Madanmeldelse: SushiManiaXO hører til i toppen af den nordjyske liga

Skrevet af: Jan L. Pedersen

Jan L. Pedersen er professionel madanmelder og er stifter af aarhusupdate, som er det 2. største bymedie i Aarhus. MigogAalborg har allieret sig med en række af landets bedste anmeldere til Nordjyllands restauranter, som vi fremadrettet sender afsted.

Jeg havde ikke de store forventninger til SushiMania XO, som er SushiManias signatur-restaurant.

Det vil jeg gerne indrømme.

Jeg ved blot, at XO står for en ekstra gammel cognac, men senere fandt jeg ud af, at XO står for ekstraordinært.

Så er det på plads, og det gav også god mening, efter aftenen var slut.

Jeg ved ganske udmærket, at SushiMania laver rigtig god sushi til prisen, og de har flere forretninger rundt i landet.

Men at jeg skulle blæses baglæns ud i Limfjorden af begejstring, havde jeg ikke forestillet mig.

Men ikke desto mindre var det tilfældet. Det endte med at blive den bedste asiatiske middag, jeg længe har oplevet, og jeg må blot konstatere, at Aarhus ikke har noget asiatisk for tiden, som kan matche den her oplevelse.

At der var fuldt hus en fredag aften, fortæller blot restauranten er populær.

Asiatiske kokke i køkkenet

Når vi taler om autentisk mad, så er der ofte en tryghed i, at kokkene er opvokset, og uddannet, i det køkken, hvor retterne har sin oprindelse.

Det var tilfældet hos SushiMania XO, hvor kokkene i det åbne køkken var asiater.

Det gjorde mig helt roligt, og det var en sand fornøjelse af se dem arbejde.

Her er andet end sushi

Menukortet er stort på SushiMania XO.

Her er både a la carte og menuer. Det er let forståeligt. Hvis man ikke er velbevandret i det asiatiske køkken, så vil jeg anbefale at prøve en af menuerne.

Her kommer du, alt andet lige, rundt i, hvad køkkenet formår.

Vi valgte den største menu. The grand tour hed den.

Den kostede 489 kroner per person for syv retter plus snacks.

Vi købte et par sticks til 59 kroner for to styk og to bao til 59 kroner stykket. Det var ikke på grund af sult, men på grund af nysgerrighed.

Vi spiste:

  • Tapioka chips med sesam og små urter
  • Snekrabbe med avocado og crudité
  • Dybstegt hiramasa med citrus og unagi
  • Flodkrebs med vandmelon og absinth
  • Sushien var en blanding er california, laks suprême, spicy tun, crispy hamachi, wagyu, over the top.
  • Vildtfanget laks med teriyaki og forårsløg
  • Wagyu stegt med hoisin, ingefær og frisk koriander
  • Bao (en asiatisk dampet bolle med fyld) med andeconfit med hoisin, thaibasilikum, avocado, agurk og radise
  • Bao med friteret, braiseret gris i hoisin, frisk koriander, syltede rødløg og peanuts
  • Granita med skum og mango
  • Brownie, pekan, karamel, drysset med sne

Hvordan smagte maden så?

Vi kom gennem hele smagsspektret. Det skete på en elegant måde.

Der var mange serveringer, og flere af dem skilte sig ud, og en forstod jeg ikke helt.

Det var en granita med skum og mango, som smagte fint, men den poppede i munden, og skulle spises på relativ kort tid.

Vi så den mest som en gimmick, men syntes ikke det passede ind i det snorlige køkken, som vi havde oplevet.

Af serveringer i den bedste klasse skal nævnes, flodkrebsen med røget mayo og caviar. Den var smuk anrettet, men smagte endnu bedre.

Flot balanceret mayo, som ikke smagte af mayo.

De fire papirruller med snekrabber og gulerødder var i den saftige ende af skalaen og lette at holde af.

Det samme var wagyu-steaken.

Den var høj klasse, og med en umami-smag, som jeg sjældent har smagt.

Den var så mør, at man troede, det var smørbart kød, der var tale om.

Sushien var god. Ingen tvivl om det. Der var gjort meget ud af stykkerne.

Helt sikkert blandt Aalborgs bedste, men oven på de mange serveringer, virkede det voldsomt med et så stort fad.

Måske var det bare os, for dem ved nabobordene tøvede ikke.

Jeg er ikke vild med for meget mayo på sushi, foretrækker sushi uden.

