I morgen åbner Textur: Se billederne af Aalborgs nye hotte restaurant

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har ventet i spænding, og nu er den her.

Aalborgs nye toprestaurant Textur slår i morgen for første gang dørene op på Vesterbro lige ved siden af Gåsepigen.

Det er topkokken Dennis Juhl og medstifter Frederik Østeraa, der for første gang åbner deres helt egen restaurant.

Begge kommer fra Ruths Gourmet, og har spillet en stor rolle i, at Ruths længe har lignet den største Michelin-bejler i Nordjylland.

Men det er ikke ensbetydende med, at det bliver gourmet i den helt tunge skala på priserne. Faktisk kommer Textur til at være i et prisleje, hvor langt hovedparten af nordjyderne kan være med.

Selv om restauranten først åbner i morgen fredag den 15. september har Dennis og Frederik allerede fået en start, som de næsten ikke turde drømme om.

Bookingrekord inden åbningen

Forventningerne til Textur har fra starten været høje. En række dygtige profiler kommer til at være en del af restauranten, og den udmeldelse har været et væsentligt trækplaster for de madglade aalborgensere – allerede inden åbningen.

I en pressemeddelelse fra Dinner Booking afslører de nemlig, at restauranten har slået alle hidtidige rekorder i Jylland. Intet mindre end 1146 gæster har sikret sig en plads – hvilket betyder, at Textur allerede har reservationer, der strækker sig helt ind i 2018.

Noget der naturligvis vækker stor glæde i restauranten på Vesterbro.

”Det er overvældende med den store opmærksomhed, og noget vi er meget glade for. Det må betyde, at vi har gang i noget rigtigt,” siger Dennis her dagen før den officielle åbning.

”Mange har givet os tillid på forhånd, hvilket er et kæmpe cadeau, og ikke noget jeg havde turde drømme om. Jeg er dog helt sikker på, at vi sagtens kan levere, det der forventes af os – og vi glæder os.”

Bæredygtigt menukort

Det spændende og innovative koncept har bestemt heller ikke givet nogen grund til at betvivle evnerne hos Textur.

I juni fortalte Dennis til MigogAalborg:

“Vores fokus bliver primært på råvareudnyttelse. Hvis en gulerod er lidt for skæv eller har en ekstra udgrening, så vil den typisk blive frasorteret i de leverancer, man sender. Vi vil netop opfordre vores leverandører at sende den slags videre til os.

Udseendet på en gulerod er ikke ensbetydende med, at den ikke smager godt alligevel. Vi vil gerne som en restaurant gå imod madspild og kigge på, hvordan vi kan bruge alt til at skabe en skøn menu.”

Alt i alt er der lagt tanke bag alt, hvad der serveres hos Textur – og samtidigt på et prisleje, hvor alle kan være med.

Råvarerne skal bære præg af at være bæredygtige og lokale og kommer også til at udmærke sig på mange andre måder.

For eksempel kommer restaurantens cocktails til at ligge meget fjernt fra de syntetiske drinks, man ind i mellem støder på i bybilledet.

I stedet afslører ingrendienslisten autentiske smagstoner fra eksempelvis vilde jordbær, hybenroser og syltede frugter.

Fra foråret får Textur oveni købet sine egne to tønder land i Nordjylland, hvor grøntsagerne kan boltre sig, indtil de en dag skal serveres på det smukke nordiske stentøj.

Nordisk newyorker atmosfære

Selvom restauranten stadig manglede det sidste touch inden morgendagens åbning, osede lokalerne allerede af en helt speciel stemning. For det er ikke kun menukortet, der er gennemtænkt fra inderst til yderst.

Dennis fortæller, at man har forsøgt at kombinere det kolde Nord med det hippe New York.

”Vi har forsøgt at ramme forskellige tangenter, som hver især kunne gøre noget godt for lokalerne. Den nordiske indretning kræver noget plads og volumen, mens man i storbyen er mere vant til at skabe noget lækkert på begrænset plads,” forklarer Dennis og fortsætter:

”Jeg har et godt øje for nordisk design, så derfor har vi for eksempel brugt mange jordfarver og implementeret brands som Georg Jensen, imens vi samtidig har forsøgt at skabe en mere tæt og huleagtig stemning for også at give noget varme.”

Der er altså slet ingen tvivl om, at Textur kommer til at rumme alle nuancer inden for oplevelsesspektret.

Der er tænkt på hver en detalje og kombinationen af menukortet, atmosfæren og den gennemførte indretning kommer helt sikkert til at danne rammen for mange uforglemmelige aftener på Vesterbro.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00