Her tæller man ikke kalorier: Henriettes kostvejlederskole er en megasucces

Skrevet af: Michael Qureshi

Januar. Det er måneden, hvor alskens kure skal testes.

Måneden hvor ædegildet fra december måned skal konverteres til god samvittighed igen.

Men lynkure er oftest blot en hurtig genvej, der ikke rigtig fører nogle vegne i sidste ende. Det er lige præcis derfor, at der er så stor interesse for Aalborgs førende kostvejlederskole.

Med over 10.000 Facebook-følgere er der ingen tvivl om, at Henriette Søvinds kostvejlederskole er populær.

Der er rift om pladserne på hendes hold, og flere af hendes elever kommer igennem forandring, som ændrer hele deres livsstil.

Henriette Søvind taler også af erfaring, når hun underviser. Hun har selv været overvægtig og ikke været tilpas med sig selv.

”Jeg har smidt 42 kilo og holdt det i 13 år,” forklarer Henriette Søvind, da vi møder hende i skolens flotte lyse lokaler midt i centrum på Østerågade.

Søvind i Aalborg
Kostvejlederskolen i Østerågade i Aalborg centrum

Hun er en charmerende kvinde, som helt tydeligt har gode evner i at kommunikere.

”Da jeg var i starten af 30’erne havde jeg Pizza Hut i City Syd. Jeg var Pepsi Max misbruger. Jeg drak otte liter om dagen, og vejede de der 42 kilo ekstra end i dag. Min mor døde så af en blodprop, og det var som om, at jeg der valgte at slutte fred med min krop og mit liv,” forklarer Henriette Søvind.

”Jeg sluttede fred med, hvad der var skyld og skam. I min familie har det altid været let at placere skyld på andre. Men jeg fandt ud af, at når jeg spiser ordentligt, så er jeg aldrig sur,” lyder det videre.

Når man har været igennem et skoleforløb på Henriette Søvinds kostvejlederskole, så er man færdiguddannet kostvejleder.



Derfra kan man selv øse af sin viden videre til andre. Men Henriette fortæller også om, at hendes undervisning ofte er en øjenåbner for mange af eleverne.

”Det der virkelig er fantastisk med min skole, er den taknemmelighed eleverne har. Mange siger; Vi kom for at lære en masse om kost, men vi har lært meget om os selv som mennesker.

Mange siger ligefrem deres job op. Jeg havde en kvindelig ingeniør, som endte med at skifte job og få en stilling i udlandet.

Hun var alt for ydmyg til at gå ind til chefen og bede om den gode ordre. Og det er her, at jeg også forsøger at lære, at det handler om at sætte sig selv først. Så har man pludselig plads til andre,” forklarer den stærke iværksætter.

Søvind i Aalborg

På hendes kostvejlederskole er det forbudt at tælle kalorier som en måde at tabe sig på.

”Der er ikke mange der ved det om at spise cornflakes. Det har en højere sukkerværdi end wienerbrød. Og derfor øger ens appetit.

Jeg synes det er skræmmende med dem, der tæller kalorier. Jeg har selv gjort det. Så spiste jeg otte chokoladeboller om dagen og intet andet. Men jeg var altså ikke det sjoveste menneske at være i nærheden af. Ustabilt blodsukker gør jo, at man snerrer af andre.”

Hun fortsætter i samme spor. Det er tydeligt, at det er hendes passion at snakke om emnet.

”Og når man ikke spiser noget, så har man en kort lunte. Man er en tikkende bombe. Især kvinder jagter det hurtige fix med at tabe sig 45 kilo på to måneder, og så læser de alle mulige gode råd i kvindebladene.

De vil ikke have den sunde livsstil, de vil have det hurtige fix. Jeg er ikke et lykkeligere menneske, fordi jeg er slank. Men jeg er glad, fordi jeg engang for alle har sluttet fred min krop.

Det gør ondt, når det står på, men efterfølgende er det en befrielse. Man får et fuldstændig andet overskud som menneske over for sine omgivelser,” lyder det fra Henriette Søvind.

Få en ny madplan hver uge i et år for 89kr normalt pris er 1188kr tilbudt gælder kun i dag! 2 januar Får nu skal vi tilbage til hverdag, og mange af jer har måske besluttede at starte en sundlivstil, men vist du at der kun er3% som fuldfør deres nytårsforsæt, fordi de ikke har en plan og at det tag ca tager et hel år at ændre sin livsstil, derfor har jeg valgt at lave plan for jer i et helt år..:) du kan få et hel år med madplan og nyhedsbrev sendt pr mail en gang om ugen! For 89kr normalt pris er 1188kr du skal blot send mig en SMS på 31526010 med din mail adresse og betal med mobil-pay på 31666010 eller skriv faktura så er madplan opvej til dig! #elskdigselvsomduer #taknemlighedstanker #sundkrop #henriettesoevind #madplaner#

A photo posted by Henriette Søvind (@henriettesoevind) on

På kostvejlederskolen Henriette Søvind handler det ikke om skyer og ciafrø, forklarer hun.