Der var brugt mayo på sushien, ikke meget, men på enkelte stykker. Risene var suveræne, og en ren fornøjelse at spise.

De to omgange med bao skal også fremhæves.

Den med and var sød og kødfuld i det – den er et must for alle kødelskere.

Igen præcis lavet og let at spise. Ikke poppet så den ikke kan spises.

Den med svin var mere syrlig, og virkede mere let i det.

Kongeserveringer, som kan spises hele døgnet.

Her er ægte wasabi, 3-0 til XO

Når en asiatisk restaurant i Danmark har ægte wasabi, så tager jeg hatten af.

Det er et kvalitetsstempel, men vi ser det yderst sjældent i Danmark.

Men hos SushiMania XO fik vi det, og der var nok af det. Ægte wasabi koster op mod 2.000 kroner for et kilo.

Så det, du ser som wasabi mange steder, har absolut intet med ægte wasabi at gøre, og at det er lovligt at kalde det wasabi, fatter jeg ikke.

Nok om det, men wasabien her var ganske enkelt en oplevelse af de helt store.

Hold nu kaje, hvor var den god.

Den smagte af peberrod, men var ikke så kras i det, og eftersmagen var mere rund i det.

Hvad drikker man til maden?

Jeg er vild med sushi og asiatisk mad. Tænk blot på at Japan har verdens højeste levealder. Men at finde noget at drikke til den asiatiske mad er ikke altid nemt.

Faktisk dropper jeg ofte vinen, og vælger sake, øl eller noget mousserende.

Jeg drikker meget gerne champagne til sushi og andre asiatiske retter, selvom nogen måske vil hævde, det er ’synd’ for Champagnen.

Men det synes jeg nu ikke, og slet ikke hvis der er Pol Roger på vinkortet. En anden mousserende vin kan også være et godt valg.

Vi drak en flaske Pol Roger Brut Reserve til 698 kroner, hvilket er en helt og aldeles fair pris.

Er du til tvivl om, hvad du skal drikke til asiatisk mad, så nap en flaske Pol Roger. Det valg er svær at kritisere, selv af hardcore vinnørder.

Vi sluttede af med et glas medium søde bobler til 65 kroner, kaffe, en gin og tonic (60 kroner) plus en læskende Wiener Walzer fra Hjort Craft Beer i Aalborg til 65 kroner.

Kandiderer betjeningen til Aalborgs bedste?

Det var ikke utænkeligt, tværtimod.

Betjeningen var fuldstændig inde i serveringerne.

Vi havde en fast, yngre, mandlig tjener. Han mestrede den egenskab både at være nærværende, lyttende og effektiv i sit arbejde.

Sjældent har jeg fået så god betjening, og helt nede på jorden.

Helt igennem tillidsskabende. Asiatisk mad er ikke altid det letteste at formidle, men vores tjener var eminent til opgaven.

Brownie, pekan, karamel, drysset med sne

Vurderingen

  • Det var ganske enkelt en fremragende aften. Vi var ovenud tilfredse. Længere er den ikke. Tankevækkende, at jeg ikke kendte XO før nu. Vi blev mætte, og kunne ikke spise op. Som jeg har sagt før, så får man store portioner, og meget mad i Aalborg. Der var value for money, og jeg syntes især, deres store menu var et godt køb.

 

  • En ting kunne man god stramme op på. Det er servietterne. De sorte servietter smittende lidt af. Ellers fedtede vi for meget. Men det var faktisk eneste kritikpunkt, jeg kunne finde, og jeg ledte ret grundigt efter flere, men det lykkedes ikke.

 

  • Jeg er endnu høj over, hvor god mad XO formåede at lave til den pris. For prisen var lav. Der var jo råvarer som caviar, wagyu, flodkrebs, ægte wasabi, vildlaks (og ja, den røde farve er den, en vildlaks har, men det er kun på landets bedste restauranter, man får vildlaks i dag, på grund af den høje pris). Det gør, at de syv serveringer plus snacks lammetæver det meste, jeg har spist til 498 kroner. Det er en rørende pris.

 

  • Nu uddeler vi ikke stjerner eller kokkehuer her på kanalen, men hvis vi gjorde, så ville det ligge i toppen. Til prisen skal en aften som den her, udløse fuldt hus, alt andet ville ganske enkelt være uretfærdigt. 498 kroner kroner er ikke meget for en hel aften med så veltilberedt mad. Hvis du er til asiatisk mad, lavet af et hold asiater, så er det næsten et must try, at prøve SushiMania XO.

