I morgen åbner Textur: Se billederne af Aalborgs nye hotte restaurant

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har ventet i spænding, og nu er den her.

Aalborgs nye toprestaurant Textur slår i morgen for første gang dørene op på Vesterbro lige ved siden af Gåsepigen.

Det er topkokken Dennis Juhl og medstifter Frederik Østeraa, der for første gang åbner deres helt egen restaurant.

Begge kommer fra Ruths Gourmet, og har spillet en stor rolle i, at Ruths længe har lignet den største Michelin-bejler i Nordjylland.

Men det er ikke ensbetydende med, at det bliver gourmet i den helt tunge skala på priserne. Faktisk kommer Textur til at være i et prisleje, hvor langt hovedparten af nordjyderne kan være med.

Selv om restauranten først åbner i morgen fredag den 15. september har Dennis og Frederik allerede fået en start, som de næsten ikke turde drømme om.

Bookingrekord inden åbningen

Forventningerne til Textur har fra starten været høje. En række dygtige profiler kommer til at være en del af restauranten, og den udmeldelse har været et væsentligt trækplaster for de madglade aalborgensere – allerede inden åbningen.

I en pressemeddelelse fra Dinner Booking afslører de nemlig, at restauranten har slået alle hidtidige rekorder i Jylland. Intet mindre end 1146 gæster har sikret sig en plads – hvilket betyder, at Textur allerede har reservationer, der strækker sig helt ind i 2018.

Noget der naturligvis vækker stor glæde i restauranten på Vesterbro.

”Det er overvældende med den store opmærksomhed, og noget vi er meget glade for. Det må betyde, at vi har gang i noget rigtigt,” siger Dennis her dagen før den officielle åbning.

”Mange har givet os tillid på forhånd, hvilket er et kæmpe cadeau, og ikke noget jeg havde turde drømme om. Jeg er dog helt sikker på, at vi sagtens kan levere, det der forventes af os – og vi glæder os.”

Bæredygtigt menukort

Det spændende og innovative koncept har bestemt heller ikke givet nogen grund til at betvivle evnerne hos Textur.

I juni fortalte Dennis til MigogAalborg:

“Vores fokus bliver primært på råvareudnyttelse. Hvis en gulerod er lidt for skæv eller har en ekstra udgrening, så vil den typisk blive frasorteret i de leverancer, man sender. Vi vil netop opfordre vores leverandører at sende den slags videre til os.

Udseendet på en gulerod er ikke ensbetydende med, at den ikke smager godt alligevel. Vi vil gerne som en restaurant gå imod madspild og kigge på, hvordan vi kan bruge alt til at skabe en skøn menu.”

Alt i alt er der lagt tanke bag alt, hvad der serveres hos Textur – og samtidigt på et prisleje, hvor alle kan være med.

Råvarerne skal bære præg af at være bæredygtige og lokale og kommer også til at udmærke sig på mange andre måder.

For eksempel kommer restaurantens cocktails til at ligge meget fjernt fra de syntetiske drinks, man ind i mellem støder på i bybilledet.

I stedet afslører ingrendienslisten autentiske smagstoner fra eksempelvis vilde jordbær, hybenroser og syltede frugter.

Fra foråret får Textur oveni købet sine egne to tønder land i Nordjylland, hvor grøntsagerne kan boltre sig, indtil de en dag skal serveres på det smukke nordiske stentøj.

Nordisk newyorker atmosfære

Selvom restauranten stadig manglede det sidste touch inden morgendagens åbning, osede lokalerne allerede af en helt speciel stemning. For det er ikke kun menukortet, der er gennemtænkt fra inderst til yderst.

Dennis fortæller, at man har forsøgt at kombinere det kolde Nord med det hippe New York.

”Vi har forsøgt at ramme forskellige tangenter, som hver især kunne gøre noget godt for lokalerne. Den nordiske indretning kræver noget plads og volumen, mens man i storbyen er mere vant til at skabe noget lækkert på begrænset plads,” forklarer Dennis og fortsætter:

”Jeg har et godt øje for nordisk design, så derfor har vi for eksempel brugt mange jordfarver og implementeret brands som Georg Jensen, imens vi samtidig har forsøgt at skabe en mere tæt og huleagtig stemning for også at give noget varme.”

Der er altså slet ingen tvivl om, at Textur kommer til at rumme alle nuancer inden for oplevelsesspektret.

Der er tænkt på hver en detalje og kombinationen af menukortet, atmosfæren og den gennemførte indretning kommer helt sikkert til at danne rammen for mange uforglemmelige aftener på Vesterbro.

Grønt lys fra regeringen: Studenterkørsel bliver tilladt i år

Skrevet af: Redaktionen

Så blev det officielt.

Årets studenter landet over får lov til at køre studenterkørsel. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

“For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Studenterkørslen er kun tilladt, hvis det foregår klassevist for at undgå større forsamlinger.

Ifølge DR er beslutningen truffet med bred opbakning på tværs af Folketinget.

Begrænsning på afslutningsceremoni

De kommende studenter kan altså godt begynde at leje køretøjer.

Som følge af beslutningen bliver der dog sat begrænsning på studenternes afslutningsceremonier på uddannelsesstederne, hvor de får overdraget deres afgangsbeviser.

Translokationerne skal afholdes klassevis og ikke som vanligt med samtlige afgangselever samlet til et stort arrangement.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her

Ikke mange fly ud af landet: Rejsevejledninger rammer Aalborg Lufthavn hårdt

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Endnu en usædvanlig stille måned i Aalborg Lufthavn er afsluttet, og konsekvensen af Europas nedlukning ses stadig tydeligt i udenrigs- og chartertrafikken.

I maj 2020 var der således en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 14.472 passagerer i maj 2019.

Udenrigstrafikken går også 100 procent tilbage i maj 2020, da 0 passagerer er registeret i maj 2020 mod 45.830 passagerer i maj 2019. 103 passagerer udgør det, der kaldes andet trafik.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Fraråder rejser til mange lande

Myndighedernes forlængede rejsevejledninger, hvor de fraråder rejser til alle øvrige lande end Norge, Island og Tyskland får også store konsekvenser for trafikken i Aalborg Lufthavn.

KLM har dog meddelt, at de genoptager ruten Aalborg-Amsterdam med en daglig afgang fra den 15. juni, og meget mere bliver det nok ikke til med fly ud af landet fra Aalborg Lufthavn.

“En sommersæson uden chartertrafik, og kun marginalt udenrigstrafik kommer til at gøre ondt på os og hele branchen,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Indenrigstrafik øges

Til trods for dét synes en lille optimisme at spire, idet indenrigstrafikken begynder at røre på sig.

Indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med 95,0 procent, således rejste 3.722 passagerer til og fra København i maj 2020 mod 74.300 passagerer i 2019.

“Fra 8. juni får SAS selskab på Aalborg – København ruten af DAT, der starter med at flyve 3 daglige afgange.

Samtidig flyver DAT allerede til Bornholm fra Aalborg, og her har flyene særdeles pæne belægningsprocenter, så efterspørgslen på dansk indenrigs er stigende,” siger Søren Svendsen.

I august starter Great Dane Airlines også op med fire daglige afgange til København, så på den rute er der lagt op til skarpe priser.