Har du også set det? Derfor står der et jagerfly midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste forbipasserende spærrer lige øjnene en ekstra tand op.

Inde på Gl. Torv i hjertet af Aalborg står der nemlig et vaskeægte F 16 jagerfly fra Flyvevåbnet. Derudover vil man også finde panserede spejderkøretøj fra Hæren og 2. verdenskrigs køretøjer.

Og hvorfor nu lige alt det? Der er såmænd American Days i Aalborg arrangeret af Aalborg City Forening.

Både i løbet af fredagen samt lørdag vil der være en masse forskellige boder samt aktiviteter på Gl. Torv og C.W. Obels Plads bundet sammen under amerikansk tema.

Fejrer USAs uafhængighedsdag

I næste uge fejres USAs uafhængigshed 4. juli, og det er derfor timet perfekt med amerikanske dage i hjertet af Aalborg.

Danske Ølentusiaster har blandt andet en bod sammen med flere andre interessenter. Rebildselskabet og Hæren er desuden også repræsenteret.

Udover at komme helt tæt på et jagerfly, kan du prøve en tur på en ægte Harley Davidson i morgen lørdag fra kl. 12.30.

Et kvarter tidligere 12.15 synges både den danske og amerikanske nationalsang fælles på Gl. Torv.

Begge dage er der flere bands, som optræder med forkærlighed for amerikansk musik som jazz og Big Creek Slim Band.

“I Aalborg Kommune har vi mange spændende arrangementer hele året rundt. Mange af arrangementerne er tilbagevendende, og det er jeg rigtig glad for. Vores borgere er både nysgerrige og meget interesseret i de arrangementer, der kommer til byen. Og det er dejligt.

Et af de tilbagevendende arrangementer er 4. juli-festlighederne – og dermed American Days, som fi nder sted i dagene 29. juni – 30. juni. I de dage vil C.W. Obels Plads og Gammeltorv blive fyldt med mange spændende boder, som vil bringe den amerikanske stemning direkte ind i Aalborgs gader,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Du kan se hele programmet her