 

SushiMania XO

Strandvejen 11
9000 Aalborg
Telefon: 98 10 98 41
Website: http://sushimaniaxo.dk/

 

Gadens steder i fælles satsning: Vildeste J-dag nogensinde i vente

Skrevet af: Simone Vestergaard

Den første fredag i november plejer at være en kæmpe dag i Jomfru Ane Gade.

Det er nemlig der, at J-dag indhyller gaden i julebryg, nissehuer og masser af fest.

Men i år bliver det endnu vildere i Danmarks festgade nummer et, når J-dag fejres fredag 2. november.

Hele Jomfru Ane Gade omdannes nemlig til én stor fest med konfettikanoner og underholdning hele natten.

Alle diskoteker og barer har slået pjalterne sammen med Tuborg Julebryg om at holde et brag af en J-Dags fest på en kæmpe scene inde midt i Gaden.

Det hele starter kl. 20 om fredagen og juleøllen frigives kl. 20.59 – herefter fortsætter festen til den lyse morgen.

Der bliver fest alle steder i Gaden på J-dag

Kæmpe scene og konfettikanoner

J-Dag eventet er blot ét af mange der i fremtiden skal være med til at udvikle Gadens store potentiale.

“Byen har i en længere periode været under en vild udvikling, og det er vigtigt for os, at vi vælger at følge med, og være nytænkende der, hvor vi kan.

Til J-Dag bygger vi en stor scene op midt i Gaden.

Den kommer til at være i 1. sals højde. Her kommer der livemusik og underholdning hele dagen – og nedtælling til kl. 20.59 hvor julebryggen frigives,” fortæller indehaveren af Zwei Grosse Bier Bar og ZURF Bar, Henrik Foget Jensen, til MigogAalborg.

Han uddyber;

“Vi har givet den hele armen med julebelysning og konfettikanoner, der skal understrege, at vi skyder julen i gang, og at vi glæder os til de kommende måneder.

Derudover skyder vi 1000 balloner ud til alle de festglade mennesker, med vouchers, som kan bruges i hele Gaden.

Og fordi vi alle får leverancer fra Tuborg, så vil deres søde nissepiger også være at finde i Gaden.” fortæller Henrik Foget Jensen.

J Dag Tuborg Julebryg

Gadens potentiale skal udnyttes

”Gaden”  er kendt og berygtet i hele landet.

Men som de fleste ved, så er Aalborg i rivende udvikling både inden for by- og kulturlivet, og det mærker man også i Aalborgs festligste gade.

Jomfru Ane Gade er stadig fuld af fest og farver, men et samarbejde mellem alle restauratørerne er blevet startskuddet for en masse nye pop up events, der i fremtiden skal være med til at vise en ny side af Gaden.

Det har længe heddet sig, at de forskellige barer og diskoteker i Gaden har været i skarp indbyrdes konkurrence om både kunder og indtjening.

Tilbage i 2015 blev indehaverne af Gadens steder enige om, at der skulle en større fælles indsats til for at løfte niveauet – og nu er den blevet en realitet.

“For små tre år siden var vi klar til at lave en fælles indsats for Gaden.

Nu har vi så endelig fundet den rigtige vej, og vores første skridt er, at vi vil prøve at se, om ikke vi kan markedsføre Gaden mere samlet.

J-Dag bliver startskuddet for at sætte den mission i gang, for vores mål i fremtiden er at skabe flere store gadefester – og ikke hele tiden kun tænke på vores egen butik.

Vi vil rigtig gerne gøre Jomfru Ane Gade endnu mere attraktiv at besøge, og det tror vi på at vi kan, så længe vi følger med udviklingen og tør at prøve noget nyt.

Det er ikke fordi vi kommer til at lave om på de enkelte steder. Vi prøver blot at give Gaden noget mere wow-effekt.” fortæller Henrik fra Zwei Grosse og Zurf.

Store planer i fremtiden

Til trods for store ambitioner og et fælles standpunkt, så er der stadig en del ting der mangler at falde helt på plads.

Men optimismen er stor, og Henrik glæder sig til det kommende år.

“Det er klart, at når vi pludselig laver et helt nyt projekt, så vil det på længere sigt også have driftsmæssige ændringer med sig.

Lige nu har vi eksempelvis ikke en fælles markedsføringsstrategi, så derfor kan eventet ikke komme ud i et fælles udtryk.

