Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et nuttet julemirakel: Girafkalv født i Aalborg Zoo

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto, girafunge
Arkivfoto, girafunge

Der er sket et vaskeægte julemirakel.

I går fødte Aalborg Zoos giraf, Frida, en fin lille kalv, og gæster i haven kunne følge med på nærmeste hold, for fødslen gik i gang lige før Zoo åbnede.

En giraffødsel kan være en langvarig affære, skriver Zoo, men denne gang gik det hurtigt og efter kun et par timer dumpede den lille kalv ud på gulvet.

Kalven gik hurtigt i gang med at få styr på alle sine lange lemmer, og efter yderligere 30 minutter tog den sine første forsigtige og lidt vakkelvorne skridt.

Derefter gjaldt det om at finde vej til mælken, og det lykkedes også efter lidt søgen. Det er vigtigt at kalven relativt hurtigt får mælk fra sin mor. Mælken indeholder nemlig vigtige stoffer, der blandt andet sætter gang i kalvens immunforsvar.

Syv giraffer i Zoo

Frida har født to gange før, og Aalborg Zoo meddeler yderligere, at giraffen plejer at være en god mor, så det lover godt for kalven.

I den første tid går Frida og kalven i en bås for sig selv i girafhuset, så de ældre kalve ikke kan stjæle Fridas mælk for næsen af den lille kalv, men senere vil der være mulighed for at se den.

Med den lille nye kalvs ankomst er der nu syv giraffer i Aalborg Zoo, alle af arten Rothschild giraf, der lever i Uganda og Kenya og blandt andet kan kendes på deres helt hvide ben.

Del artikel

Andre læser også