Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu mere Street Art: Lokal kunstner laver kæmpe gavlmaleri i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborgs gader er efterhånden blevet et næsten levende kunstmuseum, og turister fra nær og fjern har da også Street Art-tour på listen, når de skal se og opleve byen på nært hold.

Der er oftest tale om internationale kunstnere, der dækker murene ind i farvelade og smukke mønstre, men det nyeste kunstværk er i stedet kreeret af en lokal.

Denne kunstner har efterhånden sat sit præg mange steder i byen, så navnet er nok ikke helt ukendt for de fleste: Frida Stiil Vium.

Største væg hidtil

Frida er kun 23 år, men har i de sidste seks år rejst verden (og Aalborg) rundt med sine spraydåser og kreative sind. Det er der kommet mange vidunderlige malerier ud af, men denne gang har alligevel været noget helt særligt.

I søndags færdiggjorde Frida nemlig sin hidtil højeste væg – og tilmed i hendes egen hjemby.

“Jeg har længe drømt om at male min egen gavl i Aalborg, så vi har eftersøgt én til formålet,” fortæller Frida, der i samarbejde med Amalie Sofie Skoven og den ejerforening, der ejer væggen, fik lov at dekorere den 25 meter høje gavl.

“Den var virkelig stor!” siger hun med et grin, og fortsætter:

“Vi brugte en lift til at hejse os op og ned af den, og det tog en uge, før den stod helt færdig.”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

“2020”✍??? This is my biggest wall so far! 25 meters high, what an experience! The work is called “2020” and longer explanation will come … Thanks to #slotsogkulturstyrelsen & Aalborg’s sundheds- og Kulturforvaltningen & Ejerforeningen Ved Stranden 13/Jomfru Ane Gade 16 ✨ • • • • #aalborg #nørresundby #kunst #street #streetart #mural #kultur #urban #urbanart #girlpower #hope #graffiti #spraycans

Et opslag delt af Frida Stiil Vium | NADA (@fridastiilvium) den

Et symbol på 2020

Fridas motiver strækker sig bredt, men dette er der alligevel gjort sig nogle særlige tanker bag.

Navnet på værket er “2020” – et år, som de fleste af os nok kommer til at mindes meget, meget længe.

“Som de fleste nok deler min mening om 2020, har det været et år fyldt med en masse anderledes begivenheder – og jeg mener, at det er vigtigt at fokusere på det positive i de ting,” fortæller Frida.

Endnu mere Street Art: Lokal kunstner laver kæmpe gavlmaleri i Aalborg

“Vingerne foran pigens ansigt skal symbolisere coronaen, mens duen er et håb for fremtiden i forgrunden. Hendes mørke hud er fra bevægelsen black lives matter, mens vægtene i duens mund står for lighed og retfærdighed,” forklarer Frida.

Farverne er taget fra området, mens palmerne og det eksotiske aspekt er hentet fra Fridas egen stil. Kvinden, der for det skarpe øje måske ligner Frida Kahlo, er desuden nøgen som et symbol på #metoo og bærer en knold, der skal relateres til normale kvinders liv.

“Det har været så fedt, at jeg har haft helt frie tøjler til projektet,” siger Frida om sit nyeste værk.

Væggen kan ses Ved Stranden/Jomfru Ane Gade 16 – hvilket praktisk kan beskrives som genbo til diskoteket Heidis Bier Bar, der ligger en anelse tilbageskudt i Gaden.