Hvert sted markedsfører sig på de sociale medier, men vi har ikke noget samlet endnu,” forklarer Henrik og tilføjer:

“Men når det så er sagt, så glæder jeg mig rigtig meget til den kommende tid, og jeg kan med sikkerhed sige, at vi kommer ud med gode nyheder til foråret næste år omkring det fremtidige samarbejde.”

Har huset Bio 5 og Kalejdoskop: Nu kan man leje den ikoniske bygning midt i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

En æra sluttede, da det nordjyske bolighus Kalejdoskop i maj gik konkurs og måtte dreje nøglen om.

De store lokaler har stået tomme siden Kalejdoskops konkurssalg før sommerferien, og flere nysgerrige ansigter har sidenhen kigget ind af det store glasparti på Østerågade i håb om at finde ud af, hvad der nu skulle ske med de store lokaler. 

Men nu er der nye tider på vej – lokalerne er netop kommet til udlejning hos Nybolig Erhverv i Aalborg.

Aalborgs fedeste lokaler til udlejning

Nu er der mulighed for at overtage nøglerne til de store rustikke og fede lokaler på 1500 kvadratmeter på Østerågade 27 i Aalborg midtby.

“De tidligere Kalejdoskop lokaler er nu kommet til udlejning,” bekræfter erhvervsmægler Nikolaj Kjelder, som til daglig sidder hos Nybolig Erhverv i Aalborg.

Han uddyber;

“Lokalerne er nogle af de fedeste til udlejning i Aalborg i øjeblikket. Bedre lokation findes næsten ikke. Lokalerne har et råt udtryk, og loftshøjden i sig selv er helt unik.”

Den årlige husleje på lokalerne er på 1.800.000 kroner om året, hvilket kan lyde af meget.

Men kvadratmeter prisen er på 1.250 kroner, hvilket er en en ganske standard kvadratmeterpris i Aalborgs Midtby for et erhvervslokale.

Kan også blive en restaurant eller liberalt erhverv

Det er ikke et krav, at man driver detailbutik i lokalerne.

Alt kan komme i spil, da mulighederne er mange i de store lokaler.

“Lejemulighederne er mange. Der er mulighed for at få en stor detailbutik ind i lokalerne, som også kan være en stor kædebutik.

Der er også mulighed for at lave en restaurant, eller noget helt andet som liberalt erhverv, hvor en stor virksomhed, som har brug for masser af plads, kan komme ind og få nogle af de lækreste kontorlokaler i Aalborg,” slutter Nikolaj Kjelder.

Se billederne indefra herunder

Der er også en masse historik i de store lokaler.

I 1977 åbnede Bio 5 som på det tidspunkt blev Nordjyllands største biograf.

Hård konkurrence på biograf-markedet gjorde dog, at Bio 5 i 2004 lukkede og slukkede i den ikoniske bygning.

Her kan du se screenshots af salgsopstilling – og du kan dykke videre i øvrige billeder i prospektet hos Nybolig Erhverv her

Screenshot af Prospekt fra Nybolig Erhverv
Screenshot af Prospekt fra Nybolig Erhverv

 

Udfordrer gigant: Aalborg-firmaet Sharebnb går ind på globalt udlejningsmarked

Skrevet af: Michael Qureshi
Christina Braad Jensen og Søren Maigaard Jensen fra Sharebnb i Aalborg
Christina Braad Jensen og Søren Maigaard Jensen fra Sharebnb i Aalborg

For blot fem-seks år siden var det nærmest utænkeligt at bo privat i fremmede menneskers hjem, når man rejste til et andet land.

Amerikanske Airbnb har været med til at revolutionere rejsebranchen, og årligt øges antallet af turister, der fravælger de klassiske overnatningssteder som hotellerne og i stedet vælger private kort tids udlejninger.

Men når man først vokser sig rigtig stor på et marked, så vil der også være flere huller i osten.

Her ser Aalborg-virksomheden Sharebnb deres chance for at trænge ind på et globalt marked for kort tids udlejning.

Så potentiale i det voksende marked

Søren Maigaard Jensen så potentiale i at gå ind på det voksende marked for kort tidsudlejning, og der gik ikke ret lang tid, fra de havde de første udlejningsboliger eller lokale værter på, til de var booket.

“Vi testede det lidt af for sjov, men det gik utrolig stærkt, og så var alt booket.

Vi opdagede, at der var et kæmpe behov her i Aalborg og i det øvrige Danmark.

