Fuld knald på midtbyen i morgen: Så meget sker der

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen går det løs med endnu en Day & Night i Aalborg.

Det fremragende vejr er grund nok til at komme ud og nyde vores skønne by, og så gør det jo ikke ikke, at der sker en hel masse i midtbyen i løbet af dagen.

Først og fremmest holder butikkerne åbent i 12 timer – fra klokken 10 om formiddagen og helt frem kl. 22.

”Jeg tør godt love, at det her bliver en af vores vildeste Day & Night arrangementer til dato. Butikkerne har virkelig gået til den, og der er kanon gode tilbud og en masse sjove tiltag rundt omkring i de mange butikker,” fortæller Flemming Thingbak, direktør for Aalborg City Forening, til MigogAalborg.

DM i Hotdog for 5. år i træk

Udover de mange shoppeoplevelser, kan vi også se frem til Danmarksmesterskabet i Hotdog, som er ved at blive en fast tradition i Aalborg.

Oprindeligt afholdte Steff Houlberg finalen i forskellige byer, men de seneste fem år har Aalborg haft æren af at afholde finalen. Det hele sker på Gammeltorv fra kl. 15.

”Det plejer at være en kæmpe succes, og selvom det for nogen måske lyder lidt makabert at stå og overvære de sultne herrer spise den ene hotdog efter den anden, skylder man sig selv at tage ned og se det. Det plejer at være en fest uden lige,” forklarer Flemming.

Den ægte sportsoplevelse kræver selvfølgelig også en legendarisk kommentering, og i år har DM i Hotdog opgraderet med ingen ringere end Carsten Werge.

”Manden har lige dækket Champions League finalen i Kiev, og nu kommer han og kommenterer DM i Hotdog her i Aalborg. Jeg synes det er så skævt og så fedt, som det kan blive,” siger Flemming med et smil og fortsætter:

”Han er en person med kant, og vi er sikre på, at hans kommentering bygger et ekstra lag på et arrangement, som vi forvejen er meget stolte af.”

Ruben, vinder af Hotdog DM sidste år

De sidste fem år har det været den lokale helt Ruben Lemche-Mikkelsen, som har ædt sig til titlen. Han kan dog se frem til skarp konkurrence i år, hvor Mikael Hvilshøj Clausen har spist lige så mange hotdogs i kvalifikationsrunden – nemlig 25 styk!

Vinderen kan se frem til at bære den stolte titel, og ikke mindst et rejsegavekort på hele 20.000 kr. Der plejer at være fyldt på Gl. Torv til DM i Hotdogspisning, hvor finalen ventes afviklet sidst på eftermiddagen fra ca. 17.30.

Hvis man bare vil nyde en hotdog i et mere roligt tempo, sælges de til bare 10 kroner hele dagen på Gammeltorv, og hele salget går til Børnenes Kontor.

Find din indre sangstjerne frem

Det bliver også på Gammeltorv, at man har mulighed for at jagte drømmen om en stor sangkarriere. Fra klokken 15 kan man nemlig komme til precasting i Folkekirkens Hus, og dermed kun være ét skridt fra at stå foran Blachman og co.

”Vi er enormt stolte af, at X-Factor har kontaktet os, og der er ingen tvivl om, at køen bliver lang, når alle med en lille stjernedrøm i maven stiller op,” siger Flemming.

I år kan bands også stille op, og der er ingen forhåndstilmelding.

De flotte butikker skal belønnes

Når man bevæger sig rundt i bybilledet er det tydeligt, at der sker masser af forvandlinger. Byen er i en rigtig god udvikling, og i 2017 så man rigtig mange nye flotte butikker.

”Vi ved, at det betyder noget for de handlende, at der er kælet for deltaljerne i hver enkelt butik, og det første man ser er jo facaden;” forklarer Flemming.

Derfor kårer Aalborg City i samarbejde med Nordjyske Bank og Aalborg Kommune hvert år, ”Årets Facadepris”, og de nominerede i år har været:

Frellsen Chokolade og Message, Østerågade/Bispensgade 1

Normal, Bispensgade 14

Telenor, Algade 16.

Via en afstemning på Facebook har folk haft mulighed for at stemme, og med ca. 60 % af stemmerne blev vinderen i år Frellsen Chokolade/Message-ejendommen, som udover de 10.000 kr. i præmiepenge også får et flot emblem, som kan hænge til evig skue på facaden.

Klokken 16 kan man kigge forbi ejendommen, hvor Aalborg City er vært med både bobler og kransekage.

Intimkoncert i hyggelige omgivelser

Gammeltorv bliver den helt store festplads i morgen, for som traditionen foreskriver, inviterer Aalborg City til stor koncert med fri entré på torvet kl. 22. Men alt bliver alligevel ikke helt som det plejer.

“Koncerterne plejer udelukkende at være stående, men i år vil vi omdanne Gammeltorv til en hyggelig oase med borde og bænke, hvor man kan sidde helt tæt på scenen.”

Der bliver 500 siddepladser, hvor man kan nyde en fadøl eller et køligt glas vin, og bordene bliver pyntet med rød – og hvidternede duge.

Det bliver Ida Corr, som står for underholdningen i morgen aften, og hvis man overværede hendes koncert, da Salling tændte julelysene sidste år, er man ikke i tvivl om hendes popularitet her i landet.

Hun har netop rejst land og rige rundt med hendes udsolgte akustiske tour, så der bliver helt sikkert masser at glæde sig til.

Du kan læse meget mere om Day & Night her.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.