Engang var han Krudtkongen: Nu står Kristoffer bag brandvarme SACKit

Skrevet af: Michael Qureshi
Kristoffer Glerup
Kristoffer Glerup

Det er et diskret kontor, designvirksomheden SACKit har på Gammel Gugvej. Øverst i en kontorbygning, der også huser blandt andre Tiger Media finder man Kristoffer Glerup og hans SACKit-team.

Der er intet prætentiøst over kontorlokalerne. Man får lidt fornemmelsen af, at succesen nærmest har overhalet virksomhedens udvikling. Det er gået superstærkt, siden Aalborg-virksomheden kom på markedet og satsede på sækkestole i lidt lækrere kvalitet.

Fire år senere er SACKit i 20 forskellige lande, og har i den grad et stærkt greb på danskerne på hjemmebanen.

Deres fokus på kvalitet, design og funktionalitet gør produkterne populære. Senest med MOVEit-højtaleren, som er en seriøs udfordrer til Sonos på lydsystemer.

Sackit i Aalborg

Glerup smiler meget. Det er der god grund til. Han har, som han formulerer det, stort set været en iværksætter fra barnsben. Som knægt fandt han selv på at købe Lego ind fra vennekredsen, og solgte det langt dyrere på Den Blå Avis.

Købmandsgenet har aldrig fejlet noget hos Kristoffer Glerup. Det var ham, der opfandt Krudtkongen, som er blevet en populær landskendt figur, man associerer med fyrværkeri og nytårsaften.

”Jeg startede krudtkongen i en lille campingvogn, hvor jeg solgte noget fyrværkeri fra. Det begyndte at tage fart, så jeg lejede mig ind i en butik inde i Aalborg. Folk syntes ham krudtkongen var en sjov karakter, og så gjorde det ikke noget, at vi rent faktisk solgte kvalitetsfyrværkeri.

Vi lejede også Kvægtorvet, hvor man på storskærme kunne stå og se fyrværkeriet. Det gjorde bare, at folk købte endnu mere. Vi måtte næsten lukke dørene, fordi vi ikke havde mere tilbage,” forklarer Kristoffer Glerup, da vi har sat os i et mødelokale i bygningen.

Krudtkongen blev et franchise-koncept, og der var fart over feltet.

”Vi fik skabt et brand, som folk kunne huske. Det var supersjovt med Krudtkongen. Det kom lidt af Stripperkongens piger, som var et succesfuldt program på det tidspunkt. Så var det oplagt, at der også skulle være en krudtkonge,” forklarer Glerup og griner.

Katastrofen med en brand i en fyrværkeri-fabrik i Seest nær Kolding i 2004 ændrede dog fuldstændig vilkårene i branchen. Kristoffer Glerup kom af med Krudtkongen.

”Efter Seest blev reglerne skærpet markant, og det sjove gik lidt af alt arbejdet med Krudtkongen. Så der skulle jeg videre, men Krudtkongen fik lov til at leve videre hos andre.”

Enjoy the sweet Sunday ? #sackit #woofit #retroit #puf #sofa #cactuslove #danishdesign #scandinavianstyle #nordicliving #interior #interiordesign

A photo posted by SACKit – Scandinavian living (@sackit_official) on

Iværksætter-lysten var dog langt fra udbrændt hos Kristoffer Glerup, der havde stiftet bekendtskab med solarie-branchen, og nu helligede sig en virksomhed bygget op omkring den industri.

Samtidig med Krudtkongen havde Kristoffer Glerup også nogle solcentre, men det var et hul i branchen, der pludselig skabte ham en hastigt voksende ny virksomhed.

”Jeg havde leaset de her dyre solarier, som kostede flere hundredetusinde kroner. Da jeg så skulle have nogle nye, så ville producenterne ikke give noget for de gamle. Lidt ligesom når din brugte bil indgår i en handel, hvor man køber en ny bil.

Så det irriterede mig tilpas meget til, at jeg kørte ned til Tyskland og købte et solarie. Det skilte vi ad og smed det på en trailer, og så monterede vi det selv i et af mine solcentre. Det var en langt billigere løsning,” forklarer serie-iværksætteren og supplerer med en krølle på halen på den historie.

”Der gik ikke mange timer, før en anden med et solcenter i Aalborg havde hørt om løsningen og ringede. Så tog vi igen ned over grænsen og hentede et nyt. Vores princip blev så, at hvis man købte et nyt solarie hos os, så kunne man få langt flere penge for sit gamle solarie end hos andre. Og de gamle solarier kunne vi også sælge videre rundt omkring i Europa.”

