spil er et first-person puzzle game, hvor skygger dræber dig.

Det er lidt lige som legen ’jorden er giftig’– bare med skygger.

I spillet er man fanget i et laboratorium der er bygget i et bjerg, som eksperimenterer med en ny kilde inden for bæredygtig energi. Og her skal man bruge lateral tænkning til at løse gåder med lys og skygger.

Bosætter sig i det nye iværksætterhus

Da Tunnel Vision Games for to et halvt år startede, var de heldige at blive en del af AAUs start-up miljø, Inkubator. For et år siden lavede de en aftale med NOVI, sammen med to andre virksomheder fra Inkubatoren, om kontorpladser.

Men nu er deres behov ændret, og firmaet mangler ny energi. Derfor er de blandt mange spændende start ups, som flytter ind i Aalborgs nye store iværksætterhus GrowAAL.

“Mange af de virksomheder, der er hos NOVI, har eksisteret i mange år. Og på nuværende tidspunkt har vi brug for at være et sted, hvor vi er mere på niveau med de andre start-up virksomheder.

Vi er stadig grønne, og i løbet af det sidste år har vi fået rigtig meget godt med i bagagen fra NOVI, men vi glæder os til at placere os et sted, hvor vi ser os mere ligeværdige med andre virksomheder. Det bliver rigtig godt til os.” forklarer Philip.

Det nye iværksætterhus i byen

Kæmpe mulighed for at udvikle på firmaet

Tunnel Vision Games ser det nye iværksætterhus GrowALLsom en stor mulighed for at udvikle på firmaet.

“Vi ser frem til at komme tættere på byen og connecte med andre virksomheder, der er i samme båd som os,” afslutter Philip.