Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Af Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste madnyheder kommer fra Aalborgs midtby.

Det er her, der er flest mennesker – og her, hvor langt de fleste steder starter deres eventyr.

Sådan var det også for Dennis Juhl og Frederik Østeraa, der i september 2017 åbnede deres første restaurant: Textur.

Textur åbnede ved Gåsepigen, og i marts 2019 blev familien forøget med restauranten Struktur i Vesteraa.

I sidste uge kunne Dennis og Frederik så glæde sig over endnu en perle i rækken: Latur.

Denne gang er lokationen dog et helt andet sted end i midtbyen. Og dog.

Der er nemlig tale om Hasseris Bymidte.

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Fransk stemning i bymidten

Allerede når du ankommer til den nye deli & vinbar, får du fornemmelsen af den stemning, som Dennis Juhl og Co. har ønsket at skabe.

Foran spisesteder – der er bygget til netop formålet – bliver du mødt af rislende og rustrøde bassiner, der (hvis du lige lukker øjnene, og i et øjeblik glemmer, hvor du er) giver én følelsen af at stå på et torv i Paris.

Denne stemning fortsætter, når du bevæger sig ind af dørene.

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye LaturDåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Franske toner smyger sig ud af højtalerne, mens rejer, ost, charcuteri og vine ligger klar på køl – lige til at tage med hjem.

Men – der er mere og andet at opleve i det nye Latur.

Om formiddagen og til frokost (og ved andre særlige lejligheder) kan du nemlig slå dig ned i de bløde, røde stole, der er sat op i deli’ens cafédel til netop dette formål … og nu bliver det altså rigtig sjovt.

Go’ dåsemad?

Det første, der møder dit blik, når du kører det tværs over menukortet, er: Go’ dåsemad.

Ogøøøh … Kan dåsemad være godt? Hvad laver det på Laturs smukke menukort?

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Spørgsmålene var mange, men vi er ikke kræsne og havde absolut ingen betænkeligheder ved at smage på varerne, da Dennis Juhl serverede dem for os med smørstegt surdejsbrød og lidt grønt.

Og: Vores skepsis blev gjort til gruelig skamme.

Denne dag fik vi blandt andet lov til at smage stør-filet på dåse.

Støren er kendt og elsket af alle på grund af dens æg, der sælges som det sorte guld (kaviar) i hele verden. Selve fisken er der ofte ikke mange, der sætter tænderne i … og det er en skam, for den smagte fuldstændig fortrinligt i selskab med citron og godt brød.

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Vild med Gedeost

Udover at stifte bekendtskab med dåsemad (og hvilket bekendtskab!) fandt Dennis hans legendariske bud på en tatar frem. En fuldstændig fantastisk ret, som du også kan købe to-go i deli’en.

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Ved at købe den på denne måde får du alle ingredienserne med hjem og kan altså selv røre den perfekte tatar hjemme i dit eget køkken … og naturligvis tage æren for den, når dine gæster sætter spørgsmålstegn ved, hvem i alverden, der har tryllet den frem.

Sidst, men ikke mindst, fik vi en omgang Salat med gratineret gedeost og valnødder.

Uden at lyde som et par forkælede møgunger, så har gedeost aldrig været en favorit i redaktionen – selvom vi ellers er tæt på altædende.

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Det var derfor med en smule frygt i smagsløgene, at vi tog en bid af denne (ellers smukke) ret. Igen må vi bare lægge os fladt ned og indrømme, at gedeost åbenbart også kan smage godt. For det gjorde det.

Med til alle de fantastiske retter, vi fik serveret, bestilte vi naturligvis et godt glas hvidvin, der også er nøje udvalgt af erfarne vinkendere. Det kan du læse mere om her.

Dåsemad, tatar og lækre vine: Derfor skal du besøge det nye Latur

Et besøg værd

Vi tør godt at spå om, at Latur – trods sin lokation et stykke fra midtbyen – uden tvivl bliver et trækplaster for både aalborgensere i lokalområdet, men også et sted, der er værd at køre til, hvis du har lyst til en gastronomisk oplevelse i helt uformelle rammer.

Det er som sagt kun til morgenmad og frokost, at du kan besøge Latur. I aftentimerne skal lokalerne benyttes til selskaber, vinsmagninger, og hvad ellers, gæsterne drømmer om.

Med andre ord kan vi mere end anbefale, at man lægger vejen forbi Hasseris Bymidte i nærmeste fremtid – og vær ikke bange for at tage noget dåsemad med dig hjem.

Du kan se hele Laturs menukort her.

Del artikel

Andre læser også