Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mortens aften: Celebre gæster fejrede 20 år med Mortens Kro

Af Michael Qureshi
Sidste år gæstede bl.a. Søren Raasted Mortens Kro til 20 års fødselsdagen
Sidste år gæstede bl.a. Søren Raasted Mortens Kro til 20 års fødselsdagen

Det var på Mortens Aften i 1997, at Mortens Kro blev “født” i Aalborg.

Siden er Mortens Kro blevet et tilløbstykke både for aalborgensere og turister gennem de seneste 20 år. Gourmetrestauranten i Mølleå har i den grad været med til at sætte Aalborg på det gastronomiske landkort.

Mortens Kro er også i Den Danske Spiseguide 2018 rangeret som Nordjyllands bedste restaurant.

Fredag aften var det så præcis 20 år siden, at Aalborg fik en attraktion på madfronten. 20 års jubilæum på Mortens Kro, og det blev i den grad fejret på behørig vis. Morten Kok Nielsen havde inviteret en række gæster fra nær og fjern.

Kendte navne og spidser fra erhvervslivet var gæster

Foto: Jonathan Søe

 

Faste gæster igennem årene hvoraf flere også var celebre navne som blandt andet Søren Raasted fra Aqua. Andre kendte gæster var navne som Farshad Kholgi og direktør og filosof Morten Albæk.

Derudover var en række af Aalborgs spidser i erhvervslivet også mødt frem for at fejre det fornemme jubilæum.

Skuespiller Farshad Kholgi
Foto: Jonathan Søe

Gourmet og champagne

Mortens Kro er synonym med gourmet og champagne, og gæsterne blev absolut ikke skuffede. MigogAalborg havde selvfølgelig også sørget for at sikre sig to pladser til jubilæumsfesten på den fuldt bookede restaurant.

Vi blev forkælet med adskillige fantastisk sammensatte retter med blandt andet østers, jomfruhummer, tartar, kalv og en lækker hindbær sorbet med hvid chokolade og marengs.

Mad på Mortens Kro

 

DJ fra London

Selv var Morten Kok stolt over øjeblikket, hvor han kunne fejre at have klaret sig i en benhård branche i 20 år med en restaurant, der har været tro mod sit koncept.

“Det var virkelig en skøn aften med opbakning fra både Danmark og internationalt. Der var blandt andet et ældre norsk ægtepar, som trofast er kommet på Mortens Kro gennem de 20 år.

Der var en helt speciel atmosfære, som blev underbygget af DJ Pathann fra London, som gav den rette internationale stemning.

Foto: Jonathan Søe
Morten Kok sammen med Gunnar og Doan som er stylister og frisører
Foto: Jonathan Søe

Aftenen var lige i den ånd, jeg ønskede den, og jeg er utrolig taknemmelig for al den varme og kærlighed jeg mærkede fra alle gæsterne,” siger Morten Kok til MigogAalborg dagen derpå.

Champagne på Mortens Kro Aalborg

Sluttede med berømte Onkel Tom

Det blev selvfølgelig heller ikke forbigået, at det jo i bogstaveligste forstand var Mortens Aften;

“Vi sluttede aftenen med en genoplivning af en gammel Aalborg-klassiker fra dengang, der var et værtshus med natmads-servering på Vesterbro, som hed Onkel Tom. Det var lunken and, som virkelig var et tilløbsstykke for de mange gæster i aftes,” fortæller Morten Kok.