Går du med en iværksætter-drøm? Her er de gode råd

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Jesper Vingborg og Malene S. Pedersen
Jesper Vingborg og Malene S. Pedersen

Aalborg er i den grad blevet iværksætternes by.

Hvert år oprettes der flere hundrede nye CVR-numre af aalborgensere, som drømmer om at skabe deres helt eget imperium. Mange tiltrækkes af hele idéen om at starte sit eget, udleve sine største drømme og være sin egen chef.

Men når først beslutningen om at springe ud i eventyret er taget, bliver mange af ildsjælene ramt af hverdagen, praktiske formaliteter og en lang række spørgsmål opstår:

Hvad siger lovgivningen? Hvad skal jeg leve af? Og hvordan er det nu med moms?

Heldigvis findes der kompetente mennesker i byen, der er villige til at bakke op om iværksætternes kreative mindset og i stedet fokusere på at hjælpe med alle de “kedelige” ting, som er yderst nødvendige i processen.

Revisionsvirksomheden BDO har hjulpet mange iværksættere til succes, og fx har store nordjyske virksomheder som mobilselskabet M1 og Spilnu.dk har haft BDO med på råd, før de kastede sig ud i eventyret.

Vi har taget en snak med BDO om, hvordan de kan hjælpe dig som iværksætter.

Syv gode råd til iværksætteren

BDO har vokset sig til et være en stor spiller, både nationalt og internationalt. I Aalborg alene er der over 70 medarbejdere, som hver dag er klar til at hjælpe fremtidens iværksættere.

Fik du læst vores artikel om medarbejdertilfredsheden ved BDO?

Den store mangfoldighed af eksperter inden for revision, rådgivning, skatteforhold mv. gør, at BDO har alle værktøjerne til at hjælpe kommende og nuværende iværksættere, uanset hvilket stadie de er i.

BDO har selv lavet 7 gode råd til iværksættere:

  1. Gør dig klart, om du er parat
  2. Sæt ord på din forretning
  3. Sæt tal på din forretning
  4. Giv din virksomhed et navn og et hjem
  5. Få styr på finansieringen
  6. Få styr på bogføringen
  7. Registrér din virksomhed

Især under punkterne “Få styr på… “ kan BDO stå til rådighed for iværksætterne. Det kan nemlig lyde utroligt nemt – hvis man ved, hvad man snakker om. Men det er der mange spirende iværksættere, der ikke gør – og det kan ende med at koste dem dyrt.

BDO får henvendelser fra folk, som er i vidt forskellige stadier af deres erhvervseventyr; nogle skal snart præsentere et budget for banken, enkelte har købt deres første vareprøve, mens andre kun lige har fået deres CVR-nummer.

“Der er intet tidspunkt, der er forkert at kontakte os på, og et møde med os er en rigtig god måde at få prøvet sine idéer af på, og blive udfordret professionelt. Vi har jo ingen personlige ting i klemme, og vi kan derfor give den rette og professionelle rådgivning,” siger Malene S. Pedersen, som er Senior Assistant ved BDO, til MigogAalborg.

 

Rådgivning betaler sig altid

Derfor tilbyder BDO også altid et gratis og uforpligtende møde, hvor man som iværksætter kan få et overblik over, hvordan BDO kan hjælpe dem.

“Mange har jo fået en knaldgod idé, men er ofte usikre på, hvordan de kommer videre. Der er desværre alt for mange, som ikke søger professionel hjælp. Der vil det gode råd fra os være, at man skal tage fat i professionelle rådgivere langt før, for det kan sagtens betale sig i sidste ende,” forklarer Jesper Vingborg, som er Senior Manager ved BDO og fortsætter:

“Vi kan træde ind og sætte de rigtige ord på og skabe dialogen med de instanser, som er nødvendige. Groft sagt, kan vi klæde folk ordentligt på, så de er rustede til fremtidens udfordringer.

Iværksætteri er jo blevet meget ‘sexet’ med programmer som Løvens Hule osv. Det er selvfølgelig super fedt, at der er kommet et stort fokus på det, men det hele kan altså ikke koges ned til en YouTube-video på 2 minutter.”

