Lækre biler og nye metoder: Trend Driving går nye veje i branchen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Annonce

De fleste mennesker stifter i løbet af deres liv bekendtskab med en kørelærer.

Mange af os tænker måske tilbage på teori – og køreundervisningen, som noget man bare skulle igennem.

Teoriundervisningen kunne typisk foregå en trist tirsdag aften i et gammelt slidt lokale, hvor der hverken var skruet op for varmen eller hyggen. Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være.

Da vi træder ind i Trend Drivings lokaler på Boulevarden i Aalborg, ligner lokalerne nærmere en flot og moderne lejlighed, som enhver studerende ville være misundelig over at bo i.

Der er et lækkert loungeområde, og der er både stearinlys i hver en vindueskarm, lækre møbler og vaser med friske blomster – det er alt sammen med til at skabe en både hjemlig, afslappet og hyggelig atmosfære.

”Jeg har blandt andet oplevet et sted, hvor jeg faldt ned fra en stol midt i undervisningen. Den var simpelt pilrådden. Det var ret morsomt i situationen, men også noget jeg med garanti vidste, jeg ville lave om på, når jeg en dag fik min egen køreskole,” fortæller Lone Trend Poulsen, som er ejer af Trend Driving.

Ikke den typiske kørelærer

Det er ikke kun i lokalerne, at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten. Udenfor står der lækre biler af mærkerne BMW og Audi, som er de biler, eleverne får lov at køre i.

”Det er et meget bevidst valg, at alt skal være af den fineste kvalitet. Kørelærerbranchen er meget konservativ, og det der med at gå egne veje og være nytænkende, det ser man ikke ret meget af.” fortæller Lone.

Det er netop ved hjælp af nye tanker og ideer, at Trend Driving siden 2014 er blevet en yderst populær køreskole i Aalborg. Trend Driving har i dag tre kørelærere, og en kontoransat, der står for alt det administrative.

”Vi har en fantastisk kemi internt, og det er også med til at give et trygt miljø for eleverne, at alle kørelærerne har det godt sammen” siger Lone og uddyber:

”Vi bruger hinanden dagligt, og diskuterer både konkrete situationer, ruter, udstyr osv., så vi hele tiden kan tilbyde det bedste for eleverne.”

Anderledes undervisning

Foruden det gode team, de lækre lokaler og ikke mindst de misundelsesværdige biler, er undervisningen også et punkt, hvor Lone gerne vil rykke ved den ofte konservative og kedelige tavleundervisning.

”Vi ved godt, at energiniveauet måske ikke er det højeste for en 17-årig sådan en onsdag aften, hvor man har så meget andet at tænke på. Derfor lægger vi undervisningen om eftermiddagen, så eleverne kan nå hjem til aftensmadstid.”

Derudover gør Trend Driving en stor indsats for hele tiden at aktivere eleverne. Der bliver blandt andet lavet konkurrencer og quizzer om trafikrelaterede emner, hvor vinderen får fede præmier med hjem.

Undervisningen byder også på bevægelsesøvelser og gruppearbejde, så timerne ikke føles som noget tvungent, men faktisk noget man har lyst til at deltage i.

Fokus på den enkelte person

For Lone er den personlige relation til hver enkelt elev helt afgørende.

”Ingen mennesker er ens, og de folk, der kommer her er i vidt forskellige situationer af deres liv. V havde for nyligt en sømand, som var på havet i tre uger og hjemme i tre uger. Der skræddersyede vi et forløb til ham, så han havde et kørekort på tre uger, uden der var gået på kompromis med hverken teori eller praksis,” fortæller Lone stolt.

Selvom individuelle forløb umiddelbart lyder enormt krævende, er tiden givet godt ud. Trend Drivings elever ligger under gennemsnittet for ekstra køretimer, og de evalueringer som eleverne afleverer, ligger altid i den positive ende af skalaen.