Den nye ide gav bonus, og pludselig var Kristoffer Glerups koncept en millionforretning. Efter nogle år nærmest over en nat ramlede det. Leasingproducenterne trak sig fra branchen, og solarier gik lidt af mode. Det kostede ved kasse et.

”Det er meget enkelt at forklare. I første halvår af 2009 omsatte vi for 24 mio. kr. I andet halvår blot for to mio. kr. Så meget styrtdykkede det på så kort tid. Det havde taget nogle år at bygge op, og vi tjente rigtig gode penge. Så det var lidt brutalt og hårdt, at det hele næsten forsvandt med et knips med fingrene,” forklarer Glerup om nedturen.

Men når en dør lukkes, så åbnes ofte en ny. Det blev starten på SACKit, der gik på markedet med ambitionen om at skabe nogle bedre sækkestole.

”Det begyndte egentlig med, at vi lavede sækkestole af bedre kvalitet. Jeg havde selv forhandlet andre sækkestole, og der var stor efterspørgsel på den slags af en højere kvalitet. Vi fik produceret nogle, der blandt andet var helt giftfrie. Der var et marked for det her, kunne jeg ret hurtigt mærke. Folk prioriterer selvfølgelig sækkestole uden ftalater eller andre kemiske stoffer i forhold til deres børn, hvis de kan komme til det, og det kunne vi pludselig levere.”

SACKit ramte også markedet på et tidspunkt, hvor nysgerrigheden omkring Facebook var tiltagende, og det var populært, at deres Facebook-følgere var medvirkende til designet på forskellige modeller. Det gjorde dem fra følgere til forbrugere, fordi de ofte selv købte så. I dag har SACKit hele 25.000 følgere på Facebook.

Fire år senere her i 2016 har virksomheden ændret sig voldsomt.

”Nu er vi en designvirksomhed. Vi producerer livsstilsprodukter. Hvor det før var fokus på møbler, så har vi også bevæget os over i elektronik. Det næste kunne sagtens være en lampe eksempelvis. Vi er ikke bange for at teste markedet af, men det vigtigste for mig i denne verden er kvaliteten på produkterne. Hvis kunderne er tilfredse med den høje kvalitet, så vil de i mange tilfælde også gerne have det næste i serien,” forklarer Kristoffer Glerup.

Ud af de mange virksomheder, han enten selv har startet op eller været involveret i investeringsmæssigt, er SACKit for ham den mest spændende.

”Det giver noget glæde, når man eksempelvis er nede i fitnesscenteret og ser flere bruge vores høretelefoner. Når folk er glade for det man skaber, så giver alle de mange timer bag det hele så meget mere mening,” siger han.

Stort set hele livet har han været sig selv, så det er også naturligt at spørge ind til, hvordan han selv synes, han er som chef.

”Det er jo lidt mine medarbejdere, der kan svare bedst på det. En af dem sagde forleden til mig, at jeg er meget forstyrrende men også motiverende som chef, fordi jeg hele tiden finder på nye ting. Hvis man siger, at jeg har ild i røven, så skyder man ikke helt galt i byen,” siger Glerup og griner.

Det næste projekt bliver møbler som lounge-stole og hængekøjer. Det er derfor mange i branchen anerkender SACKit som en af de mest spændende virksomheder i Danmark. Fordi potentialet er stort.

”Det er gået stærkt fra sækkestole til nu møbler i efteråret i lækkert design. Men vi sender ikke hvad som helst på gaden. Tingene skal være i orden, og jeg er klar til at flytte produktionen og miste penge på det, hvis kvaliteten det ene sted ikke er godt nok. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, og det tror jeg også, at vores kunder er klar over,” lyder den sidste bemærkning fra Krudtkongen der nok ikke fortryder, at han mistede den trone.

Fik du læst?

Aalborg-firma udfordrer Sonos: Lyd og design i topklasse

Andre interview i samme stil

 

Det lysner for Havnebadet: Så mange rotter er røget i fælden

Skrevet af: Michael Qureshi
Havnebadet
Havnebadet

Midt i den varmeste sommer de fleste af os kan mindes, så var det virkelig surt, da Aalborg Kommune for 10 dage siden måtte lukke Havnebadet ved havnefronten.

Årsagen var, at der var konstateret rotter i Havnebadet, og derfor måtte man øjeblikkeligt lukke det ned. I forvejen i en periode hvor det var mærkbart, at folk foretrækker at bade i det nye hippe Vestre Fjordpark.

