Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lækre biler og nye metoder: Trend Driving går nye veje i branchen

Af Emil Kjær Jørgensen

Annonce

De fleste mennesker stifter i løbet af deres liv bekendtskab med en kørelærer.

Mange af os tænker måske tilbage på teori – og køreundervisningen, som noget man bare skulle igennem.

Teoriundervisningen kunne typisk foregå en trist tirsdag aften i et gammelt slidt lokale, hvor der hverken var skruet op for varmen eller hyggen. Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være.

Da vi træder ind i Trend Drivings lokaler på Boulevarden i Aalborg, ligner lokalerne nærmere en flot og moderne lejlighed, som enhver studerende ville være misundelig over at bo i.

Der er et lækkert loungeområde, og der er både stearinlys i hver en vindueskarm, lækre møbler og vaser med friske blomster – det er alt sammen med til at skabe en både hjemlig, afslappet og hyggelig atmosfære.

”Jeg har blandt andet oplevet et sted, hvor jeg faldt ned fra en stol midt i undervisningen. Den var simpelt pilrådden. Det var ret morsomt i situationen, men også noget jeg med garanti vidste, jeg ville lave om på, når jeg en dag fik min egen køreskole,” fortæller Lone Trend Poulsen, som er ejer af Trend Driving.

Ikke den typiske kørelærer

Det er ikke kun i lokalerne, at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten. Udenfor står der lækre biler af mærkerne BMW og Audi, som er de biler, eleverne får lov at køre i.

”Det er et meget bevidst valg, at alt skal være af den fineste kvalitet. Kørelærerbranchen er meget konservativ, og det der med at gå egne veje og være nytænkende, det ser man ikke ret meget af.” fortæller Lone.

Det er netop ved hjælp af nye tanker og ideer, at Trend Driving siden 2014 er blevet en yderst populær køreskole i Aalborg. Trend Driving har i dag tre kørelærere, og en kontoransat, der står for alt det administrative.

”Vi har en fantastisk kemi internt, og det er også med til at give et trygt miljø for eleverne, at alle kørelærerne har det godt sammen” siger Lone og uddyber:

”Vi bruger hinanden dagligt, og diskuterer både konkrete situationer, ruter, udstyr osv., så vi hele tiden kan tilbyde det bedste for eleverne.”

Anderledes undervisning

Foruden det gode team, de lækre lokaler og ikke mindst de misundelsesværdige biler, er undervisningen også et punkt, hvor Lone gerne vil rykke ved den ofte konservative og kedelige tavleundervisning.

”Vi ved godt, at energiniveauet måske ikke er det højeste for en 17-årig sådan en onsdag aften, hvor man har så meget andet at tænke på. Derfor lægger vi undervisningen om eftermiddagen, så eleverne kan nå hjem til aftensmadstid.”

Derudover gør Trend Driving en stor indsats for hele tiden at aktivere eleverne. Der bliver blandt andet lavet konkurrencer og quizzer om trafikrelaterede emner, hvor vinderen får fede præmier med hjem.

Undervisningen byder også på bevægelsesøvelser og gruppearbejde, så timerne ikke føles som noget tvungent, men faktisk noget man har lyst til at deltage i.

Fokus på den enkelte person

For Lone er den personlige relation til hver enkelt elev helt afgørende.

”Ingen mennesker er ens, og de folk, der kommer her er i vidt forskellige situationer af deres liv. V havde for nyligt en sømand, som var på havet i tre uger og hjemme i tre uger. Der skræddersyede vi et forløb til ham, så han havde et kørekort på tre uger, uden der var gået på kompromis med hverken teori eller praksis,” fortæller Lone stolt.

Selvom individuelle forløb umiddelbart lyder enormt krævende, er tiden givet godt ud. Trend Drivings elever ligger under gennemsnittet for ekstra køretimer, og de evalueringer som eleverne afleverer, ligger altid i den positive ende af skalaen.

Være til stede i nuet

Ved Trend Driving har man også fokus på begrebet mindfulness, som er blevet utrolig populært over de seneste år. Lone er uddannet instruktør og mener, at mindfulness er særligt anvendeligt inden for hendes branche, hvor hun daglige møder fortvivlede, nervøse og frustrerede elever.

”Mindfulness handler om at være tilstede i nuet, og det er jo i høj grad noget eleverne kan bruge konkret i teori – og køreundervisningen. Mange elever tænker for meget, hænger sig i små detaljer, eller mangler nogle konkrete værktøjer til at koncentrere sig og til at slippe nervøsiteten, som ofte overrasker op til teori- eller køreprøven.”

Lone har lært, at hun ved hjælp af mindfulness kan give dem en ro, som øger koncentrationen og mindsker både stress og nervøsitet.

For nogle måneder siden havde Lone bilen fyldt op med elever, der skulle til teoriprøve i Hobro. Hun kunne mærke, at stemningen var meget nervøs og trykket. Lone drejede ind på den nærmeste rasteplads, slukkede motoren og bad dem alle sammen om at lukke øjnene og lave nogle vejrtrækningsøvelser med hende.

”Ti minutter senere var de helt afklarede og rolige. De bestod alle fire med bravur,” fortæller Lone stolt.

For Lone er det vigtigt, at det er noget, eleverne også kan tage med videre i deres liv.

”De fleste er jo unge mennesker, som vil opleve masser af stressede situationer i fremtiden både under uddannelse og på jobbet. Der håber og tror jeg på, at jeg har givet dem nogle værktøjer, som de kan bruge fremadrettet.”

Når man træder ind i de hyggelige lokaler, træder man direkte ind i en hyggelig lounge.

Den rette mavefornemmelse

Når man hører om de mange innovative og anderledes tiltag vil mange måske tro, at man derfor også skal betale en høj pris, for de mange ydelser.

”Vores priser er fuldstændig gennemsigtige. Vi er hverken de billigste eller de dyreste, men jeg tør godt sige, at vi er de bedste.”

Til tvivlerne plejer Lone altid at fortælle dem, at det kan være en god ide at besøge tre køreskoler, og derefter mærke efter i maven, hvor de føler sig bedst tilpas, og hvor de kan få den bedste vejledning og læring.

”De kommer ret ofte tilbage hertil,” afslutter Lone med et smil.

Navnet Trend Driving udspringer selvfølgelig af Lones eget efternavn, men meningen har mere end én betydning; vores besøg på køreskolen midt i hjertet af Aalborg gav os indtrykket af, at Trend Driving både er trendy i form at lækre biler og lokaler, men så sandelig også i form af både anderledes undervisning og fokus på den enkelte elev.