Et af årets største events: Gode råd hvis du skal til Airshow

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Presse
Foto: Presse

På søndag bliver der stor aktivitet omkring Aalborg Lufthavn og Flyvestationen.

Der ventes over 100.000 mennesker og helt op til 150.000, når Danish Airshow afvikles i Aalborg for første gang i fire år.

Det er toppen af poppen flyvere og piloter som skal underholde og vise deres kompetencer, når Danish Airshow går i gang. Allerede fredag kunne man se flere jagerfly træne formationer, og det bliver intensiveret i løbet af lørdagen med generalprøver.

Har du planer om at tage ud til Danish Airshow har vi samlet nogle praktiske informationer, som er værd at have med i bagagen.

Trafik

Med så massivt fremmøde, som man forventer, så kommer man ikke til at undgå kødannelser. Hav derfor tålmodighed og følg anvisningerne på kortet herunder.

Hvis man kommer nordfra fra Hjørring/Brønderslev/Hjallerup/Dronninglund etc. anbefales det at tage den mørkegrønne rute.

Den lysegrønne rute hvis man kommer nordfra via Aabybro.

Når man kommer sydfra Aalborg over Limfjordsbroen er det mørkeblå rute. 

Når man kommer sydfra fra Hobro/Støvring etc. er det lyseblå rute. 

Anvisningerne er lavet, så man også får tilskuerne ind på forskellige P-pladser, så der ikke skabes kaos på den front. Derudover for at lette vejnettet så meget som muligt.

Det bør du tage med

Danish Airshow anbefaler faktisk, at man tager høreværn/ørepropper med. De vilde jagerfly som især larmer, kommer langt ned, og kan virke voldsomt.

Man kan købe mad på pladsen, men er også velkommen til at medbringe sin egen.

Derudover masser af væske, da det stadig bliver varmt selv om der varsles overskyet.

Dem bør du glæde dig til at opleve

The Tigers Army Parachute Display Team

I luften udfører de formationer og manøvrer, som er lige på grænsen af tyngdeloven. De består af i alt 9 medlemmer, som er rekrutteret blandt de bedste faldskærmssoldater i det britiske forsvar. Vi glæder os til at se dem folde sig ud over Flyvestation Aalborg.

Eurofighter Typhoon

Flyene er de nyeste i operativ tjeneste, og er i dag en de mest fleksible kampfly grundet den store lasteevne og den kraftige radar. Royal Air Force råder over i alt 126 fly i aktiv tjeneste i både 1 og 2 sædes modeller.

SU 27 – Flanker

Det ukrainske flyvevåben sender deres SU-27 FLANKER kampfly til Aalborg, hvor flyet vil udføre et spektakulært display over Aalborg. Det er første gang, at SU-27 er i Aalborg men det deltog i 2016 på Flyvestation Skrydstrup.

Patrouille Suisse

Det schweiziske flyvevåben stiller med deres opvisningshold Patrouille Suisse. Det bliver et kærkomment gensyn med schweizerne, som sidst gæstede Danmark tilbage i 2012 på Flyvestation Aalborg.

Trods vejret ikke var egnet til airshow, gennemførte de spektakulært show. I 2018 får de selskab af F-18 Hornet Solo Display som utvivlsomt vil vise et af det mest intensive opvisnings programmer.

Du kan læse artiklen med udtalelser fra arrangørerne om, hvad vi skal forvente her

Du kan se tider, program og info-kort lige her