”Jeg går udelukkende ud fra den seneste forskning. Alle trends er ikke noget, vi hopper med på. 50 procent af det vi underviser i handler om det mentale bag maden. Vi lærer folk om, hvorfor de spiser som de gør.

Om deres skyggesider, som er et meget vigtigt og centralt emne. Jeg plejer at sige til eleverne, at hvis de vil have en kostplan, så kan de købe Femina. Vi er der for dem, der en gang for alle vil af med de dårlige vaner,” forklarer Henriette Søvind.

Hun forsøger dog ikke at løbe fra, at hun også har bakset med store udfordringer i livet.

”Jeg har ikke levet på en lyserød sky. Jeg kender alt til kriser. Jeg har været igennem skilsmisser. Min datter har været indlagt på psykiatrisk afdeling. Jeg er 45 år og mormor til to børn. Jeg har prøvet tingene på egen krop. Kriserne der kan skubbe dig ud af balance. Så jeg synes, at jeg er godt rustet til opgaven,” lyder det fra Henriette Søvind.

Et forløb på den populære kostvejlederskole tager et halvt år. Man kommer der syv dage i den periode, som er hele dage.

”Vi har mange pædagoger, der er sendt herind af deres arbejdsgivere. Sygeplejersker. Skolelærere. Det er nok den primære gruppe, der melder sig på. Men vi har også mange mænd, og det er godt blandet i på alder og køn.”

Henriette Søvind har også en kostvejlederskole i København, hvor hun er en dag om ugen og blandt andet har lejet sig ind hos den kendte sexolog Joan Ørting.

Så kom dagen , og jeg kan kalde mig skyggevejleder, det er mega fedt, og tusind tak til dig Mette Holm. Det har hvert en fantastisk oplevelse, jeg er glad og stolt over jeg fuldførte , selv om det har gjort ondet undervejs ,men dit skyggearbejde har holdt mig fast, på trods af jeg har mistede min bedre halv del i min virksomhed og blevet skilt fra min mand , samtidig med en shit storm rammer mig, menes livet gør allereder mest ondt , og oven i det 3 dobbelte jeg om omsætning og til sidst lige før eksamen bliver min ny højre hånd, langtidssygemeldt 1 januar, det værst tænkelig tidspunkt ?men fordi jeg har lært at håndtere min mørke skygger og stå i min lyseskygge på dit kursus .også selv om det til tider har hvert ensom , er jeg kommet ud på den anden side langt stærkere ❤️❤️❤️så i dag kan jeg ikke hver andet ind være dybttaknemlig for at få denne viden i min rygsæk om skygger og jeg vil bruge den hver dag❤️og videre give den til alle der ønsker mere lys i sidst liv❤️for det der ude ❤️???#henriettesoevind #sundkrop #taknemlighedstanker #elskdigselvsomduer

A photo posted by Henriette Søvind (@henriettesoevind) on

For Henriette er hun havnet på den helt rette hylde.

”Jeg har altid haft et iværksætter-gen i mig. Jeg elsker at se ting, jeg har arbejdet med vokse. At se de mennesker man har med at gøre vokse. Det tiltaler mig.

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville arbejde i den her branche. Jeg tænkte mest på penge, men da jeg mærkede den værdi, det giver mig at kunne give andre noget, som kan ændre deres liv, så voksede det på mig.

Jeg tænker slet ikke over, hvornår jeg har fri og så videre. Jeg nyder det jeg laver, og jeg arbejder, fordi jeg elsker det,” forklarer Henriette Søvind.

Vil du vide hvordan du får plads på Henriette Søvinds kostvejlederskole – så klik her

Fik du læst?

Så er det officielt: Her åbner Aalborg Mægleren deres tredje butik

Bo Lynge Aalborg
Bo Lynge og Aalborg Mægleren får endnu en butik i byen

White Guide: Disse fem er Nordjyllands bedste restauranter

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle her på MigogAalborg mandag, så fik Aalborg-restauranten Textur tildelt prisen som Årets Smæk for Skillingen i hele landet.

