Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Han henter stjerner til Aalborg og forsøgspersoner til forskning

Af Michael Qureshi

I maj valfartede aalborgensere til to stærkt besatte gratis-koncerter i Gigantium.

Om fredagen var den store hal propfyldt med glade børn på dansegulvet og MGP-stjerner på scenen. Dagen efter var det de voksnes tur, hvor det næsten var helt ufatteligt, at man kunne booke Rasmus Walter, Medina, Tøsedrengene og Burhan G blandt flere på samme aften – og så gratis!

Til oktober fyldes Gigantium igen til den Danmarks bedste Oktoberfest nogensinde i Aalborg. Og mens mange nordjyder nyder godt af de store events, så er det nok de færreste, der ved, hvem der reelt arrangerer det.

Hvem der sørger for at booke stjerner til at spille i Aalborg og sikrer gigantiske arrangementer til byen.

I en lille baggård i Vendelbogade, med kig op til den lejlighed hvor Jørn Utzon voksede op i, bor Event Fabrikken.

Det er ikke et firma, der markedsfører sig selv for millioner, men i de højere økonomiske luftlag i Aalborg og andre steder i landet ved man godt, hvem man skal have fat i, når der skal arrangeres events.

Det er Rasmus Hogreffe, der står bag Event Fabrikken. Firmaet stiftede han sammen med barndomskammeraten Peter Holm i en brandert på Saltlageret for år tilbage.

Dengang troede han næppe, at Event Fabrikken ville vokse sig så stor, at de nu er blevet en millionforretning og dækker hele Skandinavien .

”Det startede egentlig med, at vi tog ud i Silvan og købte for 1400 kroner blandet og byggede to mobile barer. Derfra tog vi ud og arrangerede fester, hvor jeg var dj, og Peter stod bag baren. Men det har hele tiden været tanken bare at køre det som en hobby.

Det har været præget af den nordjyske iværksætterånd, hvor vi ikke har optaget lån, eller brugt penge vi ikke havde. Nu er vi på ottende år, og alt hvad vi ejer, er købt og betalt. Vi har 700 timeansatte på landsplan, og har lavet arrangementer i hele Skandinavien og England. Den rejse havde vi aldrig drømt om, at vi ville tage, da vi fik et cvr-nummer med tømmermænd,” fortæller Rasmus Hogreffe.

Peter Holm var også med til at stifte det internationalt spirende fodbold-fællesskab Tonsser, som breder sig i hele Europa. Han er i dag stadig medejer af Event Fabrikken (50%), dog som ”silent partner”.

Rasmus i Aalborg

Det er fedt med endnu en succeshistorie om et par nordjyske ildsjæle, der banker en god forretning op. Men med Rasmus Hogreffe er tingene lidt anderledes.

For når han ikke har Medinas manager i røret, så har han fokus på sin anden virksomhed. Den har måske i virkeligheden potentiale til at blive endnu større end Event Fabrikken.

iRecruit hedder Rasmus’ anden virksomhed, og snak lige om at bevæge sig over i en helt anden boldgade. iRecruit rekrutterer forsøgspersoner til klinisk forskning og har adskillige gigantiske medicinale virksomheder som kunder.

Hvordan hænger det lige sammen med eventmageren Rasmus Hogreffe?

”Man kan godt sige, at jeg kører lidt splitpersonligheder. For der er virkelig en verden til forskel på de to virksomheder. Men måden at drive en rentabel sund forretning på er til gengæld ens, uanset hvad du beskæftiger dig med,” forklarer Rasmus.

Han er den fantastiske historie om en knægt, der først lærte at læse i syvende klasse og blev erklæret uegnet til at gå i gymnasiet. Som knoklede sig til en kandidat i medicin, og som samtidig var bestyrer på legendariske Aalborg-diskoteker som Gaslight, Spirit og Peter Wessel.

Seriøs om dagen. Sjov i gaden om aftenen. Men hele tiden med et mål om at drive det til succes.

Som studerende var han selv en del af et forskningsstudie på en slags morfin. Det åbnede lidt øjnene op for mulighederne på det felt.

”Vi var tre studerende, der lod os indlægge til det her forskningsforsøg. Det var helt genialt, at vi som studerende kunne tjene 25.000 på at læse op til eksamen. De sidste to uger af forsøget var vi vindskæve hele tiden, fordi vi fik morfin. Men det var sjovt, og det var faktisk givende, fordi det havde et større formål til at hjælpe syge mennesker på længere sigt.”

Rasmus i Aalborg

Han havde alle muligheder for at blive læge, og på den måde sikre sin fremtid økonomisk med toplønninger. Men den levevej passede bare ikke til Rasmus Hogreffe.

”Jeg tror ikke, at jeg med mit krudt i røven ville være blevet den gode læge. I det her kombinerer jeg det bedste fra to forskellige verdener. Jeg er med til at sikre oplevelser til en masse mennesker.

