Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyllands Politi: Flere personer anholdt efter stort slagsmål i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi har, siden man modtog anmeldelsen om slagsmål i går eftermiddag, d. 21. juli kl. 15.48, efterforsket intenst for at klarlægge hele hændelsesforløbet.

Ingen personer er kommet til skade, ligesom politiet ikke har fundet tegn på, at der er afgivet skarpe skud, men der er dog blevet affyret en såkaldt signalpistol.

Vidner opfordres fortsat til at ringe 114. Der er tale om et internt opgør i kriminelle kredse, så almindelige borgere har ikke noget at være bekymret for.

Således lyder opsummeringen fra den ansvarlige for politiets indsats, politikommissær Torben Larsen, der supplerende siger, at man som følge af politiets arbejde har set mange patruljer på gaden:

”Vi har som en del af vores omfattende efterforskning været på flere adresser i og omkring Aalborg i løbet af i eftermiddag og her til aften (i går red.) – og det har ført til, at vi nu har anholdt i alt seks, som vi mener har tilknytning til episoden i Aalborg,” siger Torben Larsen.

Der er tale om seks mænd i alderen 17 – 29 år, som alle er bosiddende i lokalområdet og har tilknytning til kriminelle grupperinger i Aalborg.

”Almindelige borgere har således ikke noget at være bange for. Man kan trygt bevæge sig rundt i Aalborg,” pointerer politikommissæren.

Nordjyllands Politi: Flere personer anholdt efter stort slagsmål i Aalborg
Presse-fotos.dk

Signalpistol fundet

Nordjyllands Politis efterforskning i sagen har klarlagt, at en person formentlig blev forsøgt påkørt omkring Boulevarden i Aalborg, hvilket førte til stenkast mod den pågældende bil, som derpå kørte fra stedet.

Politiets patruljer kom omgående frem til stedet, og umiddelbart efter blev en bil med en knust siderude stoppet på Vesterbro, en nærliggende gade, hvorved tre personer blev anholdt.

Kort efter lød der en række knald fra en parkeringsplads bag Aalborg Kongres- og Kulturcenter, ligeledes tæt på. Det er nu politiets opfattelse, at disse knald stammer fra en såkaldt signalpistol og altså ikke skarpe skud, da den blev fundet i forbindelse med efterforskningen.

Årvågne vidner

Politiets videre efterforskningsskridt og information fra årvågne vidner pegede politiet i retning af flere mistænkte personer, og en fjerde person blev anholdt på en nærliggende adresse, mens yderligere to personer blev anholdt senere.

”Vores efterforskning handler lige nu om at fastlægge hele hændelsesforløbet med henblik på at drage de implicerede parter strafferetligt til ansvar for deres handlinger.

Det er vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør mellem kriminelle netværk i Aalborg – og den slags opgør i det offentlige rum er selvfølgelig helt og aldeles uacceptabelt,” siger Torben Larsen, der ikke vil begive sig ud i yderligere motivfortolkninger til eftermiddagens hændelse.

”Det er for tidligt at gå ind i nu, mens vi har en igangværende undersøgelse af de nærmere omstændigheder. Men jeg kan sige, at vi efterforsker den her sag særdeles grundigt med det formål at få alle de implicerede, der har overtrådt straffeloven eller andre bestemmelser, retsforfulgt.”

Blandt andet er politiets afhøringer af vidner og anholdte et særdeles tidskrævende arbejde.

Nordjyllands Politi: Flere personer anholdt efter stort slagsmål i Aalborg

Grundlovsforhør i dag

Politiets jurister fra Anklagemyndigheden skal vurdere sagens hidtidige efterforskningsskridt med henblik på fremstilling i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg i dag, d. 22. juli 2021, herunder skal man lægge sig fast på, hvilke paragraffer i straffeloven man vil sigte de mistænkte for.

”Det kræver en omfattende efterforskning for at få det grundlag på plads. Men vi arbejder på at kunne sigte de anholdte for blandt andet grov vold, hensynskørsel kørsel og trusler samt våbenbesiddelse og få dem varetægtsfængslet i grundlovsforhøret.

Vi vil som sagt ikke acceptere den her adfærd i det offentlige rum,” lyder det fra politikommissær Torben Larsen.

Vidner kan fortsat kontakte Nordjyllands Politi på telefon 114.

Del artikel