Rotter er gået i fælden

Nu lysner det dog lidt for det trængte Havnebad. Fem rotter er fanget siden fredag blandt andet fire rotteunger. Så nu håber man hos Aalborg Kommunes indsatshold, at man kan slippe af med de møgirriterende dyr.

“Der er fanget fem rotter siden fredag, og vi skal have mindst tre dage uden rotteaktivitet, og derefter skal alt rengøres. Så der er hurtigt gået en uge, før vi åbner igen, siger Torben Nygaard Petersen, teamkoordinator ved BorgerMiljø i Aalborg Kommune, til TV2 Nord.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har anbefalet lukningen, og rotterne blev opdaget i trappetårnet.

Jagter du lejebolig? Her bor du tæt på midtbyen for under 6.000 kr.

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Uddannelsesinstitutterne offentliggør snart, hvilke studerende som er kommet ind på deres uddannelser, og snart vil flere søge efter en ny bopæl.

Lejemarkedet kan være ugennemsigtigt og ofte uoverskueligt, og som kommende lejer har man ofte lagt sig fast på et budget på huslejen.

Studerende ønsker at få så meget for pengene som mulig, og der er i øjeblikket flere lejeboliger til leje for under 6.000 kroner måneden.

Lejelejligheder for under 6.000 kr.

Vi har samlet fem lejelejligheder, hvor du kan bo tæt på midtbyen for under 6.000 kr. i husleje.

Alle lejlighederne er beliggende i hjertet af Aalborg med få minutters gang ind til det pulsende byliv.

Tjek dem ud herunder – og find dem i BoligSwipe. Husk med MigogAalborgs BoligSwipe kan du finde lejeboliger helt uden gebyrer og skjulte abonnementer.

  • Christiansgade – 50 m2 – 2 værelser – Husleje: 4.455 kr. – Overtagelse: 1 september. Se den her.
  • Rosenlundsgade – 55 m2 – 2 værelser – Husleje: 3.644 kr. – Overtagelse: 1. oktober. Se den her.
  • Borgergade – 74 m2 – 2 værelser – Husleje: 5.398,75 kr. – Overtagelse: 1 oktober. Se den her.
  • Reberbansgade – 54 m2 – 2 værelser – Husleje: 5.305 kr. – Overtagelse: 1 august. Se den her.
  • Langelandsgade – 69 m2 – 2 værelser – Husleje: 5.361 kr. – Overtagelse: 1 oktober. Se den her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

 

Turist på hjemmebane: Oplev Nordjylland på en helt ny måde

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: VisitNordjylland
Foto: VisitNordjylland

Sommeren er over os, og selvom mange af os vælger at drage enten udenlands eller til andre regioner i det danske kongerige, så har Nordjylland også masser af byde på i løbet af sommeren.

Vi har samlet nogle bud på, hvordan du kan komme tættere på Aalborg og Nordjylland i løbet af sommeren.

Der er nemlig masser af aktiviteter, hvor du kan blive klogere på både nordjysk mad, de nordjyske byer og ikke mindst den stolte historie i regionen.

Kom tættere på … nordjysk mad

Her på redaktionen kan vi tydeligt mærke hvordan det gastronomiske miljø i Nordjylland virkelig bevæger sig i en spændende retning i disse år.

Mange restauranter har også et stort fokus på brugen af lokale råvarer, og her i regionen er vi heldigvis beriget med mange fantastiske råvarer – både på jorden, i havet og på fjorden.

I løbet af sommeren og det tidlige efterår topper mange af dem rent smagsmæssigt og det betyder masser af unikke muligheder for at smage på de lækre råvarer, som Nordjylland kan byde på.

Vi har samlet de bedste nedenfor.

Hirtshals Fiskefestival: 2.-4. august på havnen i Hirtshals


Festival kan være meget andet end musik, fest og glade dage på eksempelvis Nibe Festival.

I Hirtshals har man (selvfølgelig) lavet sin helt egen fiskefestival, som er tre dage fuld af aktiviteter for store og små.

Du kan blandt andet se frem til havnerundfarter, konkurrencer, fiskeauktioner, smagsprøver, fiskebuffet – og selvfølgelig live-musik og fest lørdag aften.

Du kan læse mere her.

Læsø Jomfruhummerfestival: 4. august i Østerby på Læsø


Man kan ikke sige Læsø uden at sige jomfruhummer, og den har selvfølgelig også sin helt egen festival på den hyggelige ø.

Det er 15. gang, at festivalen løber af stablen, og man kan blandt andet se frem til kokkekonkurrencen Den Gyldne Jomfruhummerklo, hvor danske topkokke fra hele landet dyster.