Være til stede i nuet

Ved Trend Driving har man også fokus på begrebet mindfulness, som er blevet utrolig populært over de seneste år. Lone er uddannet instruktør og mener, at mindfulness er særligt anvendeligt inden for hendes branche, hvor hun daglige møder fortvivlede, nervøse og frustrerede elever.

”Mindfulness handler om at være tilstede i nuet, og det er jo i høj grad noget eleverne kan bruge konkret i teori – og køreundervisningen. Mange elever tænker for meget, hænger sig i små detaljer, eller mangler nogle konkrete værktøjer til at koncentrere sig og til at slippe nervøsiteten, som ofte overrasker op til teori- eller køreprøven.”

Lone har lært, at hun ved hjælp af mindfulness kan give dem en ro, som øger koncentrationen og mindsker både stress og nervøsitet.

For nogle måneder siden havde Lone bilen fyldt op med elever, der skulle til teoriprøve i Hobro. Hun kunne mærke, at stemningen var meget nervøs og trykket. Lone drejede ind på den nærmeste rasteplads, slukkede motoren og bad dem alle sammen om at lukke øjnene og lave nogle vejrtrækningsøvelser med hende.

”Ti minutter senere var de helt afklarede og rolige. De bestod alle fire med bravur,” fortæller Lone stolt.

For Lone er det vigtigt, at det er noget, eleverne også kan tage med videre i deres liv.

”De fleste er jo unge mennesker, som vil opleve masser af stressede situationer i fremtiden både under uddannelse og på jobbet. Der håber og tror jeg på, at jeg har givet dem nogle værktøjer, som de kan bruge fremadrettet.”

Når man træder ind i de hyggelige lokaler, træder man direkte ind i en hyggelig lounge.

Den rette mavefornemmelse

Når man hører om de mange innovative og anderledes tiltag vil mange måske tro, at man derfor også skal betale en høj pris, for de mange ydelser.

”Vores priser er fuldstændig gennemsigtige. Vi er hverken de billigste eller de dyreste, men jeg tør godt sige, at vi er de bedste.”

Til tvivlerne plejer Lone altid at fortælle dem, at det kan være en god ide at besøge tre køreskoler, og derefter mærke efter i maven, hvor de føler sig bedst tilpas, og hvor de kan få den bedste vejledning og læring.

”De kommer ret ofte tilbage hertil,” afslutter Lone med et smil.

Navnet Trend Driving udspringer selvfølgelig af Lones eget efternavn, men meningen har mere end én betydning; vores besøg på køreskolen midt i hjertet af Aalborg gav os indtrykket af, at Trend Driving både er trendy i form at lækre biler og lokaler, men så sandelig også i form af både anderledes undervisning og fokus på den enkelte elev.

Udsigt til fjorden: Lækker lejlighed i Øgaden til salg

Skrevet af: Katrine Rasmussen
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg

En fast parkeringsplads i kælderen, en stor altan med udsigt til Limfjorden, og flotte lyse rum er bare noget af det lejligheden i Estlandsgade byder på.

Lejligheden er netop sat til salg af Din Mægler, og er beliggende på Estlandsgade 13, 2. th. i Aalborg.

dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2 th 9000 Aalborg
dmbolig.dk, Estlandsgade 13 2. th 9000 Aalborg

Denne 89 kvadratmeter store lejlighed med beliggenhed i Øgaden tæt på centrum, vand og kulturelle oplevelser er fordelt ud på 3 værelser og en stor altan.

Fra indgangen, er der elevator op til lejligheden der ligger på 2. sal.

Her bliver man mødt af lyse store rum, og udsigt til Østre Anlæg på den ene side, og fra altanen har man udsigt til Limfjorden.

Her er udbudsprisen

Køkkenet med åben forbindelse til stue er lavet således, at der er plads til spise afdeling i enden af rummet hvor der er opført glas parti, så rummet syner endnu større end det er, og man kan nyde sin morgenkaffe med udsigt ud over bygningens hyggelige gård fra alle sider.

