ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Går du med en iværksætter-drøm? Her er de gode råd

Af Emil Kjær Jørgensen
Jesper Vingborg og Malene S. Pedersen
Jesper Vingborg og Malene S. Pedersen

Aalborg er i den grad blevet iværksætternes by.

Hvert år oprettes der flere hundrede nye CVR-numre af aalborgensere, som drømmer om at skabe deres helt eget imperium. Mange tiltrækkes af hele idéen om at starte sit eget, udleve sine største drømme og være sin egen chef.

Men når først beslutningen om at springe ud i eventyret er taget, bliver mange af ildsjælene ramt af hverdagen, praktiske formaliteter og en lang række spørgsmål opstår:

Hvad siger lovgivningen? Hvad skal jeg leve af? Og hvordan er det nu med moms?

Heldigvis findes der kompetente mennesker i byen, der er villige til at bakke op om iværksætternes kreative mindset og i stedet fokusere på at hjælpe med alle de “kedelige” ting, som er yderst nødvendige i processen.

Revisionsvirksomheden BDO har hjulpet mange iværksættere til succes, og fx har store nordjyske virksomheder som mobilselskabet M1 og Spilnu.dk har haft BDO med på råd, før de kastede sig ud i eventyret.

Vi har taget en snak med BDO om, hvordan de kan hjælpe dig som iværksætter.

Syv gode råd til iværksætteren

BDO har vokset sig til et være en stor spiller, både nationalt og internationalt. I Aalborg alene er der over 70 medarbejdere, som hver dag er klar til at hjælpe fremtidens iværksættere.

Fik du læst vores artikel om medarbejdertilfredsheden ved BDO?

Den store mangfoldighed af eksperter inden for revision, rådgivning, skatteforhold mv. gør, at BDO har alle værktøjerne til at hjælpe kommende og nuværende iværksættere, uanset hvilket stadie de er i.

BDO har selv lavet 7 gode råd til iværksættere:

  1. Gør dig klart, om du er parat
  2. Sæt ord på din forretning
  3. Sæt tal på din forretning
  4. Giv din virksomhed et navn og et hjem
  5. Få styr på finansieringen
  6. Få styr på bogføringen
  7. Registrér din virksomhed

Især under punkterne “Få styr på… “ kan BDO stå til rådighed for iværksætterne. Det kan nemlig lyde utroligt nemt – hvis man ved, hvad man snakker om. Men det er der mange spirende iværksættere, der ikke gør – og det kan ende med at koste dem dyrt.

BDO får henvendelser fra folk, som er i vidt forskellige stadier af deres erhvervseventyr; nogle skal snart præsentere et budget for banken, enkelte har købt deres første vareprøve, mens andre kun lige har fået deres CVR-nummer.

“Der er intet tidspunkt, der er forkert at kontakte os på, og et møde med os er en rigtig god måde at få prøvet sine idéer af på, og blive udfordret professionelt. Vi har jo ingen personlige ting i klemme, og vi kan derfor give den rette og professionelle rådgivning,” siger Malene S. Pedersen, som er Senior Assistant ved BDO, til MigogAalborg.

 

Rådgivning betaler sig altid

Derfor tilbyder BDO også altid et gratis og uforpligtende møde, hvor man som iværksætter kan få et overblik over, hvordan BDO kan hjælpe dem.

“Mange har jo fået en knaldgod idé, men er ofte usikre på, hvordan de kommer videre. Der er desværre alt for mange, som ikke søger professionel hjælp. Der vil det gode råd fra os være, at man skal tage fat i professionelle rådgivere langt før, for det kan sagtens betale sig i sidste ende,” forklarer Jesper Vingborg, som er Senior Manager ved BDO og fortsætter:

“Vi kan træde ind og sætte de rigtige ord på og skabe dialogen med de instanser, som er nødvendige. Groft sagt, kan vi klæde folk ordentligt på, så de er rustede til fremtidens udfordringer.

Iværksætteri er jo blevet meget ‘sexet’ med programmer som Løvens Hule osv. Det er selvfølgelig super fedt, at der er kommet et stort fokus på det, men det hele kan altså ikke koges ned til en YouTube-video på 2 minutter.”

Brug din tid fornuftigt

At være iværksætter handler i høj grad også om at prioritere sin tid. Selvom de fleste nok vil ønske, at et døgn havde flere timer, så går mange af de vågne timer også med meget papirarbejde, som jo skal løses, hvis man vil nå i mål med succes.

Men her kan BDO være med til at eksekvere mere tid til de sjove ting for iværksætterne.

“Det handler virkelig om at prioritere sin tid med omhu, og så må man gøre op med sig selv, om man vil bruge søndagen på hygge med familien eller en tur på stadion, eller om man vil tumle med regnskab og moms og med den risiko oveni, at det måske ikke er gjort ordenligt. Man skal gøre det man er bedst til – og det er jo netop, hvad vi også gør.” forklarer Jesper.

Synlighed i hele regionen

BDO har et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne i og omkring Aalborg. Derfor er de ofte ude og holde foredrag om gode råd til Nordjyllands kommende iværksættere og ikke mindst være synlige til de mange uddannelses-messer.

“Der er et spirende iværksættermiljø i hele Nordjylland, og vi vil gerne møde de kommende iværksættere i øjenhøjde og vise dem, at vi er tilgængelige på deres hjemmebane. Vi kan vise dem de kompetencer, som vi besidder, og som kan hjælpe dem videre i den proces, de er i gang med,” fortæller Jesper.

Går du med en iværksætter-drøm? Her er de gode råd

Udnyt mulighederne

“Regeringen, kommunerne og EU har alle et ønske om at hjælpe nye virksomheder bedst muligt, og mange overser de mange muligheder, der er.

I Danmark findes der mange puljer, som kan give et økonomisk løft og understøtte en iværksætterdrøm. Ligeledes giver skattereglerne forskellige gunstige muligheder.

I BDO har vi overblikket over, hvilke muligheder man har som iværksætter – alt lige fra iværksætterpuljer til skattefordele ved iværksætteropsparing og etableringskonto.” siger Jesper.

En etableringskonto kan eksempelvis give skattebesparelser på 10-15 %.

Mangfoldigheden hjælper iværksætterne

BDO’s størrelse betyder ikke, at man ikke oplever en nærværende og personlig service, når man tager et møde med dem.

“Selvom vi er store, centraliserer vi os ikke, men har stort fokus på at have afdelinger, både regionalt og lokalt,” siger Malene.

“Man skal turde vælge de store til, for vi har viden om alle grene af iværksætteri, på grund af vores mange specialister. Men derfor møder vi stadig iværksætterne i Nordjylland i øjenhøjde og med en god portion nordjysk snusfornuft.”

Nordjyderne er kendt vidt og bredt for deres store sparsommelighed, og derfor er nøgleordene for BDO også, at der skal være værdi for pengene.

“Vi sammensætter det hold, der skal til for at løse opgaven, så man virkelig kan mærke, at vores rådgivning rykker noget. Vi sætter det rigtige hold, så kemien er god fra start,” forklarer Jesper.

“For at forklare det helt enkelt, så kan vi give folk ro i maven i en proces, hvor man i forvejen har masser af andre ting at bekymre sig om. Der kommer ingen uventede og kedelige overraskelser, når vi er med på råd, og man er forsikret mod unødige bekymringer,” afslutter Malene til MigogAalborg.

Du kan læse meget mere om dine muligheder her.

Del artikel