Ny restaurant helt ud til vandet: Her er Aalborgs nye lækre spisested

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Jesper (tv) og Kristian (th) er de nye stolte ejere af Ombord.
Jesper (tv) og Kristian (th) er de nye stolte ejere af Ombord.

Den positive udvikling i området omkring lystbådehavnen i Aalborg har været støt stigende inden for de seneste par år.

Aalborg Street Food tiltrækker masser af sultne gæster, Kulturbroen har givet cyklister og gående en ny og smuk rute – og inden længe kommer Cloud City for alvor til at sætte Aalborg på verdenskortet.

Og nu kan MigogAalborg så afsløre endnu en spændende nyhed ved den smukke lystbådehavn. Skærtorsdag åbner den helt nye restaurant Ombord, og navnet er valgt af en helt særlig grund:

”Man kan både gå ombord på en båd ved havnen, men man kan også gå ombord i livets glæder, eller man kan mødes om et bord. Det er kernen i vores nye restaurant; at man mødes om bordet, får noget lækkert mad og hygger sig imens,” fortæller Jesper Robert Jensen til MigogAalborg.

Bag restauranten står de garvede restauratører Kristian Øgendahl Lauesen og Jesper Robert Jensen. De har i forvejen den yderst populære Café Luna på Boulevarden og Pandekagehuset, som kun ligger et stenkast fra den helt nye restaurant.

”Processen har været lidt længe undervejs, men nu er vi endelig klar til at åbne,” fortæller Kristian stolt.

Restauranten åbner torsdag kl 11.30, og her i starten kan man vælge mellem få udvalgte retter.

”Efter påske åbner vi op for det fulde menukort, men vi kunne simpelthen ikke vente med at give nordjyderne en smagsprøve på vores koncept, så derfor åbner vi lidt stille og roligt op her i påsken,” siger Jesper.

Det er dette skilt, der har vækket nysgerrigheden ved mange forbipasserende.

Mad lavet fra bunden i hyggelige omgivelser

Menukortet kommer til at bestå af cirka 80 % fiskeretter og 20 % kødretter.

”Det hele bliver lavet fra bunden – hvis folk bestiller en fiskefilet, så har vi selv købt rødspætten på auktion, vi panerer den selv i rugmel, steger den i smør og serverer den,” siger Jesper og fortsætter:

”Selvom det er blevet lidt en floskel i restaurationsbranchen, så er det virkelig ærlig mad vi laver. Vi er helt ligetil med alt lige fra menukortet til konceptet, så gæsterne bare kan koncentrere sig om at hygge sig ved bordet.”

Bare 70 cm fra vandkanten

Restauranter praler ofte med, at har en fantastisk udsigt, men som det kan ses på billederne, er der vist ingen tvivl om, at Ombord ligger helt i top i Aalborg.

”Vi synes selv, vi har den vildeste udsigt i byen. Der findes mange restauranter tæt på havnen, men bortset fra de to skibe, Prinses Juliana og Elbjørn, er der ingen, der er så tæt på vandet, som vi er,” siger Kristian.

De gæster, der sidder tættest på vandet vil bare være 70 cm fra vandkanten.

”Hvis de stikker fødderne ud, får de våde fødder,” fortæller Jesper med et grin.

Kristian (tv) og Jesper på kanten af terrassen, lige ved vandet.

De lover byens bedste udsigt

Den helt nye bygning er ejet af direktøren for Mathis Værft, Niels P. Mathiesen, og da de nye restauratører fik muligheden for at leje sig ind i det 300 kvadratmeter store lokaler i underetagen, kunne de ikke sige nej.

“Vi har jo fået muligheden for at opbygge restauranten lige som vi vil have den, og vi er meget glade for resultatet,” siger Jesper.

MigogAalborg fik eksklusivt lov til at få et smugkig indenfor og der venter gæsterne en både stilet, hyggelig og flot restaurant, hvor alle besøgende har mulighed for at se vandet. Det er et helt bevidst valg:

”Vores mål har været, at gæsterne skal have uhindret adgang til vandet. Man skal kunne se vand lige meget hvor man befinder sig i restauranten.”

Jesper og Kristian mener selv, at de har fundet den helt perfekte beliggenhed i byen.

”Det er jo stadig i centrum af Aalborg, men der er helt fredeligt og stille herude,” siger Jesper og slutter:

”Og så kommer der jo til at ske fantastisk meget ude i det her område og med en rigtig stor tilgængelighed. Man kan både cykle, gå, sejle eller køre i bil herud – og ovenikøbet med gratis parkering.”

Du kan følge med i udviklingen på restaurantens facebookside, hvor de også vil afsløre det fulde menukort inden længe.