På badeværelset er de sandfarvede klinker, sat i kontrast til det rå udtryk der er i bordet omkring vasken. Dette giver et lækkert og anderledes udtryk i rummet.

Lejligheden er udbudt til 2.375.000 kr. 

Er du interesseret i at se mere af lejligheden kan du læse mere om det her!

Der bliver afholdt åbent hus  Din Mælger åbent hus på søndag kl. 14:35 til kl. 14:55.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Stjernebartendere fra London: Fusion går internationalt for en aften

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi er vilde med arrangementer, der får Aalborg til at minde om en ægte international storby.

På Restaurant Fusion er omgivelserne og maden i forvejen på højt niveau, og fredag den 23. marts kan de præsentere en fuldstændig unik aften på den populære restaurant ved Havnefronten.

Kvaliteten er i højsædet, når FUSION byder op til en super gastronomisk 5 retters dinner med natklubstemming og cocktails fredag den 23. marts kl. 18.30.

Det er en såkaldt Spiritmaker Dinner hvor cocktails serveres af stjernebartenderen Alexander Jeffreys, der er hentet til Aalborg for en aften fra London.

Har opbygget high end brand i London

Alexander Jeffrey akkompagneres af sin kollega Siobhan Feeley. De har tilsammen 14 år i branchen, men arbejder nu full time på Sacred Distillery Bar i London.

Baren hører til hos Sacred Spirits Company i det nordlige London, og som blev startet af tidligere headhunter i Londons børsdistrikt Ian Hart og hans hustru Hilary i 2009.

De startede med at producere en gin for venner og bekendte, men har nu opbygget et high end brand med bl.a. gin, vodka, vermouth, Rosehip Cup (en urtet bitter a la Campari)

Sacred Spirits Company har navn efter en af hovedingredienserne i Sacred Gin Boswellia Sacra (også kaldet Frankincense).

Inspireret af en ginopskrift fra 1700-tallet, og som indeholder tolv botanicals, der udover førnævnte Frankincense blandt andet også inkluderer korianderfrø, kardemomme, kanel, lakridsrod muskatnød, kvan og selvfølgelig enebær.

Den er frisk, kraftig, men velbalanceret. Enebærret dominerer hele vejen, men er ledsaget af bla. korianderfrø og kanel, markant  og frisk citrus fra især citronskal. Sacred Gin er endestående gin til både Gin & Tonics og cocktails.

Aalborg-DJ står for afterparty

Om endnu mere erfaren i sit fag er Aalborg- ” drengen ” DJ Grey aka Morten Brask, som har været DJ, konferencier og event maker siden slutningen af 70’erne på førende steder som Tordenskiold, Rendezvous, Peter Wessell, Ambassadeur og senere Ulla T og med egne klubber i Frederikshavn, Skive, Randers og København.

Med en skøn blanding af nye og gamle hits åbner DJ Grey for musikken kl. 23.00.

Her er der fri entré.

​Praktiske oplysninger

 • Gourmetmiddag:
  * Dato: Fredag den 23. marts 2018​​
  * Tidspunkt: Kl. 18.30
  * Pris: kr. 795,- pr. person
  * Indhold: 5 retters menu inkl. velkomstcocktail og matchende cocktails til retterne.
  ​   Menuen vil blive offentliggjort indenfor kort tid

​After party/ cocktailaften med DJ Morten Brask:
​* Dato: Fredag den 23. marts 2018
​* Tidspunkt: Kl. 23.00
​* Entré: Fri
​* DJ: “DJ GREY” aka Morten Brask

Du kan læse mere og booke bord her

Populær bøfsandwich: Café Lindholm fortsætter søndagsmenu

Skrevet af: Michael Qureshi

Den populære madblogger Madfar fra Aalborg er samtidig også indehaver af Café Lindholm i Nørresundby.