Der var utrolig stor efterspørgsel på kort tids udlejning, og sidenhen kunne vi også mærke, at der var masser af potentiale uden for Danmarks grænser.

Bare fordi der er andre spillere på et marked, betyder det jo ikke, at man ikke kan etablere sig også,” siger Søren Maigaard Jensen, da MigogAalborg møder ham på kontoret i Danmarksgade 72.

 

Sådan adskiller de sig fra Airbnb

Han har tidligere arbejdet som leder i det offentlige, og ellers lavet andre startups sammen med andre investeringer i nye virksomheder.

Det er tydeligt at mærke, at han brænder for at bygge Sharebnb op til en større spiller i markedet.

“Mange er trætte af hoteller. Forretningsfolk har set hoteller hele deres liv.

Er man seks personer fra samme virksomhed, der eksempelvis rejser til København, så er det dels billigere og hyggeligere at leje en lejlighed end at installere alle på et hotel,” forklarer Søren.

Hvordan adskiller I jer fra Airbnb?

“Vi giver god personlig service og rådgivning til vore kort tids udlejere, og til gæsterne som ankommer.

Vi validerer vores kort tids udlejere på en helt anden måde. Vi har 24 timers kundeservice alle ugens dage.

Vi står på spring for, at både vores kort tids udlejere, og gæsterne får en god oplevelse. Ønsker en kort tids udlejer eksempelvis en nøgleboks sat op, så får vi det fixet ret hurtigt.

Vi er desuden også en billigere løsning,” siger Søren Maigaard Jensen.

Vokser også internationalt

På det internationale marked vokser Aalborg-virksomheden også hastigt.

“Vi har etableret os i London som sharebnbgroup limited på www.sharebngroup.com. Vi har kort tids udlejere så langt væk som i Goa i Indien.

Vi har nogle stykker i New York og i Paris og så videre.

Behovet i udlandet er gigantisk, mærker vi. Det eksisterende marked er slet ikke nok, og så kommer vi som et godt friskt pust,” fortæller han.

Vil knytte lejerne tættere på byerne

Fremtidsudsigterne er, at Sharebnb udnytter deres udlejeres lokalkendskab og ønsket fra gæsterne om at opleve noget i byerne, når de er på besøg.

“Vi vil gerne arbejde mere med rabatkuponer og tilbud til gæsterne på de internationale brands hos lokale barer, restauranter og shopping muligheder i byerne.

Når du har en gæst, så skal gæsten ud og spise og gerne ud og hygge sig med nogle drinks.

De kender ikke byen, så ved, at vi skaber rabat kuponer til andre eksisterende virksomheder, så bliver vi mere end blot en udlejningsplatform.

Vi får igen det her personlige touch, og vi skaber noget, som giver værdi til alle parter,” lyder det fra Søren.

Han fortsætter;

“Vi er derfor gået i gang med at lave digitale voucher/rabat aftaler med lokale restauranter, shopping centre og oplevelsesmuligheder i Aalborg, så vores gæster kan få rabat på de steder, vi guider dem til lokalt,” forklarer han.

En af de rigtig gode grunde til at udleje via Sharebnb er et godt tilskud til din nuværende husleje.

“Som lovgivningen er nu, kan du tjene kr. 28.000 skattefrit som lokal vært og kort tids udlejer.

Det betyder, at du også efterfølgende beskattes meget lempeligt af kort tidsudlejning som overstiger dette beløb.

Vi er derfor meget interesserede i at få nye dygtige lokale kort tidsudlejer og værter i Aalborg,” forklarer Søren.

Det er sikkert og trygt

Sharebnb er en Aalborg-virksomhed, og det giver en ekstra tryghed, hvis man vil prøve det vækstende marked.

“Man kan på alle tider af døgnet både som gæst og som kort tids udlejer få fat i kundeservice hos os, hvilket også sikrer en ekstra tryghed.

Det er en rigtig god måde at tjene penge på, imens boligen alligevel står tom, og man måske selv er ude at rejse.

Du får ekstra penge på lommen og en god oplevelse samtidig.

Som vært kan du få lov at møde en masse forskellige mennesker fra hele verden og høre deres historier samt opleve deres kultur, når de besøger dig.

Dermed er du med til at give dem en unik og autentisk oplevelse, når de besøger din by Aalborg,” forklarer Søren.

Alle interesserede nye værter fra Aalborg kan gratis tilmelde sig på www.sharebnb.dk