Fuld knald på midtbyen i morgen: Så meget sker der

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen går det løs med endnu en Day & Night i Aalborg.

Det fremragende vejr er grund nok til at komme ud og nyde vores skønne by, og så gør det jo ikke ikke, at der sker en hel masse i midtbyen i løbet af dagen.

Først og fremmest holder butikkerne åbent i 12 timer – fra klokken 10 om formiddagen og helt frem kl. 22.

”Jeg tør godt love, at det her bliver en af vores vildeste Day & Night arrangementer til dato. Butikkerne har virkelig gået til den, og der er kanon gode tilbud og en masse sjove tiltag rundt omkring i de mange butikker,” fortæller Flemming Thingbak, direktør for Aalborg City Forening, til MigogAalborg.

DM i Hotdog for 5. år i træk

Udover de mange shoppeoplevelser, kan vi også se frem til Danmarksmesterskabet i Hotdog, som er ved at blive en fast tradition i Aalborg.

Oprindeligt afholdte Steff Houlberg finalen i forskellige byer, men de seneste fem år har Aalborg haft æren af at afholde finalen. Det hele sker på Gammeltorv fra kl. 15.

”Det plejer at være en kæmpe succes, og selvom det for nogen måske lyder lidt makabert at stå og overvære de sultne herrer spise den ene hotdog efter den anden, skylder man sig selv at tage ned og se det. Det plejer at være en fest uden lige,” forklarer Flemming.

Den ægte sportsoplevelse kræver selvfølgelig også en legendarisk kommentering, og i år har DM i Hotdog opgraderet med ingen ringere end Carsten Werge.

”Manden har lige dækket Champions League finalen i Kiev, og nu kommer han og kommenterer DM i Hotdog her i Aalborg. Jeg synes det er så skævt og så fedt, som det kan blive,” siger Flemming med et smil og fortsætter:

”Han er en person med kant, og vi er sikre på, at hans kommentering bygger et ekstra lag på et arrangement, som vi forvejen er meget stolte af.”

Ruben, vinder af Hotdog DM sidste år

De sidste fem år har det været den lokale helt Ruben Lemche-Mikkelsen, som har ædt sig til titlen. Han kan dog se frem til skarp konkurrence i år, hvor Mikael Hvilshøj Clausen har spist lige så mange hotdogs i kvalifikationsrunden – nemlig 25 styk!

Vinderen kan se frem til at bære den stolte titel, og ikke mindst et rejsegavekort på hele 20.000 kr. Der plejer at være fyldt på Gl. Torv til DM i Hotdogspisning, hvor finalen ventes afviklet sidst på eftermiddagen fra ca. 17.30.

Hvis man bare vil nyde en hotdog i et mere roligt tempo, sælges de til bare 10 kroner hele dagen på Gammeltorv, og hele salget går til Børnenes Kontor.

Find din indre sangstjerne frem

Det bliver også på Gammeltorv, at man har mulighed for at jagte drømmen om en stor sangkarriere. Fra klokken 15 kan man nemlig komme til precasting i Folkekirkens Hus, og dermed kun være ét skridt fra at stå foran Blachman og co.

”Vi er enormt stolte af, at X-Factor har kontaktet os, og der er ingen tvivl om, at køen bliver lang, når alle med en lille stjernedrøm i maven stiller op,” siger Flemming.

I år kan bands også stille op, og der er ingen forhåndstilmelding.

De flotte butikker skal belønnes

Når man bevæger sig rundt i bybilledet er det tydeligt, at der sker masser af forvandlinger. Byen er i en rigtig god udvikling, og i 2017 så man rigtig mange nye flotte butikker.

”Vi ved, at det betyder noget for de handlende, at der er kælet for deltaljerne i hver enkelt butik, og det første man ser er jo facaden;” forklarer Flemming.

Derfor kårer Aalborg City i samarbejde med Nordjyske Bank og Aalborg Kommune hvert år, ”Årets Facadepris”, og de nominerede i år har været:

Frellsen Chokolade og Message, Østerågade/Bispensgade 1

Normal, Bispensgade 14

Telenor, Algade 16.

Via en afstemning på Facebook har folk haft mulighed for at stemme, og med ca. 60 % af stemmerne blev vinderen i år Frellsen Chokolade/Message-ejendommen, som udover de 10.000 kr. i præmiepenge også får et flot emblem, som kan hænge til evig skue på facaden.

Klokken 16 kan man kigge forbi ejendommen, hvor Aalborg City er vært med både bobler og kransekage.

Intimkoncert i hyggelige omgivelser

Gammeltorv bliver den helt store festplads i morgen, for som traditionen foreskriver, inviterer Aalborg City til stor koncert med fri entré på torvet kl. 22. Men alt bliver alligevel ikke helt som det plejer.

“Koncerterne plejer udelukkende at være stående, men i år vil vi omdanne Gammeltorv til en hyggelig oase med borde og bænke, hvor man kan sidde helt tæt på scenen.”

Der bliver 500 siddepladser, hvor man kan nyde en fadøl eller et køligt glas vin, og bordene bliver pyntet med rød – og hvidternede duge.

Det bliver Ida Corr, som står for underholdningen i morgen aften, og hvis man overværede hendes koncert, da Salling tændte julelysene sidste år, er man ikke i tvivl om hendes popularitet her i landet.

Hun har netop rejst land og rige rundt med hendes udsolgte akustiske tour, så der bliver helt sikkert masser at glæde sig til.

Du kan læse meget mere om Day & Night her.

Kæmpe kæde flytter ind: 5000 kvm bowling- og oplevelsescenter åbner i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Den store Metro-bygning i City Syd har efterhånden stået tom længe.

I juni måned overgik bygningen til investerings- og ejendomsfirmaet Hanssens, der ville renovere den 10.000 kvm. store bygning med henblik på at skabe et oplevelsescenter.

Nu er det omsider meldt ud, hvad den store metrobygning skal bruges til i fremtiden.

Danmarks største kæde rykker ind

Danmarks største kæde af bowling- og underholdningscentre, Bowl’n’Fun, huserer allerede i 15 byer på Fyn, i Jylland og på Sjælland – men i slutningen af 2019 kan vi altså også se frem til at byde dem velkommen i Nordjyllands hovedstad.

Her kan aalborgenserne glæde sig til hele 5.000 kvm. fyldt til randen med restauranten The Grill, bowling, legeland, laserbane, escaperoom, minigolf, virtual-reality univers og meget mere.

The Grill står kokkene klar ved den åbne grill i restauranten og tilbereder mad over åben ild.

The Grill tilbyder både aften- og brunchbuffeter, og centeret kan også bookes i forbindelse med bowling og spisning til eksempelvis børnefødselsdage, møder, konferencer, julefrokoster eller andre festlige lejligheder.

Du kan læse mere om åbningen i Aalborg her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19