De åbnede sidste år, og har for alvor taget cafédelen ved siden af Lindholm Høje Museet til et helt nyt niveau.

De seneste par uger har Café Lindholm kørt med bøfsandwich lavet på Madfars, alias Thomas Farsinsen, facon. Det har været en kæmpe succes.

God respons på bøfsandwich

Det er hver søndag de seneste uger, at der har været bøfsandwich på menuen, og den kører de foreløbig videre med.

“Der har virkelig været god respons på den, og det er vi glade for. Den kører videre her på søndag, og i næste uge præsenterer vi endnu en nyhed på frokosten. Vores drengerøvsbræt er også blevet en lille attraktion herude.

Det er en anretning efter kokkens valg med fisk/skaldyr, udvalg af pålæg og danske oste samt hjemmesyltede sager serveret med Madfars bondebrød. Den trækker også mange herned,” fortæller en glad Thomas Farsinsen til MigogAalborg.

Lindholm
Drengerøvsbræt på Café Lindholm

Serveres bøfsandwich med hele molevitten til 109 kr.

Nu på søndag serveres der igen bøfsandwich med hele molevitten, masser af brun sovs og stegte kartofler til 109 kr.

Derudover opfordrer Madfar nysgerrige til at følge med på Cafe Lindholms Facebook-side for at holde sig opdateret på, hvad de finder på til menuen i weekenderne.

Aalborg blev desværre forbigået på Top 3, da Danmarks Bedste Bøfsandwich blev for kort tid siden.

Vestre Baadelaug har i flere år ellers været en fast bestanddel af toppen, og de fik også topkarakterer igen af Danmarks Bedste Bøfsandwich. Men det var ikke nok til Top 3. Du kan læse om, hvem der laver landets bedste Bøfsandwich her

Har du set, hvem der er finalister i flere kategorier til Aalborg Awards 24. marts?

Tjek dem ud her – og du kan også selv stemme på de bedste

Få det sidste ud af vinterferien: Aktiv weekend i byen

Skrevet af: Katrine Rasmussen

Vinterferien er snart ved at nå sin ende, og mangler du eller din familie inspiration til, hvad i skal få de sidste dage til at gå med, har vi samlet et overblik over, hvad der kommer til at ske i denne weekend.

I Nordkraft er der legeland med mega springhal, klatring og tumleland for de yngste. Tjek det ud lige her.

Er du derimod én af dem, som i højere grad foretrækker at betragte sport, så kan du på søndag tage til Superliga kamp. Kampen spilles på AaB’s hjemmebane, og er imod FC Nordsjælland. Køb billetter her.

Også i Gigantium er der opgør i weekenden. Her er det på is og mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy. Køb billetter her.

Prøv vores nye Spiseguide

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Musik:

23/2: Annika Aakjær (Solo) i Huset i Hasserisgade kl.19:30
23/2: Hamferd / Svartmalm i Studenterhuset kl.21
24/2: Koppel / Sonne / Binzer i Musikkens Hus kl.20
24/2: Vest Kys + Lasse Vestergaard i Studenterhuset kl.21
24/2: The Mood Killers // Skråen By Night på Skråen kl.22:30
25/2: Kapelkoncert med Bertrand de Billy – Turné i Musikkens Hus kl.16
25/2: Det Kongelige Kapel i Musikkens Hus kl.16

Opsætninger:

24/2: Mig og Ulf i Aalborg Kongres og Kultur Center kl.16
25/2: The Square – English version! i Biffen Art Cinema kl.16:15

