Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byg-selv brunch: Ny restaurant klar med overdådig brunch-nyhed

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Vi ved ikke, hvem der først fik den geniale idé at tilføje et ekstra måltid mellem morgenmad og frokost, men den person fortjener en medalje.

Brunch er som en ophøjet morgenmad, hvor det er helt acceptabelt at drikke alkohol tidligt om dagen (mimosas, anyone), og hvor det bedste fra det salte og søde køkken serveres i en guddommelig symfoni.

Enhver café og restaurant med selvrespekt har deres version af brunchen på menukortet, og Aalborg har rigtig mange gode bud på en lækker en af slagsens.

Nu vil Norður (udtales Nordur) også være med i brunch-gamet.

Den nye 100 % plantebaserede restaurant, der åbnede på Reberbansgade 16 i januar, vil tilbyde brunch hver torsdag, fredag, lørdag og søndag fra 10.00-14.30.

Du kan dog ekstraordinært få lov til at smage på retterne tirsdag den 4. april og onsdag den 5. april på grund af påskeferien.

Vi har selvfølgelig været forbi restauranten for at prøve Aalborgs nyeste brunch og spoiler-alert: Det er overdåååådigt.

Byg-selv brunch: Ny restaurant klar med overdådig brunch-nyhed
Foto: Simone Kjølby Christensen

En smagfuld oplevelse

Brunchen er en såkaldt byg-selv brunch, hvor du helt selv kan sammensætte din drømme-brunch fra flere forskellige kategorier, bl.a. lune retter, søde retter og kolde retter.

Hvis du er en ubeslutsom type, kan du også købe den “komplette brunch” til 275 kroner. Her vælger Nordur, hvilke retter du får serveret, og så er det inklusiv juice ad libitum samt én valgfri varm drik.

Vi ved, hvad nogle af jer tænker…

Byg-selv brunch: Ny restaurant klar med overdådig brunch-nyhed
Foto: Simone Kjølby Christensen

En 100% plantebaseret brunch uden hverken bacon, pølser eller røræg? Nej tak, du.

Men tag en dyb indånding og lav en brunch-reservation, fordi det er altså en meget smagfuld og æstetisk oplevelse.

Som medejer Kolbrún Gunnarsdóttir så fint siger det:

“Jeg vil opfordre dem, der aldrig har smagt helt plantebaseret mad til at komme ned og opleve, hvad det kan smage af.

Der er noget til enhver smag. Noget til dem, der kører den helt sunde stil, og noget til dem, der vil have comfort food.”

Byg-selv brunch: Ny restaurant klar med overdådig brunch-nyhed
Foto: Simone Kjølby Christensen

Nyfortolkning af brunch-klassikere

Smagene og konsistenserne er der helt styr på i det plantebaserede køkken, og der er også en masse genkendelse i de enkelte retter, som er nyfortolkede klassikere.

Du får eksempelvis Tofu scramble, der er en kødfri version af røræg med pølser, en belgisk vaffel som der gøres ekstra meget ud af med pesto og stegte svampe, og den obligatoriske croissant, som vi valgte at dyppe i en chokolade/hasselnød creme.

Efter at have stukket gaflen i vi ved ikke, hvor mange forskellige retter og spist til bristepunktet, kan vi med sikkerhed sige, at vi hverken savnede kød eller mejeriprodukter.

Byg-selv brunch: Ny restaurant klar med overdådig brunch-nyhed
Foto: Simone Kjølby Christensen
Byg-selv brunch: Ny restaurant klar med overdådig brunch-nyhed
Foto: Simone Kjølby Christensen

Veggie pølserne var mere tilfredsstillende end langt de fleste halvsløve brunchpølser lavet på svinekød, mini-panini’en var en syndig fornøjelse med alt den smeltede “åhstesovs” og soltørrede tomater, og vi sværger, at tofu salaten smagte nøjagtig som en god dansk æggesalat (hemmeligheden er salt med svovl sssshhh…)

To af brunchens sødlige højdepunkter var koldskålen lavet på havremælk, som vi snildt kunne slubre i os hele sommeren lang, og kanelsneglen overdænget med chokoladesauce.

MUMS siger vi bare!

Der skal også lyde et shout-out til drinkssiden af menukortet, der heller ikke er bange for at blive eksperimenterende.

Som (måske?) eneste sted i Aalborg sælger Nordur kombucha fra Nordisk Kombucha, og ligesom 100% plantebaseret mad skiller vandene, er den fermenterede te også noget, du enten elsker eller hader.

Vi prøvede to varianter af kombucha, henholdsvis med syrlige kirsebær og havtorn, og der er ren kærlighed herfra.

Byg-selv brunch: Ny restaurant klar med overdådig brunch-nyhed
Foto: Simone Kjølby Christensen

Efter sådan en stor omgang brunch måtte vi erkende nederlag og lade noget af maden ligge uspist hen.

Her var Nordur behjælpelige på den dårlige samvittighed og tilbød os en doggybag, så vi kunne få resterne med hjem.

Fedt initiativ for at undgå madspil og i det hele taget fedt, at Nordur ikke er bange for at udfordre aalborgenserne på smagsløgene med et 100% plantebaseret menukort – nu også på brunchsiden.

Du kan booke bord til brunchen på Nordurs hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også