Det gjorde de, da anerkendte White Guide – Nordens svar på Michelin – uddelte deres årlige priser i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2019.

Netop den spritnye guide har vi så kigget lidt nærmere på.

White Guide har i årets løb besøgt et hav af restauranter i hele Norden, og man kan nu i 2019 guiden se, hvem der er deres bud på den bedste restaurant i landet og ikke mindst i de forskellige regioner.

Vores øjne spottede straks, hvem White Guide har vurderet som Mesterklasse i Nordjylland. Dem er der fem af heroppe.

Villa Vest topper i Nordjylland

Bedst placeret i Nordjylland er Villa Vest i Lønstrup, som er placeret som nummer 30 i White Guide. De har fået karaktererne 35/79 hvor de første pointantal udelukkende er på maden, mens de andre gælder omgivelser, service, komfort etc.

Lige i hælene på Villa Vest kommer Vendia Gourmet i Hjørring, som er nr. 39 karaktererne 34/77.

Den tredjebedste restaurant i Nordjylland ifølge White Guide er Ruths Gourmet som nr. 43 med 33/80. Dermed scorer Ruths Gourmet højest på den sidste kategori af alle i Nordjylland.

Derefter finder man Aalborg-restauranten Tabu som nr. 49 med 33/79. Tabu lå nummer 25 sidste år og bedst i Nordjylland, så der er noget at revanchere til næste år for Michael Miv og Tabu-teamet.

Sidst men ikke mindst finder man Skagen-restauranten på Brøndums Hotel, der ligger nr. 54 med 32/78.

Alle fem placeret i kategorien Mesterklasse lige efter den øverste kategori, der hedder Global Mesterklasse.

Noma topper ikke overraskende hele White Guide-listen, og blev også mandag kåret til Årets Restaurant af White Guide.

Her er Nordjyllands 5 bedste restauranter

30. Villa Vest (Lønstrup) 35/79
39. Vendia Gourmet (Hjørring) 34/77
43. Ruths Gourmet (Skagen) 33/80
49. Restaurant Tabu (Aalborg) 33/79
54. Brøndums Hotel (Skagen) 32/78

Her er de bedste Aalborg-restauranter ifølge White Guide

Mesterklasse
Restaurant Tabu

Meget god klasse
Textur
Applaus
Mortens Kro
Bühlmann
Fusion
Bistro Dejavu

Her er Årets Priser ved White Guide

Årets Restaurant: Noma (Kbh)

Årets Innovatør: Noma (Kbh)

Årets Feel Good oplevelse: Vesterøl (Læsø)

Årets Smag for Skillingen: Textur (Aalborg)

Årets nye Restaurant: Frank (Kbh)

Årets Vinoplevelse: Kong Hans Kælder (Kbh) 

Årets Vinkort: Kong Hans Kælder (Kbh)

Årets Kør Hjem Drikkevare menu: Geranium (Kbh)

Årets Øloplevelse: Selma (Kbh)

Årets Bæredygtige: Relæ (Kbh)

Årets Unge Kokketalent: Anika Madsen – Roxie (Kbh)

Årets Serviceoplevelse: Peter Fagerland (Slotskøkkenet/Dragsholm Slot)

Årets Dessertoplevelse: Slotskøkkenet/Dragsholm Slot

Årets Fiske- og skaldyroplevelse: Koks (Thorshavn, Færøerne)

Har flere lækre mærker: CC Woman har skabt et skønt kvindeunivers

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Dametøjsafdelingen CC Woman har i nu fem år delt lokaler med herretøjsforretningen, CC Christensen i Algade 13.

I første omgang blev der kun forhandlet brandet Esprit i afdelingen, og det er også stadig det brand, der vægtes højest i butikken.

Faktisk er CC Woman den eneste forhandler af Esprit i Aalborg.

For at skabe en bedre sammenhæng mellem kvinde- og herreafdelingen, blev der senere indført flere brands i afdelingen – herunder Tommy Hilfiger og Levete Room.

Inden CC Christensen overtog lokalerne i Algade, tilhørte de Vagn Larsen, som udelukkende solgte herretøj.

Mange forbinder derfor stadig lokalerne med herretøj og ved ikke, at der gemmer sig et lille, feminint univers i underetagen.

Nøje udvalgte brands og overskuelig shopping

I afdelingen har leder, Diana, Janne og Anne et godt indblik i, hvem deres kunder er, og hvad de søger.

Derfor har de valgt at skære helt ind til benet i forhold til de brands, de forhandler.

”Vores primære kunde er den lidt mere voksne pige, som tit mangler noget i kategorien mellem ung pige og dame.

