Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fremtidens energimåling og forbrugsafregning

Af Annoncør

Er du udlejer eller arbejder du med ejendomsadministration? Så ved du allerede, hvor afgørende det er at have styr på forbrugsmålinger. Det er nemlig stor betydning for, om der skal kræves efterbetaling af aconto fra en lejer.

Annoncør betalt indhold leveret af Brunata.dk

Læs med og bliv klogere på, hvad fremtiden kommer til at byde på og kræve i forbindelse med aflæsninger af forbrugsmålere.

Fremtidens forbrugsmåling

 

Den 25. oktober 2020 trådte den første fase af Energieffektivitetsdirektivet (EEF) i kraft. Det betyder blandt andet, at en lang række forbrugere og boligselskaber vil blive berørt. Brunata tilbyder energimålere med fjernaflæsning, som gør det nemmere for alle involverede at få præcise forbrugsmålinger.

Overskueliggør dit forbrugsregnskab

 

EED er et vigtigt skridt på vejen mod en grønnere fremtid. Målet er, at alle bliver bedre til at spare på energi og ressourcer, og det kommer til at ske ved effektivitets i både energianvendelsen og energiforsyningen.

Brunata tilbyder en unik visualisering, der giver modtager et nemt og overskueligt billede af forbrug og udgifter. Baseret på den nyeste teknologi tilbydes der forbrugsdata med en pålidelig fordeling af omkostninger ved forbrug af el, vand og varme samt ejendomsdata til optimering af hele ejendommens energiforbrug, tilstand og indeklima. Dette er et godt værktøj i overensstemmelse med EED og visionen om en lettere tilgængeligt forbrugsmåling for både professionelle og private.

Hvad er EED’s plan for fremtiden?

Fjernaflæst forbrugsmåling

 

EU arbejder hele tiden på at skabe en grønnere fremtid for vores planet, og det betyder markante ændringer inden for forbrugsmåling. Målet er nemlig, at alle manuelle forbrugsmålere skal udskiftes til fjernaflæsning senest i 2027. Dette vil udgøre den næste fase af Energieffektivitetsdirektivet med målet om, at vi allesammen skal blive bedre på at spare på energi og ressourcer.

Men hvordan skal det så udfolde sig i praksis? Tanken er den, at det blandt andet skal ske ved at give forbrugerne adgang til opdaterede forbrugsdata via apps eller webportaler.

Her forventes der, at når forbrugerne kan følge deres eget forbrug på tæt hold, så har de også nemmere ved at ændre egen adfærd og dermed reducere deres energiforbrug.

Dermed er de nye regler i Energieffektivitetsdirektivet helt på linje med det fælles fokus på de globale energiressourcer og FN’s Verdensmål.

En klar vision

 

Energieffektivitetsdirektivet har en klar vision for fremtiden. Herunder kan du finde en kort oversigt over, deres første faser og mål.

  • Energi-, varmtvands- og varmefordelingsmålere monteret efter d. 25. oktober 2020 skal kunne fjernaflæses.
  • D. 25. oktober 2020 skal alle fjernaflæste målere aflæses mindst to gange årligt, og brugerne skal modtage forbrugerinformation lige så ofte.
  • Fra d. 1. januar 2022 skal alle målere med fjernaflæsning aflæses månedligt, og brugere skal have forbrugsinformation med samme interval.
  • D. 1. januar 2027 skal alle målere kunne fjernaflæses. Målere, der ikke kan fjernaflæses, skal derfor udskiftes senest d. 31. december 2026, medmindre det kan godtgøres, at det ikke vil være rentabelt.

Selv om reglerne ser klare ud, vil der være mange spørgsmål og nye informationer i forbindelse med den nationale implementering af Energieffektivitetsdirektivet i Danmark. Derfor har Brunata lanceret EED.dk – branchens nye informationsplatform der sikrer viden, indsigt og inspiration om fremtidens forbrugsmåling.