Pladsen er fyldt med boder fra de lokale restauranter, og der er også mulighed for at kaste sig over Humdogs og Hummertapas.

Derudover kan du komme ind og se Læsø Fiskeindustris produktionslokaler og komme ombord i en vaskeægte Jomfruhummertrawler.

Læs mere her.

Foto: Visit Læsø

Østers og muslingepremiere: 13. oktober på Mors


Her i Nordjylland har vi nogle af de bedste muslinger og østers i verden og den årlige sæsonstart markeres med en festlig dag på havnen i Nykøbing Mors lørdag den 13. oktober k. 13-17.

Som om undskyldningen for at mæske sig i østers og muslinger ikke er nok, kan du også se frem til at overvære Danmarksmesterskabet i østersåbning og champagne-sabling.

Læs mere her.

Skagen Food & Design Market: 24.-25. august i Den Gamle Auktionshal


Skagen og sommer. Så bliver det ikke bedre. For 13. år i træk inviterer de tilmed gastronomiglade gæster fra både ind- og udland til Skagen Food & Design Market i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn.

Der kommer nordiske fødevareproducenter som viser, fortæller og byder på smagsprøver på unikke produkter i den hyggelige auktionshal i Skagen.

Glæd dig til at smage på alt fra fisk, skaldyr, ost, chokolade, nyslynget honning og meget, meget mere.

Læs mere her.

Foto: ToppenAfDanmark

Kom tættere på … nordjysk historie

Nordjylland har en stolt historie, og der er næsten uanede muligheder for at blive klogere på regionen på de mange museer, som findes i Nordjylland. Få overblikket her.

Vikingetiden har en helt særlig plads i den nordjyske historie, og i regionen har vi både grav- og bopladserne på Lindholm Høje, Vikingecenter Fyrkat ved Hobro og Sebbersund Vikingeby.

To store højdepunkter i løbet af sommeren er Vikingemarkedet Sildehagen ved Hobro fra 4.-5. august og Vikingedagene på Aggersborg fra 25.-26. august. Her kan både børn og voksne blive klogere på livet som viking – og du får muligheden for både at arbejde, slås, spise, drikke og more dig som en ægte viking!

Sommeren byder også på rigtig fine muligheder for at blive klogere på de mange nordjyske byer til fods. Vi har samlet vores bud på spændende byvandringer i løbet af sommeren nedenfor.

Byvandring i Lønstrup


Der er mange perler i Nordjylland, men Lønstrup har bare noget helt særligt over sig. Byen er nærmest bygget ind i klitterne, og dens fascinerende historie har du mulighed for at komme endnu tættere på henover sommeren.

Du vil høre nærmere om bådepladsen, fiskeriet, strandinger, sandflugten, naturkatastrofen. bækslugten og rigmandsvillaerne på bakketoppen og om byens udvikling mod turisme.

Foto: VisitNordjylland

Tidligere arkitekt Allan Normann Sørensen serverer historierne med et glimt i øjet og på lun vendelbovis.

Deltagelse er gratis. Turen varer ca. 1½ time. Mødested: Redningshuset ved bådepladsen i Lønstrup

Læs mere her.

Byvandring i Hals


Historien om Hals er mere end 1000 år gammel, og der fortælles lidt om det hele og mest om Hals under den tyske besættelse, når museet inviterer på historiske byvandringer fire gange hen over sommeren.

Glæd dig til at blive klogere på Hals Skanse, Hals i vikingetiden og altså ikke mindst Hals under besættelsen. Byvandringen varer 1,5 time og koster 60 kr.

Du kan læse mere om arrangementerne her.

Foto: VisitNordjylland

Byvandring i Mariager


Mariager er kendt som Rosernes By, og det er også et imponerende syn af alverdens roser, der møder dig, når du besøger en af Nordjyllands mest interessante byer.

Mariager har en spændende historie som Danmarks mindste købstad, og derudover er byen postkort-smuk med den idylliske bymidte med brostensbelagte gader og de smukke bindingsværkshuse.

Det har du muligheden for at opleve i løbet af sommeren, hvor der er flere guidede gåture rundt omkring i byen.

Du kan blandt andet komme på en guidet byvandring, hvor du får alle historierne om kirken, klosteret og købstaden. Kan du ikke få nok af roser, kan du selvfølgelig også tage en guidet tur i Rosenhaven i Mariager, hvor der både er unikke fotomuligheder og en duft uden lige.

Læs meget mere lige her.

