Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udfordrende escape rooms: Få et adrenalinkick hos LOCKED

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto / Foto: Simone Kjølby Christensen
Arkivfoto / Foto: Simone Kjølby Christensen

I december 2022 åbnede Danmarks største Escape Room-kæde, LOCKED, i Aalborg.

Med lokationen i Aalborg er LOCKED til stede i 12 danske byer og med nærmest lutter gode anmeldelser på alt fra Trustpilot til Facebook og Google, er konceptet blevet taget rigtigt godt imod af danskerne.

Vi havde derfor STORE forventninger, da redaktionen i samlet flok drog afsted for at prøve The Undead rummet på Vesterå 23.

Udfordrende escape rooms: Få et adrenalinkick hos LOCKED
Foto: Simone Kjølby Christensen

Hjertebanken fra start til slut

Oplevelsen begynder, før vi overhovedet træder ind i det zombie-infesterede escape room.

Lokalerne på Vesterå har tidligere huset en bank, og den originale stil er holdt i det flotte receptionslokale med mørke træpaneler og grønne fløjlsmøbler.

Det er lidt som at træde ind i en tidslomme, og her kunne vi lade forventningens glæde fylde, før vi ledes hen til en dør, der på ildevarslende vis er smurt ind i blod.

Udfordrende escape rooms: Få et adrenalinkick hos LOCKED
Foto: Simone Kjølby Christensen

Blodet passer meget godt til vores mission: Vi har meldt os frivilligt som testpersoner på hospitalet, da vi desværre er inficerede med den frygtelige zombievirus.

En videnskabsmand har fundet en vaccine, og den ser ud til at virke på os. Dog er hospitalet nu overrendt af zombier; derfor skal vi finde en måde at undslippe på.

Vi har kun én time til at løse alle gåderne og denne tidshorisont, koblet med en “scarefactor” på 70%, gør at vores hjerter banker ekstra heftigt, da vi lukkes ind i rummet – og vi skal hilse at sige, at pulsen ikke sænkes på noget tidspunkt.

Vildt sjovt og overraskende udfordrende

Nu er hele pointen ved et escape room jo, at man skal løse en masse hemmelige gåder for at undslippe, så vi skal passe på med, hvad vi afslører.

Men, men…

Vi kan sagtens afsløre, at The Undead var en vildt sjovt og overraskende udfordrende oplevelse, hvor ens samarbejdsevner for alvor sættes på prøve.

Adrenalinen stiger i takt med, at uret tæller ned, og jo længere tid der går, jo højere bliver lydene fra de sultne zombier, der forsøger at trænge ind.

Udfordrende escape rooms: Få et adrenalinkick hos LOCKED
Foto: Simone Kjølby Christensen
Udfordrende escape rooms: Få et adrenalinkick hos LOCKED
Foto: Simone Kjølby Christensen

Selve gåderne er set i bagspejlet meget logiske, men når man befinder sig inde i rummet og sammen prøver at finde løsningen, er det nemt at blive distraheret.

Der er nemlig mange rekvisitter i rummene, og alt er så autentisk i situationen, at vi tjekker alt (og vi mener alt) igennem for ledetråde.

Generelt skal LOCKED have stor kudos for at lave så gennemført en indretning, at man virkelig glemmer, at man står midt i Aalborg og ikke et uhyggeligt hospital.

Vi ender desværre ikke med at undslippe hospitalet, før tiden er gået, men på trods af det går vi derfra med store smil og diskuterer hele oplevelsen flere gange.

Det er en fed måde at komme hinanden ved som kollegaer, og vi fandt hurtigt ud af, hvem der præsterer godt under pres, og hvem der bestemt ikke ville overleve en zombieapokalypse.

Uanset om I er en gruppe kollegaer, familie eller venner, er LOCKED’s escape rooms en super underholdende oplevelse, som I med garanti kommer til at snakke om lang tid efter.

Læs mere om de forskellige escape rooms hos LOCKED i Aalborg her.

Del artikel

Andre læser også