Har stor Aalborg-afdeling: BDO blandt landets bedste på medarbejdertilfredshed

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

Når året 2017 om lidt lukkes ned, så kan man se tilbage på et rigtigt godt år hos den landsdækkende revisionsvirksomhed, BDO.

Virksomheden vokser stadig i den rigtige retning, heriblandt Aalborg-afdelingen, som i dag beskæftiger omkring 70 medarbejdere. I alt har BDO på landsplan 1.100 medarbejdere.

En milepæl i år var, at de fik stemplet “Top-in-Class”, som placerer dem blandt de 25 procent bedste danske virksomheder med 300-2.000 medarbejdere, når det gælder medarbejdertilfredshed.

Det er analysevirksomheden Ennova, der foretager undersøgelsen, hvor BDO scorede rigtig højt i medarbejdertilfredshed, og gav virksomheden et pænt forspring i forhold til den samlede branche.

Hvorfor scorer de så højt også i Aalborg?

Det er absolut ikke uvæsentligt for en virksomhed. Derfor kiggede MigogAalborg ud på Visionsvej 51 på Eternitten for at spørge nogle af Aalborg-medarbejderne ind til, hvad BDO gør meget ud af for at opretholde arbejdsglæden hos dem.

“Jeg startede her hos BDO i Aalborg i august 2011 som studiemedarbejder. Så jeg har været hele vejen rundt i organisationen. Jeg har lavet spandevis af kaffe, og var sågar med til at registrere alle vores arkivkasser, da vi flyttede ud på Eternitten. Det var et pænt stort arbejde, skal jeg hilse og sige,” siger Mathias Christensen og griner.

I dag er han Manager hos BDO, og dermed et stærkt bevis på, at det er en organisation, hvor man kan nå rigtigt langt med den rette indstilling.

“Jeg har altid følt, at der var plads til, at jeg kunne tage ansvar og rykke mig. Jeg har hele vejen igennem mærket, at BDO vil mit bedste, og har investeret i en masse uddannelse til mig. Da jeg startede, lagde jeg rigtigt mange timer i firmaet, og nu er jeg i et andet stadie i mit liv med familie. Selvfølgelig skal der stadig knokles, men jeg mærker tydeligt den her fantastiske fleksibilitet på arbejdspladsen,” forklarer Mathias Christensen.

Mathias Christensen på Aalborg-kontoret

Laveste gennemsnitsalder i hele BDO

BDO i Aalborg er det kontor i BDOs danske organisation, som har den laveste gennemsnitsalder. Så der er masser af unge folk og dynamik på kontorgangene i den flotte bygning.

“Hvis man har en eller anden forestilling om, at revisoren i dag er med gråt hår og kugleramme, så er det faktisk en helt anden virkelighed. Vi er mange unge mennesker her hos BDO, og det kan mange af vores kunder godt lide. Især mange af de her fremadstormende iværksættere sætter pris på, at vi møder dem i øjenhøjde, og kender deres behov, stort set før de selv er klar over dem.

Derudover sker der mange ting i branchen med digitalisering,” forklarer Kasper Buttler, der er Assistant, og har været i BDO siden januar 2015.

Kasper Buttler har været hos BDO i snart to år

Kigger man på Aalborg-afdelingen helt konkret, så kan Malene Pedersen i den grad tale med om, hvor store faglige udfordringer der er i en af landets største byer.

“Jeg skiftede fra BDO i Skive, fordi min kæreste er fra Aalborg. Det er helt sikkert det bedste, jeg har gjort for mig selv på det faglige plan. Skive-kontoret var af helt naturlige grunde med færre ansatte, og jeg har virkelig rykket mig her i Aalborg både fagligt og menneskeligt. Der er mange store opgaver her i Aalborg, og så har vi et helt fantastisk socialt miljø med mange unge mennesker,” forklarer Malene Pedersen, der i dag er Senior Assistant, og har været ansat siden 2012.

Malene Pedersen kom fra BDO i Skive

Ledelsen stolt over udsagn fra medarbejderne

Vibeke Woetmann er administrationschef hos BDO i Aalborg. Hun bliver stolt, når hun hører de udsagn, medarbejderne kommer med. De flugter godt med undersøgelsen, som BDO scorer højt i.

“Det falder godt i tråd med, hvad vi gerne vil som virksomhed. Vi vægter uddannelser og kompetencer meget højt. Vi har blandt andet også vores BDO Academy, som er vores interne uddannelsescenter. Netop for hele tiden at arbejde på at videreudvikle vores medarbejdere.

Vi har også fokus på, at medarbejderne har det godt socialt sammen, og der glæder det os, når vi ser, at de tager initiativer til arrangementer uden for virksomheds-regi,” forklarer Vibeke Woetmann.

Vibeke F. Woetmann er administrationschef hos BDO i Aalborg

For Senior Assistant Malene Pedersen er det en fortjent anerkendelse til BDO, at de er vurderet Top-in-Class af medarbejderne selv.

“En virksomhed som BDO arbejder hele tiden på at være forrest i udviklingen. Det gør også, at vi medarbejdere kender de nyeste systemer, og på den måde hele tiden kan optimere kundeforholdet. Så har jeg også den her følelse af, at jeg hele tiden er opdateret på det nyeste i branchen,” forklarer Malene Pedersen.

Kæmpe fordel at være en del af større virksomhed

Det bakkes op af de to andre Aalborg-medarbejdere i BDO;

“Det er en fordel at være i en større virksomhed som BDO. Man kan hele tiden få udnyttet sine kompetencer inden for forskellige områder, og i den grad hele tiden dygtiggøre sig.

Jeg føler meget, at de prioriterer at have de dygtigste medarbejdere i branchen, og det kommer os til gode. Hvis man ønsker at specialisere sig inden for et særligt felt, så er der er også masser af muligheder i den her organisation,” forklarer Mathias Christensen.

“Det er fedt at være en del af en virksomhed, der hele tiden flytter sig fremad. Så synes jeg også, at de gør meget ud af det sociale liv. På et tidspunkt holdt vi en fest for den yngste del af kontoret, og der fik vi lov til at holde festen her i bygningen, og der blev bakket op om det fra ledelsens side.

Det er sådan nogle ting, der er med til at skabe større arbejdsglæde, når man har gode kolleger i et godt miljø,” forklarer Kasper Buttler.

Står stærkere sammen både fagligt og socialt

Hos ledelsen hviler man ikke på laurbærrene oven på placeringen blandt de virksomheder i Danmark med flest tilfredse medarbejdere.

“Vi plejer at sige, at vi ikke er noget uden hinanden. Hvis vi står stærkere sammen både fagligt og socialt, så står vi også stærkere sammen med vores kunder. Vi bygger relationer og skaber noget værdi sammen.

Vi er stolte over de gode resultater, men absolut også over en svarprocent på 95. Det er rigtigt højt. Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan forbedre os i forhold til medarbejdere, og det kommer i sidste ende vores kunder til gode,” forklarer Vibeke Woetmann.

Høj kundetilfredshed, stigende medarbejdertrivsel, organisk vækst samt fortsat tro på fremgang sikrer BDO et tilfredsstillende 2017 – du kan læse den netop udgivet årsrapport lige her

Vil du vide mere om BDO i Aalborg – så kan du få nærmere information her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.