Brug din tid fornuftigt

At være iværksætter handler i høj grad også om at prioritere sin tid. Selvom de fleste nok vil ønske, at et døgn havde flere timer, så går mange af de vågne timer også med meget papirarbejde, som jo skal løses, hvis man vil nå i mål med succes.

Men her kan BDO være med til at eksekvere mere tid til de sjove ting for iværksætterne.

“Det handler virkelig om at prioritere sin tid med omhu, og så må man gøre op med sig selv, om man vil bruge søndagen på hygge med familien eller en tur på stadion, eller om man vil tumle med regnskab og moms og med den risiko oveni, at det måske ikke er gjort ordenligt. Man skal gøre det man er bedst til – og det er jo netop, hvad vi også gør.” forklarer Jesper.

Synlighed i hele regionen

BDO har et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne i og omkring Aalborg. Derfor er de ofte ude og holde foredrag om gode råd til Nordjyllands kommende iværksættere og ikke mindst være synlige til de mange uddannelses-messer.

“Der er et spirende iværksættermiljø i hele Nordjylland, og vi vil gerne møde de kommende iværksættere i øjenhøjde og vise dem, at vi er tilgængelige på deres hjemmebane. Vi kan vise dem de kompetencer, som vi besidder, og som kan hjælpe dem videre i den proces, de er i gang med,” fortæller Jesper.

Udnyt mulighederne

“Regeringen, kommunerne og EU har alle et ønske om at hjælpe nye virksomheder bedst muligt, og mange overser de mange muligheder, der er.

I Danmark findes der mange puljer, som kan give et økonomisk løft og understøtte en iværksætterdrøm. Ligeledes giver skattereglerne forskellige gunstige muligheder.

I BDO har vi overblikket over, hvilke muligheder man har som iværksætter – alt lige fra iværksætterpuljer til skattefordele ved iværksætteropsparing og etableringskonto.” siger Jesper.

En etableringskonto kan eksempelvis give skattebesparelser på 10-15 %.

Mangfoldigheden hjælper iværksætterne

BDO’s størrelse betyder ikke, at man ikke oplever en nærværende og personlig service, når man tager et møde med dem.

“Selvom vi er store, centraliserer vi os ikke, men har stort fokus på at have afdelinger, både regionalt og lokalt,” siger Malene.

“Man skal turde vælge de store til, for vi har viden om alle grene af iværksætteri, på grund af vores mange specialister. Men derfor møder vi stadig iværksætterne i Nordjylland i øjenhøjde og med en god portion nordjysk snusfornuft.”

Nordjyderne er kendt vidt og bredt for deres store sparsommelighed, og derfor er nøgleordene for BDO også, at der skal være værdi for pengene.

“Vi sammensætter det hold, der skal til for at løse opgaven, så man virkelig kan mærke, at vores rådgivning rykker noget. Vi sætter det rigtige hold, så kemien er god fra start,” forklarer Jesper.

“For at forklare det helt enkelt, så kan vi give folk ro i maven i en proces, hvor man i forvejen har masser af andre ting at bekymre sig om. Der kommer ingen uventede og kedelige overraskelser, når vi er med på råd, og man er forsikret mod unødige bekymringer,” afslutter Malene til MigogAalborg.

Du kan læse meget mere om dine muligheder her.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Så er det i dag: AaB søger indløbsbørn med event i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

I dag onsdag d. 20. februar kan du møde AaB-spillerne Jores Okore og Kristoffer Pallesen i Magasin i Aalborg.

I den forbindelse søger AaB også børn til at gå med spillerne på banen til forskellige kampe.

Så de er på udkig efter 44 børn, der drømmer om at få en kæmpe oplevelse at gå på Aalborg Portland Park sammen med Superliga-spillerne.

Frem til kl. 16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn, hvis man svinger forbi Magasin.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Stort cadeau: Aalborg Teaters forestilling opføres i Tyskland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er stor jubel på Aalborg Teater i øjeblikket.