Foto: VIsitMariagerfjord

Byvandringer i Skagen


Man kan ikke sige nordjysk sommer uden at tænke på Skagen. Den er et yndet turistmål for både danske og udenlandske turister.

Udover den lækre mad og den hyggeligste stemning i Danmarks nordligste by kan du også gå et spadestik dybere og blive klogere på den utrolige historie, som hører til byen.

Foto: ToppenAfDanmark

Du kan blandt andet tage på tur i Gammel Skagen, hvor du hører om Skagenshusene og om bydelens fascinerende historie.

Hvis du er mere fascineret af de mange bunkere, som ligger ved Skagen, kan du tage på Bunkertur på Sønderstrand, hvor du finder ud af, hvorfor de ligger lige der – hvad de er blevet brugt til, og ikke mindst hvorfor de blev brugt sådan.

Derudover kan du også tage På tur i digternes fodspor, hvor du kan høre fascinerende historier om H.C. Andersen og Karen Blixen.

Historiske Havnevandringer


Aalborg Festivals kommer til at byde på en masse begivenheder, men der bliver også rig mulighed for at komme endnu tættere på Aalborg som by. Aalborg Stadsarkiv afholder nemlig to havnevandringer den 16. august og den 21. august.

Den første har broerne over Limfjorden som tema.

Turen starter ved Spritten med fortællingen om industriens udflytning fra midtbyen og Vestbyens opkomst, fortsætter over Kulturbroen/Jernbanebroen.

Herefter følger man Nørresundbys Havnefront til Limfjordsbroen, som fylder 85 år i år. Undervejs fortælles om områdets historie og udpeges spor, der kan identificeres, trods området er ændret til ugenkendelighed med nybyggeri i de seneste år.

Læs mere her.

Foto: Aalborg Stadsarkiv

Den anden havnevandring har fokus på Aalborg Havnefront.

Fra Limfjordsbroen i vest til Østre Havn i øst har Aalborgs havnefront ændret sig til ukendelighed gennem de seneste ti-femten års forandringer og nybyggerier.

Men før den udvikling var havnen på samme strækning Aalborgs livsnerve. Fra den oprindelige åhavn ved Østeraa til industrihavn med passagertrafik, kullager, kvægtorv, siloer, skibsværft og meget andet har området været afgørende for byens udvikling.

På byvandringen langs havnefronten kan man i dag kun se spor af den tidligere havn hist og her, men hvis man har blik for samspillet mellem det gamle og det nye, kan der stadig aflæses og fortælles om den dynamiske udvikling, Aalborg har været igennem frem til i dag.

Læs mere her.

Kom tættere på … Aalborg

I Aalborg er der også masser af muligheder for at se byen fra en helt ny vinkel. Vi har samlet et par gode bud på oplevelser du ikke må gå glip af denne sommer.

Aalborg Tours


Hos Aalborg Tours er der fokus på en lokal og personlig oplevelse, hvor der er rigtig fine muligheder for at lære Aalborg bedre at kende.

Mulighederne er mange med Aalborg Tours. Vi kan især anbefale Aalborg Bike Tour, som også er en af mest populære ture. Her ser man byen på to hjul. Derudover har de også Food Tour, Street Art Tour, Grand Tour, Walking Tour og Under Besættelsen tour.

Læs mere om Aalborg Tours her.

Havnerundfart


I Aalborg er vi meget stolte af vores placering ved Limfjorden, så hvorfor ikke nyde en havnerundfart, hvor du ser alle Aalborgs fine bygninger fra et helt nyt perspektiv.

Man kan vælge mellem Mini Havne Cruise på 30 minutter, Havne Cruise på 1 time, Den Store Havne Cuise på 1,5 time samt Aftenturen på 2 timer.

På aftenturen kan man medbringe mad og drikke, for undervejs smider skipperen ankeret, så man kan sidde på Fjorden og nyde maden og ikke mindst udsigten til Aalborgs Havnefront.

MS Kysten sejler fra Strandvejen, lige ved Limfjordsbroen. Du kan se tider og priser her.

GoBoat – vær din egen kaptajn


Hvis du hellere vil være din egen kaptajn, er det også en mulighed i Aalborg.

GoBoat er placeret lige ved Limfjordsbroen, og herfra kan du sejle på eventyr i Limfjorden. Bådene er el-drevet med solceller og på båden er der installeret et bord, så du kan nyde mad og drikke undervejs.

Et lille ekstra tip: Ved bestilling på nettet, kan du tilvælge drikkevarer, så det hele står klar, når du ankommer.

Læs mere om priser og bestilling her.