I den modsatte grøft står klinisk forskning over for kæmpe problemer. Der er mange gode ideer, men det er svært at finde konkrete patienter, som man kan afprøve det på. Kan du ikke afprøve det praktisk, så kan man ikke finde nye behandlingsmetoder på forskellige sygdomme,” siger Hogreffe.

I dagligdagen mærker han dog ikke den enorme kløft mellem de to virksomheder.

”Om det er en stor pharma-virksomhed, der skal bruge forsøgspersoner til sukkersyge-behandling, eller om det er Vestas der skal have arrangeret en personalefest med tre retter gourmet-menu og Medina som underholdning. Den måde jeg griber opgaverne an er på stort set de samme måder,” forklarer ildsjælen.

Han glæder sig især til, at Event Fabrikken står som arrangør for Oktoberfest i Aalborg for første gang.

”Vi kommer med Danmarks største oktoberfest, og vi har allerede solgt rigtig mange billetter i betragtning af, at der stadig er nogle måneder til arrangementet. Vi har taget over fra en tidligere arrangør, og vi har sænket prisen efter devisen, at alle skal have mulighed for at komme med. Det koster ikke engang 200 kroner for en billet.

Vi har højnet det gastronomiske niveau og underholdningen hvor blandt andet Lars Hjortshøj tropper op i fuldt tyroler-udstyr. Vi har ikke noget mål om at tjene styrtende på det her event. Vi har en tro på, at hvis vi leverer et godt produkt som med gratis-koncerterne til CoolEast, så har det en afsmittende effekt, der nok skal komme os til gode på andre tidspunkter,” forklarer Rasmus Hogreffe.

Med to store virksomheder at holde styr på, så arbejder Aalborg-knægten snildt 70-80 timer om ugen. Men han prioriterer i den grad også familien og datteren Ella.

”Det gode ved mit liv er, at jeg er rimelig fleksibel. Ella bliver afleveret i børnehave, når hun vågner. Det er ikke når far skal ud af døren. Og hun bliver heller ikke hentet efter 15. Mine arbejdstimer er lystbetonet, men det er også vigtigt, at min datter ikke føler, at far kun arbejder konstant. Så når jeg er sammen med hende, så er der fokus på hende,” forklarer Rasmus Hogreffe.

Hans fars død sidste år tog naturligvis rigtig hårdt på ham, men han lærte også lidt om at leve i nuet.

”Min far havde planlagt sit otium på sin ødegård i Sverige, og så døde han som 61-årig. Jeg er ikke typen, der planlægger for langt ud i fremtiden. Hvis jeg har et mål om at komme til New York, så gør jeg det straks det er muligt med tid og økonomi. Når man har set en person svinde ind på den måde og miste det otium han havde knoklet hele livet for at have, så indser man, at man skal handle i nuet,” siger Rasmus Hogreffe, og det er tydeligt, at det er med hjertet, han taler.

Han har overtaget faderens svenske ødegård, og er ofte deroppe med familien på fridage.

”Der var engang en overlæge, som sagde til mig, at jeg var typen, der lavede en hurtig dårlig løsning. Men det er yderst sjældent, at mine løsninger er 100 procent dårlige. Jeg agerer lynhurtigt, og jeg vil hellere have, at patienten overlever med en halv løsning, end det går langsomt og man ikke redder ham, hvis vi nu snakker lægefagligt sprog. Det overfører jeg lidt til, når vi står over for udfordringer i virksomhederne,” forklarer Hogreffe.

Eksempelvis til CoolEast-koncerten, hvor den nye hotte stjerne Rasmus Walther meldte afbud med få timers varsel, fordi hans kone var gået i fødsel.

”Så ringede jeg til samtlige managers i Danmark, og jeg skaffede Johnny Deluxe til Aalborg med få timers varsel. Jeg tror selv på, at jeg kunne lave den nødløsning, fordi jeg igennem årene har behandlet andre på en måde som jeg selv ønsker at blive behandlet på. Ved at være fair, vellidt og overholde mine aftaler,” siger Rasmus Hogreffe.

Når det gælder Aalborg, så kalder han den for mulighedernes by.

”Jeg synes, vi har nået en størrelse, hvor vi kan blive internationalt anerkendte. Jeg har en enorm respekt for, at en person som Mads Peter Veiby har så store ambitioner, at han bygger et hus designet af verdens bedste arkitekt, Bjarke Ingels.

Det er den slags typer, vi har brug for. Som ikke er bange for at have lidt store armbevægelser. Men hvor man samtidig også har respekt for vores ophav og den nordjyske mentalitet. Intet kommer let, og man skal arbejde hårdt for succes. Men når man opnår det, så må man også godt være stolt af det,” lyder afskeds-salutten.

Fik du læst interviewet med Mads Peter Veiby?

Huset bygges af verdens bedste arkitekt: Det handler om min kærlighed til Aalborg

Del artikel

Andre læser også