I efteråret 2017 fik Aftenlandet premiere på Lille Scene, og forestillingen opnåede på kort tid stor anerkendelse i Danmark.

Aftenlandet kredser om den aktuelle samfundsdebat vedrørende flygtninge, Europas fremtid, og hvor EU er på vej hen.

Forestillingen blev især omtalt, fordi alle statisterne også er asylansøgere fra nordjyske asylcentre uden for teaterscenen.

Men nu har selve forestillingen også bevæget sig udover Danmarks grænser.

I år kan stykket – i en oversat udgave – nemlig også opleves i Tyskland – og allerede d. 20. marts får det aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter.

Prisvindende og aktuelt

På trods af det store cadeau fra udlandet, så er det bestemt ikke første gang, at forestillingen har fået store roser med på vejen.

I 2018 modtog forestillingens mor og én af de mest markante stemmer i dansk teater, Julie Maj Jakobsen, en Reumertpris som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

Tue Bering iscenesatte stykket og løb i den forbindelse også med prisen som Årets Instruktør.

Forestillingen fik 5.3 stjerner i gennemsnit fra publikummet og høstede selvfølgelig også topkarakterer fra anmelderne.

Aalborg Teater genopsætter forestillingen

Nåede du ikke at opleve Aftenlandet, da de spillede i Aalborg? Og synes du, der er lidt langt til Tyskland?

Så er der også gode nyheder.

Fra 16. til 25. maj 2010 genopsætter teateret nemlig forestillingen på Lille Scene, hvor det igen bliver muligt at overvære dagens konfliktfyldte Europa på tætteste hold.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

Kæmpe scoop: MØ vender tilbage til Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter flere års fravær vender den karakteristiske, vokale lyd, vi kender fra verdensstjerne MØ, endelig tilbage til Nibe Festival.

MØ gæstede ellers både Nibe i gennembrudsåret og året efter igen … men siden har festivalen knoklet intensivt for at lokke hende tilbage til Skalskoven.

… og i år er det endelig lykkes!

”MØ er som sagt på ingen måde en artist, som har overrendt de danske festivaler og spillesteder de seneste år.

Derfor er det selvfølgelig en kæmpe sejr og en meget stor glæde for os, at Nibe-publikummet nu skal feteres med fantastiske MØ,” udtaler festivalleder Peter Møller Madsen.

Gigantisk verdensstjerne vender hjem

Siden sit internationale gennembrud har hele verden nemlig været legeplads for MØ, også kendt som Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, hvilket har efterladt et utålmodigt undertryk på de danske scener.

Hun har på ganske kort tid formået at skabe sig en kæmpe musikkarriere, og kan blandt andet skrive samarbejder med Justin Bieber og Major Lazer på sit musikalske CV.

Den fynske pige har altså sat dybe aftryk på den internationale scene – men til sommer vender hun atter tilbage: klar til at få trætoppene til at vibrere med tonsvis af hits!

Lige fra numrene ”Pilgrim”, ”Maiden” og ”Waste Of Time” fra opstarten over MØ-klassikere som ”Don’t Wanna Dance”, ”Kamikaze”, ”Final Song”, ”Nights With You” og ny-hittet ”Blur” til gigantiske, internationale hits som ”Lean On” med Major Lazer & DJ Snake og ”Cold Water” med Major Lazer & Justin Bieber.

Eneste koncert udenfor Sjælland

Onsdag d. 3. juli bliver det MØ’s tur til at shine på Store Scene – og så bliver denne koncert desuden sommerens eneste udenfor Sjælland, hvor MØ også er blandt Roskilde Festivals hovednavne.

Udover MØ kan årets festivalgæster (indtil videre) se frem til: Nephew, Nik & Jay, Suspekt, The Minds Of 99, Gnags, Benal, Christopher, Queen Machine, SAVEUS, Clara, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Fool og Rasmus Bjerg – John.

OBS! Mandag d. 4. marts kl. 10 stiger prisen på både partout- og dagsbilletter på www.nibefestival.dk.

Husk derfor at sikre dig din billet … asap!