Events

23/2: Fredagsbar – extended play  på Platform 4 kl.15
23/2: Kyllerne kommer! i Jomfru Ane Gade kl.17
23/2: Europe Movie Night – Europe at Sea i International House North kl.18
23/2: Karocké på High Voltage Aalborg på High Voltage Aalborg kl.22
24/2: Legeland i Vinterferien i Nordkraft kl.10
25/2: StudyLife – General Assembly 2018 i Rantzausgade 4 kl.12
25/2: AaB – FC Nordsjælland på Aalborg Portland Park – AaB’s Hjemmebane kl.14
25/2: Aalborg Pirates Vs Esbjerg Energy i Gigantium kl.16

For Børnefamilierne

23/2: Askepot på Is i Aalborg Kongres og Kultur Center kl.15
24/2: Børnefilm i Kedelhallen: Isblomstens Hemmelighed (gratis) i Nordkraft kl.17

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon

Kendt musikchef i Aalborg: Nu bliver han chef for væddeløbsbanen

Skrevet af: Michael Qureshi

I 20 år har Lars Hellerup stået i spidsen for koncertstedet Studenterhuset.

Han har om nogen været manden bag Aalborgs svar på Distortion – musikfestivalen METROPOL i Aalborgs gader de to seneste år.

Hvis der er nogen som er noget ved “musikken” i Aalborg, så er det i den grad Lars Hellerup. Men nu skifter han fuldstændig sport.

Fra 1. april tiltræder Lars Hellerup som banechef for Racing Arena Aalborg. Det skriver man i en pressemeddelelse torsdag aften.

Med ansættelsen af Lars Hellerup som banechef styrker Racing Arena Aalborg nu organisationen. Det sker i bestræbelserne på at positionere banen yderligere i den nordjyske sports- og oplevelsesverden.

 

Lars Hellerup er 56 år og har siden 1998 været forretningsfører og leder af koncertstedet Studenterhuset på Gammeltorv i Aalborg. Her har han stået i spidsen for bl.a. udviklingen af stedets organisation, faciliteter og kunstneriske profil.

Har fulgt travsporten intensivt

Nu skal han i stedet sætte yderligere gang i væddeløbssporten, som på ingen måde er fremmed land for den nye banechef.

 

“Jeg var halvandet år gammel og i klapvogn, da jeg besøgte banen første gang i 1963. Siden har jeg i mange år fulgt travsporten intensivt. I sin tid havde min farfar amatørlicens, og både min far og hans brødre har haft travheste,” fortæller Lars Hellerup, der i sin tid havde fritidsjob på væddeløbsbanen.

 

 

Han betoner, at travsport og musik er hans to store personlige interesser. Som leder af Studenterhuset har musikken i en årrække haft førsteprioritet. Nu tager væddeløbshestene føringen og han glæder sig til arbejdet.

 

“Ud fra mit kendskab til sporten og regionen så synes jeg slet ikke, at Racing Arena Aalborgs fulde potentiale er udfoldet. Hverken i forhold til regionens stærke hestemateriale, udøvernes position nationalt og bestemt heller ikke i forhold til publikum.


Jeg vil arbejde stærkt for, at når publikum kommer inden for dørene, så skal de have en god oplevelse. På den led er væddeløbsbanen ikke meget anderledes end at sælge koncerter,” siger Lars Hellerup og tilføjer:

 

“Racing Arena Aalborg har forudsætningerne for at blive et væsentligt omdrejningspunkt for en positiv udvikling af væddeløbssporten i Danmark, og det glæder jeg mig til at bidrage til.”


Havde de bedste forudsætninger

 Efter at have været uden banechef siden juni 2017 glæder Racing Arena Aalborgs bestyrelse sig nu over at have den daglige ledelse på plads.

 

“I et stærkt og kompetent ansøgerfelt havde Lars Hellerup de bedste forudsætninger for både at favne de forandringer, der i øjeblikket foregår i væddeløbssporten, og som den, der sammen med bestyrelse, øvrige medarbejdere, de aktive og frivillige kan skabe en positiv udvikling for Racing Arena Aalborg og væddeløbssporten,” siger bestyrelsesformand Henning G. Jensen.