Der kan vi mærke, at vi rammer et godt segment. Jeg tror der er mange kvinder derude, som søger det, vi har, men ikke har fundet os hernede endnu,” fortæller pigerne.

I mange forretninger kan man ofte bliver forvirret, hvis der er en masse forskellige brands i en forretning, og især hvis de hænger blandet.

Det er bestemt ikke tilfældet i CC Woman, hvor der fire nøje udvalgte brands.

De er placeret i hver deres område i afdelingen. Det gør shopping-oplevelsen overskuelig og ligetil.

 Disse brands er: Esprit, Tommy Hilfiger, Levete Room og Ichi.

”Vi har løbende sorteret lidt ud i nogle mærker, fordi vi ikke synes det passede ind, og ligeledes taget noget andre ind.

Jeg tænker, at vi er ved at være i mål med det udtryk, vi gerne vil give folk, og den stil, vi oplever, vores kunder efterspørger” fortæller Anne og tilføjer:

”Vi har gode mærker, som supplerer hinanden rigtig fint, hvor den samme ting ikke går igen, og hvor vi dækker forskellige prisklasser.

Her har vi Esprit og Ichi i den lidt billigere ende, hvor Tommy Hilfiger er det dyreste mærke vi har. Vores nye brand, Levete Room, placerer sig fint derimellem.”

Levete Room er nyt og unikt

Det økologiske og naturlige brand, Levete Room, er det nyeste brand i butikken. Faktisk er selve brandet helt nyt, og blev lanceret for under et år siden. Tøjet fra Levete Room skiller sig ud i butikken, med dets unikke boheme-inspirerede stil.

CC Woman var den allerførste fysiske butik i Aalborg til at få buddet om at forhandle det eksklusive brand.

I butikken kan man blandt andet finde en strikketrøje, hvor garnet er produceres af en lille italiensk familie og en nederdel, der er produceret af genbrugsflasker.

Det er en indikation på, at man med god samvittighed overfor miljøet kan bruge sine penge på Levete Room.

”Det fortæller lidt om, hvor unikke de enkelte styles er, og det må siges at være nogle specielle stykker tøj, som man ikke finder mange steder.

Ofte kan man ved andre brands godt finde de samme metervarer, men det er altså ikke tilfældet ved Levete Room – her er kvaliteterne og deres styles helt unikke,” fortæller Diana.

Instagram og Facebook kan du følge CC Womans dejlige kvinder og være de første til at se nye varer, opdage gode tilbud og deltage i konkurrencer.

CC Woman fejrer Black Friday på fredag med 25% på alle varer undtaget Tommy Hilfiger!

Som sendt fra himlen: Nu kan du få bragt Burger King ud i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Burger King PR
Foto: Burger King PR

Det er ikke valgmuligheder, der mangler, når vi her i byen har lyst til burger.

Aalborg er ramt af en decideret burger-epidemi, og nu melder en af byens helt store spillere sig ind med et ekstraordinært tiltag.

Burger King er nemlig gået sammen med Just Eat om at levere burgere til de sultne aalborgensere.

“Vores kunder har længe haft et brændende ønske om at få vores burgere leveret til døren, så det føles rigtig godt at kunne give danskerne en tidlig julegave.

Med Just Eat-samarbejdet mener vi, at vi har fundet en samarbejdspartner, der kan sikre, at de burgersultne danskere får levering af højeste kvalitet,” siger Sofie Navardsen, markedschef hos Burger King Danmark, i en pressemeddelelse.

Plej tømmermændende uden at forlade hjemmet

Konkurrenten McDonald’s leverer indtil videre kun i København, men Burger King har altså valgt at flere af Danmarks største byer skal have muligheden for at få leveret en Whopper ved døren.

Det gælder fra i morgen onsdag den 21. november i både Århus, Odense og altså her i Aalborg.

Just Eat er meget glade for det nye unikke samarbejde:

“Vi er enormt glade for at byde Burger King velkommen i Just Eat-familien. Burger King er mange danskeres go-to sted, når de vil spise en god burger, og vi er glade for nu at kunne bringe en af danskernes favoritter hjem i stuerne.

Nu går vi ind i en festlig højtid, og mon ikke der er nogle, der især vil glæde sig over at kunne klikke deres favorit burger hjem dagen efter en julefrokost eller 1. januar«,” siger Carsten Boldt, administrerende direktør i Just Eat.

Burger King kan bestilles direkte hjem til dig fra i morgen. Du kan bestille direkte hos Just Eat eller på Burger Kings hjemmeside.