Fuld knald på midtbyen i morgen: Så meget sker der

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen går det løs med endnu en Day & Night i Aalborg.

Det fremragende vejr er grund nok til at komme ud og nyde vores skønne by, og så gør det jo ikke ikke, at der sker en hel masse i midtbyen i løbet af dagen.

Først og fremmest holder butikkerne åbent i 12 timer – fra klokken 10 om formiddagen og helt frem kl. 22.

”Jeg tør godt love, at det her bliver en af vores vildeste Day & Night arrangementer til dato. Butikkerne har virkelig gået til den, og der er kanon gode tilbud og en masse sjove tiltag rundt omkring i de mange butikker,” fortæller Flemming Thingbak, direktør for Aalborg City Forening, til MigogAalborg.

DM i Hotdog for 5. år i træk

Udover de mange shoppeoplevelser, kan vi også se frem til Danmarksmesterskabet i Hotdog, som er ved at blive en fast tradition i Aalborg.

Oprindeligt afholdte Steff Houlberg finalen i forskellige byer, men de seneste fem år har Aalborg haft æren af at afholde finalen. Det hele sker på Gammeltorv fra kl. 15.

”Det plejer at være en kæmpe succes, og selvom det for nogen måske lyder lidt makabert at stå og overvære de sultne herrer spise den ene hotdog efter den anden, skylder man sig selv at tage ned og se det. Det plejer at være en fest uden lige,” forklarer Flemming.

Den ægte sportsoplevelse kræver selvfølgelig også en legendarisk kommentering, og i år har DM i Hotdog opgraderet med ingen ringere end Carsten Werge.

”Manden har lige dækket Champions League finalen i Kiev, og nu kommer han og kommenterer DM i Hotdog her i Aalborg. Jeg synes det er så skævt og så fedt, som det kan blive,” siger Flemming med et smil og fortsætter:

”Han er en person med kant, og vi er sikre på, at hans kommentering bygger et ekstra lag på et arrangement, som vi forvejen er meget stolte af.”

Ruben, vinder af Hotdog DM sidste år

De sidste fem år har det været den lokale helt Ruben Lemche-Mikkelsen, som har ædt sig til titlen. Han kan dog se frem til skarp konkurrence i år, hvor Mikael Hvilshøj Clausen har spist lige så mange hotdogs i kvalifikationsrunden – nemlig 25 styk!

Vinderen kan se frem til at bære den stolte titel, og ikke mindst et rejsegavekort på hele 20.000 kr. Der plejer at være fyldt på Gl. Torv til DM i Hotdogspisning, hvor finalen ventes afviklet sidst på eftermiddagen fra ca. 17.30.

Hvis man bare vil nyde en hotdog i et mere roligt tempo, sælges de til bare 10 kroner hele dagen på Gammeltorv, og hele salget går til Børnenes Kontor.

Find din indre sangstjerne frem

Det bliver også på Gammeltorv, at man har mulighed for at jagte drømmen om en stor sangkarriere. Fra klokken 15 kan man nemlig komme til precasting i Folkekirkens Hus, og dermed kun være ét skridt fra at stå foran Blachman og co.

”Vi er enormt stolte af, at X-Factor har kontaktet os, og der er ingen tvivl om, at køen bliver lang, når alle med en lille stjernedrøm i maven stiller op,” siger Flemming.

I år kan bands også stille op, og der er ingen forhåndstilmelding.

De flotte butikker skal belønnes

Når man bevæger sig rundt i bybilledet er det tydeligt, at der sker masser af forvandlinger. Byen er i en rigtig god udvikling, og i 2017 så man rigtig mange nye flotte butikker.

”Vi ved, at det betyder noget for de handlende, at der er kælet for deltaljerne i hver enkelt butik, og det første man ser er jo facaden;” forklarer Flemming.

Derfor kårer Aalborg City i samarbejde med Nordjyske Bank og Aalborg Kommune hvert år, ”Årets Facadepris”, og de nominerede i år har været:

Frellsen Chokolade og Message, Østerågade/Bispensgade 1

Normal, Bispensgade 14

Telenor, Algade 16.

Via en afstemning på Facebook har folk haft mulighed for at stemme, og med ca. 60 % af stemmerne blev vinderen i år Frellsen Chokolade/Message-ejendommen, som udover de 10.000 kr. i præmiepenge også får et flot emblem, som kan hænge til evig skue på facaden.

Klokken 16 kan man kigge forbi ejendommen, hvor Aalborg City er vært med både bobler og kransekage.

Intimkoncert i hyggelige omgivelser

Gammeltorv bliver den helt store festplads i morgen, for som traditionen foreskriver, inviterer Aalborg City til stor koncert med fri entré på torvet kl. 22. Men alt bliver alligevel ikke helt som det plejer.

“Koncerterne plejer udelukkende at være stående, men i år vil vi omdanne Gammeltorv til en hyggelig oase med borde og bænke, hvor man kan sidde helt tæt på scenen.”

Der bliver 500 siddepladser, hvor man kan nyde en fadøl eller et køligt glas vin, og bordene bliver pyntet med rød – og hvidternede duge.

Det bliver Ida Corr, som står for underholdningen i morgen aften, og hvis man overværede hendes koncert, da Salling tændte julelysene sidste år, er man ikke i tvivl om hendes popularitet her i landet.

Hun har netop rejst land og rige rundt med hendes udsolgte akustiske tour, så der bliver helt sikkert masser at glæde sig til.

Du kan læse meget mere om Day & Night her.

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.