ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sikkerheden skal øges: Nu lukkes havn i Aalborg helt af

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Port of Aalborg
Foto: Port of Aalborg

I løbet af denne sommer øger Port of Aalborg sikkerheden og sikringen af dele af Østhavnen i Aalborg.

Derfor har Bladt Industries og Port of Aalborg i fællesskab besluttet at lukke produktionsvirksomhedens terminal af og indføre en skærpet adgangskontrol. Denne skærpelse sker som følge af stigende krav fra både kunder og myndigheder.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Denne gang gælder det Bladt Industries terminal på Østhavnen, som i løbet af sommeren lukkes helt af for uvedkommende.

“Hos både Bladt Industries og os selv har der længe været et ønske om at skærpe både sikkerheden og sikringen.

Havneområdet, som inkluderer Bladts produktionsområde, har siden 2004 været en del af havnens sikrede område, men adgangen til området ønskes nu yderligere skærpet, så det efterhånden ligner det, vi kender fra fx lufthavne,” fortæller havnekaptajn hos Port of Aalborg, Claus Rosenbeck.

Kun personer med godkendt tilladelse

Bladt Industries er blandt verdens førende leverandører af havvindmøllefundamenter og råder over både administrationsbygning, fabriks- og lagerhaller samt kajfaciliteter på Østhavnen.

Nu lukkes området helt af i fællesskab med Port of Aalborg, der ejer faciliteterne.

“Bladt Industries ligger allerede i det såkaldte ISPS-område, der er en international sikkerhedsbekendtgørelse til beskyttelse af skibstrafik.

Nu lukker vi det hele af permanent, og det tidligere bomanlæg erstattes med et spritnyt portsystem for ind- og udregistrering, Det hele er forbundet til et nyt it-system, vi hos Port of Aalborg har udviklet, og som fremadrettet skal bruges til adgangskontrol,” forklarer Claus Rosenbeck og uddyber:

“På den måde sikrer vi, at det kun er personer med godkendt tilladelse, der har adgang til området. Ydermere får vi bedre overblik over, hvilke personer der er indregistreret i tilfælde af fx en evakuering.”

Krav til sikkerhed og sikring af havneområder stiger

Arbejdet med sikringen af terminalen ved Bladt Industries er blot ét af flere indsatsområder, Port of Aalborg har igangsat gennem de senere år for at forbedre sikkerheden.

Det sker som led i fortsat at kunne imødekomme de stigende krav til sikring af havnefaciliteter.

“Kravene til sikring af havne og havnefaciliteter bliver hele tiden skærpet.

Det sker både fra myndighedernes side og fra politiske hold, hvor man i EU generelt ønsker et højere sikkerhedsniveau.

Desuden beretter flere af vores samarbejdspartnere om større krav fra kunder og leverandører. Så det vil vi gerne efterleve, og her er Bladt Industries en rigtig god case at starte med,” lyder det slutteligt fra Claus Rosenbeck.

Styrkelsen af sikkerhedsniveauet i ISPS-området ved Bladt Industries er første etape på Østhavnen, hvorefter arbejdet begynder med de resterende faciliteter på havnen med bulkterminalen som næste etape.

Del artikel

Andre læser også