Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forventer 125.000 tilskuere: Kæmpe flyshow i Aalborg i næste uge

Af Michael Qureshi

Det bliver noget af et tilløbsstykke, når Danish Air Show 2018 inviterer aalborgensere og nordjyder til et fascinerende flyshow.

Det sker søndag den 10. juni på Flyvestation Aalborg. Portene åbner klokken 8.00 og showet starter klokken 10.00

Elsker du lyden af et F16 fly, eller er du bare fascineret af fly og helikoptere, så bliver det som at træde ind i et sandt paradis for dig.

I løbet af dagen kommer du til at se den absolutte elite inden for fly.

Danish Air Show garanterer en stor oplevelse, når store opvisningshold laver spektakulære formationer, kampfly, helikoptere og transportfly udfører vilde manøvrer i luften, som du ikke troede muligt, og specialoperationsstyrkerne viser, hvilket stof de er gjort af.

Forventer 125.000 tilskuere: Kæmpe flyshow i Aalborg i næste uge

Kom helt tæt på topmoderne militærfly

Du kan også komme helt tæt på masser af historiske og topmoderne militære fly og se udstillinger af udstyr og enheder fra hele Forsvaret.

Af specialfly kommer du til at se F-18 Hornet, Eurofighter Typhoon, F-16 Fighting Falcon, F 104 Starfighter og mange flere. Du kommer til at opleve jagerfly tættere på end de fleste mennesker har oplevet.

Hverandet år afholdes Danish Air Show på de forskellige flyvestationer i Danmark, og i år er det altså flyvestation Aalborg, som er værter. Det betyder også, at der går seks år, før vi ser det igen, så det er om at komme afsted.

Sidst det blev afviklet i Aalborg i 2012 mødte godt 80.000 op, og der forventes rigtig mange tilskuere på det gigantiske areal igen i år.

“Hvis vejret fortsætter, som det har været her i maj, så regner vi med et sted mellem 125.000-150.000 mennesker i løbet af dagen,” siger presseansvarlig Morten V. Jensen til MigogAalborg.

Forventer 125.000 tilskuere: Kæmpe flyshow i Aalborg i næste uge

Gang i forberedelserne i et år

Han fortæller, at det tager lige så lang tid at forberede denne dag som en musikfestival.

“Der er flere, der har været i gang med forberedelserne i et år. Der er så mange ting, der skal gå glat denne dag. Tænk hvor mange fly der skal krydse hinanden i løbet af dagen, så alt skal sidde i skabet. Det har taget rigtig lang tid at få logistikken på plads,” forklarer Morten V. Jensen.

Han lover, at det bliver det hele værd at kigge derud, og der er jo også gratis entré.

“Vi kommer til at opleve magi i luften. Der kommer til at ske en masse spektakulære ting. Vi har blandt andet en tidligere verdensmester i flyakrobatik. Når han flyver, så ophæver han nærmest tyngdeloven. Det bliver helt fantastisk at se ham live. Der kommer også et schweizisk opvisningsteam som et af hovednavnene. Der kan man snakke om perfektion, når de flyver,” lyder det fra den presseansvarlige.

Forventer 125.000 tilskuere: Kæmpe flyshow i Aalborg i næste uge

Startede i 60’erne

“Man kommer også til at være helt tæt på kampflyene. De kommer rigtig rigtig tæt på. Desuden er der en masse aktiviteter på pladsen, hvor man kan prøve at sidde i nogle af flyene og se en masse forskellige spændende ting. Der bliver også et miniland for børnene, så det er for alle aldre,” siger Morten V. Jensen.

Danish Air Show startede i 60’erne med at være et åbent hus for naboerne til flyvestationerne. Siden udviklede man konceptet, og i dag er det både flyvevåbnet, forsvaret, hæren og søværnet som deltager samt store dele af den danske forsvarsindustri.

“Det har vokset sig rigtig stort, og vi glæder os til at afvikle det i Aalborg i år,” slutter Morten V. Jensen.

Du kan læse mere her og se programmet

Del artikel

Andre læser også