ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt til patienter og pårørende: Nye p-regler ved Aalborgs sygehuse

Af Michael Qureshi

I flere år har det været en hovedpine.

Mange flere biler i Aalborg har gjort det endnu sværere for patienter og pårørende at finde ledige p-pladser ved især Sygehus Nord inde midt i Aalborg og desuden Sygehus Syd på Hobrovej.

TV2 Nord har tidligere sat fokus på, at patienter der skal ind og have eksempelvis kemo-behandling skal bruge lang tid på at finde ledige p-pladser omkring sygehusene i Aalborg.

Pårørende og patienter til børneafdelingen lige ved Reberbansgade har også haft store kvaler, hvor folk uden ærinde på sygehusene har optaget pladserne.

Læs også: 3 retter for 225 kr.: 13 toprestauranter er med i Aalborgs største restaurant-festival

P-regler ændres

Men nu er der godt nyt. Fra 15. januar ændres det, og man kan ikke længere parkere som man vil uden at have et ærinde.

Det skriver Nordjyske torsdag.

Parkeringsfirmaet Apcoa, der blandt andet også står for p-husene i Friis og Salling, indfører et nyt kontrolsystem som skal sikre, at der kommer et bedre flow på p-pladserne.

Når man parkerer skal man stille p-skiven, og må maksimalt holde der en time uden ærinde på sygehuset. Efter den første time skal man så indtaste bilens registreringsnummer på ipads inde på selve sygehusene.

Når man har gjort det, så udløser det en 12 timers p-tilladelse, som man kan forlænge, når den udløber, hvis man har behov for det.

Tidligere kunne man holde i fire timer på sygehusenes p-pladser, hvilket mange butiksansatte og folk der ville handle i midtbyen har draget nytte af.

De nye regler indføres fra d. 15. januar, skriver Nordjyske.

Del artikel